Alergi

Alergi endhog
endhog pitik

Reaksi alergi menyang endhog putih - respon sistem kekebalan awak kanggo kontak karo albumin,
sing ana ing endhog. Alergi apa wae bisa duwe jalaran banget mbebayani. Kanggo mbiyantu wektu kanggo reaksi patologis, sampeyan kudu ngerti gejala kasebut kanthi becik.

Maca ...
Care darurat kanggo kejut anaphylactic

Shock anafilaksis yaiku reaksi alergi akut sing mbutuhake perawatan medis darurat. Kacepetan pangembangan reaksi alergi bisa saka sawetara detik nganti 4-5 jam sawise kontak karo alergen. Ing pembentukan kejutan, jumlah lan kualitas zat lan cara ngetik awak ora main peran. Malah karo microdoses, anafilaksis bisa berkembang.

Maca ...
Edan Quincke, langkah pertolongan pertama
bengkak ing gulu

Angioedema utawa angioedema - manifestasi saka reaksi alergi, ditulis ing edema jaringan subkutan, membran lan epidermis. Ana minangka asil kontak langsung karo pemicu. Paling asring, bagian pasuryan, kuping, lidah, perangan awak, lan kelamin kena pengaruh. Nandhang penyakit kasebut yaiku urticaria - mandhiri lara gatal ing macem-macem bagian awak. Ing kasus nyebar edema menyang meninges, gejala sistem saraf pusat - serangan epileptiform, aphasia. Tambah ing ukuran membran mucous saka sistem pernapasan iku mbebayani kanggo kesehatan lan bisa nyebabake lemes.

Maca ...
Bantuan sepindah kanggo pembengkakan alergi saka tenggorokan
wong terus menyang tenggorokan abang

Pambengkisi alergi saka tenggorokan utawa laryngism yaiku kontraksi ambegan geger otot saka laring sing disebabake dening alergen ing awak. Edema nimbulaké penutupan parsial utawa lengkap saka glottis, kanthi asil sing ora bisa ditahan kanthi normal. Yen wektu ora menehi bantuan kesehatan, pasien bisa mati amarga lemut. Nemtokke aturan pencegahan, lan ora kalebu kontak karo alergen, bakal mbantu supaya eksaserbasi laring alergi lan edema laring lendir.

Maca ...
Allergic Conjunctivitis
rencana mata sing resik

Konjungtivitis alergi yaiku inflamasi saka amplop ing mripat (conjunctiva) sing disebabake dening reaksi atipikal sistem kekebalan tubuh dadi alergen. Kekhasan saka konjungtivitis alergi ditemtokake dening keterlibatan ing proses inflamasi saka rong mata ing wektu sing padha, nalika luka-luka sing disebabake dening alasan liya sing dilokalisasi ing wiwitan mung siji. Ing kasus sing langka, alergen nyebabake reaksi ing tangan siji.

Maca ...
Kabeh babagan bronchitis alergi
batine cah wadon

Reaksi alergi awak nyebar kanthi cara sing beda-beda. Gejala sing paling umum yaiku ruam kulit, nanging ana tandha-tandha sing ora katon nanging luwih mbebayani saka respon atipikal sistem imun. Ing bagean saka sistem pernapasan, bronchitis alergi bisa dadi masalah kesehatan sing serius.

Maca ...