Allergic Conjunctivitis

gambar setengah sehat lan lara mata Konjungtivitis alergi yaiku inflamasi saka amplop ing mripat (conjunctiva) sing disebabake dening reaksi atipikal sistem kekebalan tubuh dadi alergen.

Penyakit iki uga umum ing loro jenis kelamin lan bocah. Ing kasus sing paling akeh, ana nalika ana manifestasi alergi liyane.

Kira-kira 20% populasi ngalami penyakit iki. Prevalensi iki amarga kasunyatan sing konjungtiva terus gegayutan karo udara, sing ngemot akeh zat sing bisa nimbulake respon imun.

Kanggo pemicu njaba sing ditambahake, lan sing tumindak saka njero awak - obat-obatan, bahan pangan, patogen.

Gejala lan fitur saka penyakit kasebut

Kontak karo allergen diiringi gejala ing ngisor iki:

  • itching;
  • sensasi kobong (katon nalika nyoba ngeruk kelopak mata);
  • lacrimation (reaksi pertahanan saka organisme sing nyoba nyedakake bahan pemicu saka membran lendhut);
  • abang mata (asil ekspansi jaringan pembuluh darah);
  • edema (allergen ningkatake permeabilitas dinding pembuluh getih lan aliran cairan menyang tisu manifests dhewe ing wangun edema);
  • fotofobia (khas kanggo penyakit abot lan keratitis bebarengan - inflamasi kornea);
  • nerbitake zat saka mripate (karo jinis mangsan utawa taun);
  • erosi (dumadi ing wangun obat);
  • irung rahang, pembengkakan mukosa nasofaring;
  • Kurangi sesambungan iku gejala langka; Ing kasus paling, sesambungan bakal dibalèkaké sawisé perawatan, nanging menawa ulkus mbentuk kornea, wuta kasebut bakal ora bisa dibalèkaké.

Kekhasan saka konjungtivitis alergi ditemtokake dening keterlibatan ing proses inflamasi saka rong mata ing wektu sing padha, nalika luka-luka sing disebabake dening alasan liya sing dilokalisasi ing wiwitan mung siji. Ing kasus sing banget langka, alergen nimbulake reaksi ing tangan siji - iki bisa mung liwat kontak langsung - introduksi saka substansi langsung menyang cangkang saka eyeball.

Jinis conjunctivitis alergi

mripat abang Konjungtivitis alergi diklasifikasikaké miturut gejala lan penyebab perkembangan. Ana macem-macem penyakit:

  1. Konjungtivitis mangsa lan taun ajeg minangka jinis penyakit paling umum. Pollen mangsan disababaké déning tetanduran ngembang lan pembubaran bibité (exacerbations ing musim semi lan musim gugur). Ronde taun nyebabake rambut, debu, mites bledug, mudhun lan wulu unggas.
  2. Spring - paling asring ana ing lanang antarane umur 5 nganti 20 taun. Ditondoi dening penyakit abot lan pathologi sing gegandhengan karo jinis alergi: dermatitis, eksim, utawa asma bronkial. Dituduhake ing spring. Kekhususan saka wangun conjunctivitis yaiku ing jumlah kasus sing nyebabake penyakit kasebut ing mangsa remaja lan ora muncul ing mangsa ngarep.
  3. Konjungtivitis raksasa papillary - dumadi kanthi kontak langsung lan langsung karo alergen - reaksi menyang bahan sutra sing digunakake ing ophthalmic surgery, lensa kontak.
  4. Obat konjungtivitis - ing jumlah kasus sing akeh banget sing dipicu kanthi nggunakake obat-obatan sing suwe (antibiotik utawa anestesi). Kadhangkala respon atipis saka sistem kekebalan ora berkembang menyang bahan aktif utama ing preparation, nanging kanggo bahan pengawet lan komponen tambahan.
  5. Konjungtivitis tuberculosis alergi - berkembang minangka respon saka sistem kekebalan kanggo produk proses metabolisme patogen tuberkulosis, sing ana ing awak korban. Wujud wangun iki ditondoi dening pembentukan nodul sing ngandung lymphocytes.
  6. Konjungtivitis infèksius-alergi yaiku wangun sing asring salah didiagnosis minangka inflamasi fokus sing disebabake patogen. Reaksi kasebut ditindakake kanthi tabung mikroorganisme ing eyeball. Penyebab utama respon atipikal yaiku staphylococcus.

Diagnosa konjungtivitis alergi

pemeriksa mata Sadurunge milih perawatan, pemeriksaan sing lengkap perlu kanggo nemtokake sipat penyakit kasebut.

Konjungtivitis allergen lan infèksius nduweni gejala sing padha, sing ora netepake sabab penyebab penyakit kasebut bakal katon ing perawatan banjur risiko komplikasi bakal nambah.

Kanggo diagnosa ing alergi lan ophthalmology, cara ing ngisor iki digunakake:

  1. Tes laboratorium. Kanggo panliten kasebut dilakokake koleksi cairan luh. Yen luwih saka 10% eosinofil dideteksi, asal mula saka alergi penyakit kasebut dikonfirmasi.
  2. Tes getih (biokimia lan umum) - nalika jumlah imunoglobulin E sing saya tambah, uga ngonfirmasi reaksi atipikal sistem pertahanan awak. Nanging iki ora cara utama nentokake - nganti 20% saka asil tes getih - palsu.
  3. Kanthi gejala sing sithik lan pérangan sing cetha saka penyakit iki kudu ngikis saka tlapukan lan njupuk pirang-pirang bulu mata kanggo nyinaoni mikroskop. Tindakan sing perlu kanggo ngilangi demodex - pratandha kaya ciri patogen iki.
  4. Tes kulit. Cara kasebut dumadi ing nglamar goresan lan alergen ing lengen. Banjur mirsani reaksi ing kulit rusak. Jenis diagnosis umum amarga isi informasi lan kasedhiyan, nanging nduweni sawetara contraindications: meteng, lactation, umur nganti 4 taun.
  5. Sowing ing microflora - kanggo njlentrehake diagnosis ing ngarsane infeksi.

Perawatan konjungtivitis alergi

mripat burying Sawise diagnosis, perawatan komplèks dipilih kanthi njupuk alergen lan karakteristik individu. Kanggo therapy nggunakake obatan iki:

  • Antihistamin minangka basis perawatan. Gumantung ing dalane penyakit kasebut, milih saranane generasi kaping 1 lan 2. Wektu kursus beda-beda gumantung saka 10 nganti 14 dina. Nalika milih obat-obatan generasi ke-3 sing luwih larang kanthi efek menstabilisasi membran, duration of treatment bisa dumadi nganti pirang-pirang wulan, nanging asil perawatan ora suwe.
  • Obat hormonal kanggo terapi topikal. Ing kasus-kasus sing paling umum, tablet tablet obat ora cukup, mulane, tetes utawa salep mripat sing ditrapake. Obat sing kerep digunakaké adhedhasar hidrokortison lan dexamethasone . Gunakake 1-3 dina. Obat-obatan hormonal kudu dijupuk mung minangka diwenehake dening dokter.
  • Teges dikembangake kanthi basis asam kromoglikat minangka tandha yen ora ana efek samping. Kekurangan obatan kasebut minangka perlu kanggo jangka panjang lan kerep nggunakake (2-4 kali dina) lan asil katon sawise rong minggu. Klompok iki kalebu tetes Optikrom, Lekrolin, Kromoheksal.
  • Antiseptik, antibiotik. Mèmbran mèmèh wis ora bakal dialami déning aksial alergen lan mulané rentan kanggo perkembangan komplikasi infèksius. Kanggo nyegah penyakit sing gegandhengan, kelompok obat kasebut dijelasake minangka langkah-langkah pencegahan.

Ing kasus sing angel, cara terapi radikal ing rumah sakit digunakake - perawatan khusus kanggo alergen . Ester saka metode iki yaiku, kanthi introduksi alergen kanthi dosis sing luwih gedhé, nyebabake awak dadi kecanduan bahan kasebut.

Obat tradisional kanggo perawatan lokal saka inflammation conjunctival ora digunakake amarga kasunyatan sing obat utama sing diwenehake dening dhokter wis dicuci adoh saka permukaan mripat. Nanging sampeyan bisa nggunakake vitamin, restorative Fees ing.

Nyegah penyakit. Peculiaritas gaya urip ing konjungtivitis allergen

Kaya tandha alergi liyane, inflamasi konjungtiva ora duwe prophelaxis tartamtu. Aturan mung kanggo perawatan sing sukses lan remisi jangka panjang yaiku kekurangan kontak karo alergen.

Sawetara tips kanggo penderita alergi:

  • ing saben dinten nggunakake bantal, selimut kanthi pengisi sintetik lan tetep resik;
  • yen sampeyan alergi kanggo rambute kewan, sampeyan kudu nyerah pets, utawa milih hypoallergenic ;
  • kanggo njupuk tetes antihistamin karo sampeyan , supaya ing kasus kontak kanthi ora sengaja karo alergen sampeyan bisa kanthi cepet mbusak gejala.

Komplikasi sawise penyakit. Apa fraught karo perawatan salah lan ora nggatekake masalah

Self-perawatan, ora nggatekake resep dokter ndadékaké konsekuensi sing ora apik. Ing kasus-kasus langka, ana paningalan visi lan reversibel, penyakit mata liya (keratitis, glaucoma) sing diburuhi.

Ana uga kasus infèksi sing kerep banget ing konjungtiva mata.

Konjungtivitis alergi, kaya jinis reaksi atipikal saka sistem kekebalan awak, kerep nduweni dalan kronis kanthi eksaserbasi periodik. Kanthi eksklusif kontak karo pemicu substansi, penyakit kasebut ora lumaku, nanging ing kahanan tartamtu (kanthi musiman, spring conjunctivitis), meh ora bisa ngilangi alergen saka alergen.

Ngono, sampeyan kudu disiapake: kanthi rutin ngunjungi alergis lan nyetel pangobatan terapi nalika eksaserbasi, mula penyakit kasebut bakal nyebabake rasa ora nyaman lan ora bakal kelakon.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.