Acyclovir tablets

Wangun dosis liyane: ointment .

Analog

Acre

  • Zovirax
  • Virolex
  • Provirsan
  • Supreviran
  • Cycloax
  • Tsiklovir
  • Citivir

Rega

: 113 р. Rata-rata online rega * : 113 p.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

"Acyclovir" minangka agen antiviral sing efektif sing bisa digunakake kanggo pertempuran penyakit virus. Utamané efektif marang herpes simplex, depriving lan cacar banyu.

Indikasi

Belupo Obat iki digunakake kanggo nambani macem-macem penyakit sing disebabake dening virus Herpes simplex , kalebu herpes genital, keratitis herpetic, lan liya-liyane.

Kajaba iku, alat iki efektif kanggo perawatan infèksi virus utami lan berulang, agen penyebab yaiku Varicella zoster (shingles, pox chicken).

Iku nyegah munculé unsur anyar saka ruam, nyuda kamungkinan nyebarake kulit lan kekalahan organ internal kanthi virus kasebut. Panganggone tamba kasebut nyepetake pembentukan kerak lan proses penyembuhan kulit, uga nyuda rasa ora nyaman nalika tahap parah.

"Acyclovir" nduweni sifat immunomodulator lan ngaktifake sifat-sifat protèktif awak kanthi sistem kekebalan sing kurang, supaya digunakake minangka bagéan saka perawatan komplèks ing pasien kanthi immunodeficiency lan wong-wong sing wis ngalami transplantasi sumsum tulang.

Dosis lan Administrasi

Belmedpreparaty Kanggo penyakit sing wis ditimbulake dening virus herpes simplex, pasien diwasa kudu njupuk pil kaping lima dina, lan kanggo perawatan shingles, 2-4 pil kaping lima dina. Kanggo tujuan prophylactic, pasien diwenehi tablet 0.5-1 2-4 kali dina.

Anak-anak saka umur 2 taun diwenehi dosis diwasa, lan bayi ing umur 2 taun - setengah dosis diwasa.

Wektu perawatan biasane 5 dina, lan karo herpes zoster, perawatan terus kanggo 3 dina sawise gejala penyakit ilang.

Obat kasebut dijupuk kanthi lisan, tanpa dipilah, disemprotake kanthi cairan gedhe.

Contraindications

Kontraindikasi utama kanggo nggunakake "Acyclovir" yaiku hypersensitivity individu kanggo komponen obat kasebut.

Pregnant lan lactation

Sintesis Efek saka nggunakake obat nalika meteng lan lactation durung cukup sinau, nanging asil riset nuduhake yen bisa nembus penghalang placental lan dadi susu susu.

Ing basis iki, mung bisa dienggo minangka diarahake dening spesialis ing kasus-kasus sing manfaat kanggo kesehatan ibu luwih gedhe tinimbang bisa nyebabake anak kasebut.

Ing kasus perawatan herpes ing wanita ngandhut, sampeyan kudu takon dhokter!

Overdosis

Ing kasus overdosis, pelanggaran saluran gastrointestinal (mual, muntah, diare), sistem saraf (nyeri sirah, incoordination, kebingungan), lan manifestasi alergi bisa. Perawatan - lambung, hemodialisis, pangopènan fungsi vital awak.

Efek sisih

Biasane, "Acyclovir" ditularake kanthi apik dening pasien, nanging ing sawetara kasus, rash kulit, gatal, mual, diare, muntahake, sirah, lan tambah lemes. Ing kasus kasebut, tamba kudu ditolak lan langsung takon dhokter.

Komposisi lan farmakokinetik

Ozon Bahan aktif utama saka obat kasebut yaiku acyclovir, sing duweni efek ing DNA saka virus lan nyegah reproduksi. Agen diserap menyang saluran usus mung sebagian ing jumlah sekitar 20% saka dosis sing dijupuk.

Konsentrasi maksimum ing getih bisa ditemokake ing jam 1.5-2. Paling gedhé obat (kira-kira 85-90%) diekskripsikake dening ginjel sing ora diowahi, lan jumlah cilik ing bentuk metabolit.

Nggunakake "Acyclovir" kanthi bebarengan karo obatan liya ora nyedhiyakake penyerapan, nanging bisa nambah konsentrasi ing urine lan ngetokake wektu ekskresi.

Instruksi khusus

Ing pasien lansia, tingkat ekskresi asiklovir bisa dikurangi sacara signifikan, saéngga, nalika nggunakake obat kasebut, perlu njamin asupan cairan cukup ing awak. Ing kasus fungsi ginjel sing mbebayani, kaputusan kanggo nggunakake obat kasebut lan dosis sing dibutuhake kudu digawe dening dokter.

Liyane

Kanggo didol kanthi resep. Simpen kanthi garing, dilindhungi saka cahya, ora bisa dituju ing bocah, ing suhu ora ngluwihi 25 ° C. Umur urip 3 taun.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Obat "Acyclovir" yaiku obat sing murah lan efektif sing ngalang-alangi herpes cilik saka berkembang dadi perih. Nanging saka pengalamanku, aku bisa ngomong yen perlu digunakake ing tahap wiwitan, sanalika herpes bisa dirasakake kanthi gatal lan kobong, saengga aku tansah nggawa obat-obat ajaib kasebut karo aku. Elena, Yekaterinburg

Herpes minangka salah sawijining masalah sing paling serius, kaya sing katon ing lambene sanajan isih cilik. Ing kawilujengan mung - tablet "Acyclovir", sing bisa tuku ing sembarang farmasi mung sethitik. Padha tumindak luwih becik tinimbang ointment, amarga langsung sawise nggunakake perih wiwit garing, lan sawise loro utawa telung dina ora katon ing kabeh. Anna, Moskow

Aku ora nemokna virus herpes nganti bocah cilik lan setengah taun didiagnosa karo herpes tenggorokan. Dokter diwenehi obat "Acyclovir" ing pil kaping telu kaping telu. Panas, sing suwene rong dina, ambruk 12 jam sawise wiwitan resepsi, lan bocah kasebut langsung nulungi. Thanks kanggo "Acyclovir"! Larisa, Pavlodar

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

1 komentar

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.