Dermatitis alergi

Kosmetik - salah sawijining alergen

Dermatitis alergi - pangolahan inflamasi kulit, sabab sing dadi akibat saka irritant-allergen. Patologi nerusake karo gejala karakteristik kayata abang, rasa gatal, katon sores lan gelembung.

Yen atopic dermatitis (diathesis) paling kerep ditangani dening wong tuwa nalika pasien isih mlaku ing ngisor meja, dermatitis alergi asring prerogative saka pasien diwasa (anak ana ing resiko sing luwih murah).

Wong sing predisposisi karo manifestasi alergi lan dermatis sing rawan karo wangun patologi iki. Akeh ora fokus ing rashes cilik saka asal dermatic, kang ora bener bener. Sawise kabeh, iki patologi serius sing nyebabake akeh sistem organik, lan ora cacat kosmetik sing prasaja.

Malah manifestasi entheng bisa ngrusak pertahanan kekebalan awak, saengga mbutuhake perawatan medis lan langkah-langkah pengobatan sing cocok.

Kasunyatan umum

obshestvo1 Dermatitis alergi uga rentan banget marang kabeh populasi planet, senadyan sawetara uga duwe tendensi tartamtu. Patologi iki ora contagious, amarga iku respon inflamasi awak kanggo efek irritant saka faktor alergen.

Lan imperfection kosmetik mung kasunyatan sing ora ono. Dermatitis alergi nimbulake tampilan karakteristik puffiness, reddening intens lan kobong, peeling lan perasaan gatal sing akeh ndadekake urip sabar, utamane kualitase.

Kondisi patologis sing padha dumadi miturut algoritma sing rada sederhana. Faktor alergis, sing nyebabake kulit utawa lumahing lendhut saka membran lumahing utawa kulit, wiwit proses peradangan alergi:

  1. Sawise kontak karo zat antigen alergi, antibodi lan antibodi sing dadi hipersensitif kanggo faktor iki;
  2. Kanggo kontak sabanjure karo antigen, awak nampa dermatitis saka alam alergi.
Muga-muga, yen ruam dumunung ing panggonan kontak karo alergen lan ora nyebar ing saindhenging awak, pasien bisa uga duweni dermatitis kontak sing gampang.

Dibandhingake karo dermatitis biasa, macem-macem alergi ditondoi dening lesi sing ora ana wates jelas, lan lokalisasi ekstensif, bebas saka situs lan wilayah, berinteraksi karo zat alergen. Kajaba iku, dermatitis sing biasa, kanthi kontak karo rangsangan rangsangan alergi tartamtu, nyedhiyakake dhewe ing saben pasien.

Bahan kimia rumah tangga Mulane, faktor stimulus iku ora patiya alami, lan mulane bisa nimbulake proses sing padha (bedhil lan rashes saka asam, pelarut, kimia rumah tangga, lan liya-liyane).

Dermatitis alergi dumadi babagan hubungane karo zat-zat kasebut kanggo awak kang ngalami sensitisasi. Iki dianggep minangka reaksi langsung, amarga awak hipersensitive menyang senyawa antigen meh langsung nanggepi kontak.

Asring, dermatitis atopik lan alergi dianggep minangka penyakit sing padha lan perawatan asring padha. Wates kasebut bener kabur, nanging kita bakal nyelehake penyakit kasebut kanthi kapisah:

  1. Mekanisme pembangunan penyakit beda-beda. Amarga iki, dermatitis atopik bisa kedadeyan sawise kontak karo alergen (kadhangkala pirang-pirang dina). Relasi dumadi amarga alasan sing ora dingerteni. Ing pasien alergi, rashes katon cepet banget;
  2. Dermatitis alergi tansah tegese anané alergen lan antibodi. Miturut studi anyar, dermatitis atopik uga nduweni sifat non-alergi;
  3. Dermatitis atopik mbutuhake predisposisi genetik. Alergi ing sembarang wong bisa diduweni;
  4. ADD pisanan ana ing awal kanak-kanak. Yen diwasa duwe masalah sing padha, iki alergi maksimum.

Klasifikasi

Pakar ngenali akeh jinis patologi:

  1. Hubungi dermatitis alergi - ana amarga interaksi karo faktor lingkungan kayata banyu klorinasi, sabun, deterjen utawa produk pembersih, wol, serbuk sari, serangga, lan liya-liyane;
  2. Dermatitis pangan yaiku respon alergi saka sistem kekebalan kanggo panganan tartamtu;
  3. Wangun atopik - nggambarake kompleks kabeh sindrom respiratori, pathologi saluran pencernaan lan lesi kulit. Dermatitis alergi kuwi meh kabeh duwe alergi, nanging beda-beda karo reaksi alergi tradisional, amarga iku spontan.

Alesanipun

21_thumb1 Penyebab dermatitis alergi, kaya sing wis diterangake, minangka faktor sing menehi stimulasi yen, yen nglebokake getih, ngikat sel getih protein gedhe. Senyawa kasebut micu proses alergi. Alergen sing paling umum sing nyebabake negara kasebut:

  • Kosmetik , produk perawatan pribadi (shampo, sabun, pasta gigi, krim, dll.). Dina iki ana pilihan ageng kosmetik, sing, sayangé, kerep banget nyebabake dermatitis kontak saka alam alergi. Manifestasi klinis lan symptomatic diamati ing panggonan sing ana kosmetik: ing permukaan pasuryan, kelopak mata, lambe, lan liya-liyane.
  • Pharmaceuticals . Sembarang wangun obat bisa dadi patologi patologi: tablet, krim, salep, injeksi, lan liya-liyane. Obat-obatan sing banget alergen, sulfanilamida, antibiotik, vitamin, lan liya-liyane;
  • Tanduran . Mangka faktor paling umum sing nyebabake dermatitis alergi. Reaksi bisa dumadi ing sutra utawa serbuk sari saka houseplants, suket meadow, wit. Pollen nggeret liwat udhara kanthi jarak sing dawa. Yen ana hypersensitivity menyang tanduran tartamtu, banjur kanggo wong alergi, malah kumelun sing disebabake dening kobong tanduran iki mbebayani;
  • Banyu saka tutul . Kanggo tujuan disinfecting, banyu sing diwenehake marang populasi wis di resiki karo senyawa sing nduweni klorine, utamane ing banjir musim semi. Iku klorin sing dadi faktor nyebabake dermatitis alergi saka etiologi ora jelas. Kanthi kondisi patologis kaya, sampeyan kudu ngowahi banyu saka sumber utawa nginstal panyaring reresik sing apik ing apartemen.

voda-kran Mangkono, allergen lumebu ing awak kanthi 3 cara: Langsung kontak karo kulit, pangan (lan banyu), ambegan.

Ana macem-macem zat alergen lan fénoména atmosfer sing bisa nyebabaké réaksi: kringet, sinar srengéngé, lenga atsiri, senyawa kimia, karét lan jinisé, lan manéka panganan, saka kacang lan panganan laut kanggo madu lan gula. Wigati banget kanggo ndhaftar ing jero artikel sing mung siji, amarga ana akeh.

Gejala lan diagnostik

Gambar klinis prosès patologis kasebut ditemtokake dening jinis lan faktor alergen sing nyebabake. Dadi, hubungi dermatitis:

  • Kejadian sensasi kobong lan gatal;
  • Luwih abot lokasi sing kena pengaruh;
  • Tampilan gelembung berair, lan sawise pecah - ulcers lan erosions;
  • Redness of skin or eritema.

Dermatitis alergi diiringi gejala sing padha karo bentuk ekzema sing akut, nalika bintik abang nyebar ing kulit, ing ngendi gelembung mbentuk, lan sawise mbukak, sorak panangis, banjur ditutupi kerak lan timbangan. Lèmsi sing padha dumadi ing titik kontak langsung (utami) utawa ing jarak relatif saka zona sing padha (foci sekunder).

Rashes bisa gampang katon ing pasuryan , lan uga gampang dibingungake karo volume d seborrheic .

Foto

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Perawatan

Allergism Diagnosis kalebu patogen patogen alergi, sing bisa dibutuhake kanthi maneka warna tes sing ditrapake ing kulit. Ing reaksi luwih lanjut, zat alergen diitung.

Iki minangka tujuan utama, amarga sawise identifikasi lan penghapusan alergen, gejala patologi mbebayani, lan ing 99% kasus iki cukup .

Microclimate njero ruangan Penting kanggo perawatan dermatitis alergi yaiku microclimate ing njero ruangan. Kanggo cepet pulih, pasien dianjurake kanggo nyedhiyakake kahanan kanthi suhu 45-55% lan suhu 20-24 ° C.

Emollient nduweni peran penting ing njaga fungsi hambatan kulit, ing bocah lan ing wong diwasa. Emolen kudu ditrapake kanggo masalah kulit ing dina sepisan, luwih dhisik sawise tata cara banyu.

Kanggo mbusak sensasi kobong, gunakake menthol utawa salep D-Panthenol ( Bepanten ) sing dituduhake .

Antihistamin Kajaba kanggo perawatan lokal, dianjurake kanggo narkoba saka grup antihistamin , kayata:

  • Erius , teka ing wangun tablet kanggo wong diwasa lan sirup kanggo bocah;
  • Zodak , pil utawa tetes;
  • Zyrtec , pil utawa tetes;
  • Fenistil , tetes kanggo administrasi lisan;
  • Claritin , tablet utawa sirup;
  • Tethrin , tablet (saka 6 taun).

Pasien beda bisa uga duwe reaksi sing beda karo obatan, supaya bisa salah yen ana sing luwih apik lan liyane sing luwih elek, kabeh. Nanging, antihistamin kudu dipilih mung modern, sing ana hubungane karo generasi paling anyar (deleng daftar), amarga padha duwe jumlah efek samping minimal.

160046 Ing tahap sing akut, salep hormonal ( Prednisolone , Advantan , Hydrocortisone , Sinaflan , Elokom ) bisa diwènèhi resep, nanging wis dipigunakaké sawetara dina kanggo nyuda serangan. Sampeyan kudu mangerteni yen glucocorticosteroids kanggo penyakit apa ora panacea, nanging mung solusi sementara.

Ing tahap akut dermatitis atopik, nalika ngeculake vesikel, crusting lan peeling diamati, dianjurake kanggo nggunakake disinfectants lan anti-inflammatory obat sadurunge nambani wounds, contone: D-Panthenol , Baneotsin , Levomekol .

Fitur perawatan saka macem-macem formulir: panangis , bullous , exfoliative .

Wonten ing perawatan, disaranake supaya ora kena kontak karo banyu, amarga kondisi kulit sing gering mung dadi luwih gedhe. Cuci tangan minimal lan sabun entheng. Sampeyan perlu nyoba ngresiki wipes kanggo nyapih tangan, lan wisuh karo sabun lan banyu sadurunge mangan.

Yen kulit wis digoreng, gunakake salep sing bisa disimpen kanthi cepet (umpamane Actovegin utawa Solcoseryl ).

Kringet uga bisa ningkatake kondisi kulit, saéngga dianjurake kanggo ngganti linen luwih kerep.

Kanggo nyegah dermatitis alergi, dianjurake kanggo mangan kanthi bener, ngimbangi diet , nggunakake bahan kimia rumah tangga sing kurang kuat, luwih akeh wektu ing alam, lan cara urip sing sehat lan sehat.

2 komentar

  • Anastasia :

    Ing babagan Halocenter, dhokter menehi panjurung supaya dheweke lunga kanthi dermatitis atopik, perlu kanggo nglakoni 10 sesi, kayata dheweke ana ing segara, uga mbantu polynosis lan alergi kanggo kewan lan kembang.

  • Olesya :

    dheweke dianggep hormon, sawisé sawetara dina, dheweke pindhah menyang losterin. pethi sing dipateni, kabeh trick kotor bakal dicithak. Saiki aku isih terus nyelupake kanggo moisturize kulit.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.