Batuk alergi ing wong diwasa

wanita batuk Batuk alergi ing wong diwasa ora minangka penyakit bebas, nanging manifestasi saka reaksi alergi, kayata bronchitis alergi utawa tracheitis.

Faktor utama sing nyumbang kanggo pangembangan:

  • kahanan ekologis sing ora dikarepake ing wilayah panggonan;
  • genetik predisposisi saka wong kanggo alergi;
  • kebiasaan ala (umpamane, penyalahgunaan produk tembakau);
  • malnutrisi.

Minangka irritants sing paling kerep pollen tanduran, utamané ing mangsa ngembang, dander pet, organisme mikroskopik mite - saprophytes, sing tansah ditemokake ing saben dinten.

Alergen kasebut nglebokake awak liwat organ pernafasan, lan sawise iku padha mapan ing bronchi lan nyebabake spasme. Akibaté, pasien mulai sambat batuk sing ngalami nyenengake.

Perlu dicathet yen allergens, malah panganan, bisa nyebabake reaksi kasebut, lan angel banget kanggo nemtokake alergen sing nyebabake batuk kasebut. Wektu kaya mengkono batuk ing wong diwasa bisa dadi pirang-pirang minggu, lan sawetara njupuk kanggo kadhemen umum.

Gejala

Paling pasien njupuk reaksi alergi kanggo batuk kadhemen umum. Nanging, ana sawetara gejala sing nyebabake reaksi alergi.

bayi batuk Kasunyatane menawa batuk kuwi bisa ngancani pasien luwih saka siji minggu, tanpa tandha pratandha liyane (demam, ngelu) sing dideteksi.

Ing sawetara kasus, reflexes kasebut dumadi ing wayah wengi, nanging kadang-kadang ngganggu pasien ing wayah awan.

Bentenane antarane batuk alergi lan kadhemen yaiku ora anané sputum. Ing sawetara kasus, lendhut murni sing resik dilebokake, sing ora ngandhut impurities ing wangun pus.

Kajaba iku, reaksi alergi bisa diiringi tenggorokan lan hidung. Gejala kasebut minangka pasien sing kerep disebabake karo manifestasi virus.

Gejala worsen nalika musim semi, uga ing musim gugur (biasane ing September). Ing kasus sing jarang, manifestasi alergi bisa diamati ing mangsa mangsa.

Fitur diagnostik

Kanggo nemtokake alam sing bener saka batuk, sing spesialis bisa ngresiki obat antitussive. Yen ora duwe efek positif ing awak, kita bisa ngomong babagan reaksi alergi.

Kanggo diagnostik sing luwih akurat, tes alergi sing ditrapake, kanthi bantuan sampeyan bisa nemtokake alergen. Asil tes getih kasebut bisa miwiti perawatan sak teruse.

Perawatan

asma Batuk saka alergi iku rada angel kanggo ngobati, saéngga, ora dianjurake kanggo nundha kunjungan menyang alergis. Ing gejala pisanan saka batuk kaya, sampeyan kudu miwiti nyisihake sabab utama - efek saka alergen.

Yen ora, komplikasi bisa berkembang, bronchial asma bakal gabung karo alergi sing biasane, sing bakal dadi kronis.

Alergis kudu ngenali alergen pas supaya pasien, yen bisa, ngilangi kontak karo zat iki.

Kajaba iku, antihistamin khusus ditrapake kanggo pasien ( Suprastin , Diazolin , Cetirizine , Loratadine ).

Perlu dicathet menawa ora mungkin kanggo njupuk obat kasebut kanggo wektu sing suwe, nyebabake efek samping lan nyuda efek terapeutik.

Padha kudu digunakake mung ing periode exacerbations. Lan paling apik kanggo ngrembug pilihan lan dosis karo dokter.

Maca liyane babagan obatan antihistamin lan pilihane.

Terapi diet uga penting. Supaya bisa nyebabake alergi, disaranake supaya ora ngilangake produk ing ngisor iki saka diet:

  • madu;
  • sausages;
  • coklat;
  • kacang;
  • susu ;
  • endhog ;
  • samubarang pasugatan karo rasa.

Menu sing tepat digawe dening spesialis sing nekani, disaranake kanggo nglakoni paling sethithik ing mangsa eksaserbasi penyakit musiman, yaiku ing musim gugur lan musim semi.

Nyegah alergi batuk

vacuuming Supaya bisa nyegah reaksi alergi, perlu njupuk langkah-langkah tartamtu. Ajeg nglayung ing kamar sing bisa digunakake lan ngaso, uga ngresiki udan ing saben dina: kanthi cara iki sampeyan bakal nyisihake bledug sing alergen.

Sajrone mangsa tetanduran, coba adoh saka wong-wong mau, lan yen perlu - gunakake pambungkus gauze utawa topeng respirator khusus.

Coba nyingkiri kebiasaan ala, nggawe diet lengkap kanggo sampeyan kanthi nutrisi lan vitamin sing perlu, mlaku ing udara seger (nanging adoh saka serbuk sari), lan nglakoni latihan fisik.

Yen sampeyan rawan karo reaksi alergi, aja nyedhaki kontak karo deterjen agresif lan deterjen, utamane karo deterjen, inhalasi inhalasi sing bisa nyebabake watuk.

Saiki deterjen hypoallergenic khusus, sing duwe komposisi khusus sing ora nyebabake watuk lan reaksi salabeting liyane, wis muncul ing pasar.

Apa apa karo serangan batuk alergi akut?

Ing mangsa gugur utawa musim semi, pasien nandhang saka serangan akut sing ana ing refleks batuk, sing bisa nyebabake panandhang gedhe: batuk sing kerep lan ora gampang nandhang lara. Carane mbantu pasien ing kahanan iki?

Pisanan, perlu mbedakake antarane serangan batuk lan sing nyedhot, yen sampeyan ngira yen nandhang susah - gunakake ambulan langsung.

mbukak jendhela Nalika nyedhot pasien, perlu kanggo nyedhiyakake akses menyang hawa seger. Sawisé iku, tenggorokan lan sinuses dikumbah nganggo larutan uyah (rong sendok teh saben gelas banyu). Amarga langkah iki, alergen bakal dibuang saka saluran pernapasan, lan kondisi pasien bakal nambah.

Sawise kuwi, sampeyan bisa menehi antihistamin sing sabar (kayata Suprastin ).

Manungsa waé! Yen langkah sing ditindakake ora nggawa asil sing positif, sampeyan kudu ngundang ambulans, sawayahne batuk bisa nyebabake asphyxiation lan pati.

Mangkono, watuk alergi ing wong diwasa iku sawijining fenomena sing umum, sing bisa ditrapake.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.