Rinitis alergi ing wong diwasa

cah wadon karo selesma Rhinitis alergi (sawetara wong nyebataken demam dengue) minangka patologi umum sing padha umum ing pria lan wanita.

Penyakit iki dumadi amarga saluran napas alergi.

Alesanipun

Alergen paling umum:

  1. polen tanduran (utamane masalah iki relevan nalika periode ngembang);
  2. spora jamur (padha bisa ing permukaan karpet utawa wallpaper);
  3. rambut rambute ;
  4. debu perpustakaan lan omah, produk sampah saka sapérangan serangga (umpamane, bedbugs );
  5. wewangen sing bisa dadi bahan kimia kluwarga;
  6. bahan sintetik saka sandhangan sing disapu;
  7. obat-obatan tartamtu;
  8. panganan.

Iki mung dhaptar kira-kira barang lan zat sing bisa nyebabake rhinitis alergi. Kanggo tingkat pangembangan reaksi alergi, ditemtokake individu (bisa uga loro menit lan sawetara jam).

Gejala

Rhinitis alergi ditondoi kanthi gejala tartamtu, kanthi iku bisa uga gampang kanggo ngenali penyakit iki, kalebu mbédakaké rhinitis alergi saka selesma.

Gejala utama kalebu:

gejala rhinitis

  1. ing ngarsane pembuwasan banyu saka rongga irung, nalika bedane utama saka selesma utawa inflamasi - karakter sing ora ana warna;
  2. kerep kena wahing, yaiku paroxysmal ing alam;
  3. sensasi gerah sing kuwat ing perangan njero;
  4. ing kasus sing abot - angel nyedhaki irung. Ing bentuk milder - napas dadi angel mung ing wayah wengi.

Ing kasus sing akut penyakit iki, pasien nduweni penampilan karakteristik: bengkakane pasuryan, mata sing terus nyirami amarga irung diiseni, pasien kaya ambegan kanthi cangkeme. Saben rubbing saka tip irung minangka karakteristik liyane saka pasien kasebut.

thermometer Pasien sing nandhang rhinitis ing wangun sing kronis nanggepi sensitif karo bau saka komposisi parfum, bau cendhak lan deterjen.

Perbedaan utama antara rhinitis alergi lan kadhemen yaiku mantan ora diiringi demam, tenggorokan lan gejala liyane sing asring dumadi ing pathologi virus.

Kondisi umum pasien sing luwih gedhe mung kakehan ing kasus sing abot, amarga ing njerone irung, pancen ngelu.

Tahap patologi

Rinitis alergi ing wong diwasa bisa dipérang dadi sawetara tahapan:

  1. ing tataran kapisan, pasien bisa sambat kemacetan nasal sacara periodik. Iki minangka tandha pisanan sing nuduhake nyuda nada vaskular;
  2. ing tahap kapindho, rame hidung sing kerep ana, supaya bisa nandhang napas, pasien asring migunakake preparasi vasoconstrictor;
  3. ing tahap pungkasan, edema rada serius katon ing rongga irung. Ing kasus iki, dhokter bisa ngumumake sianosis saka mukosa nasal, pasien ngeluh kesulitan ngobati nganggo irung, lan tetes ora nggawa efek apa-apa.

Yen sampeyan ora miwiti perawatan, rhinitis bisa dadi kronis, polip mulai muncul ing rongga irung. Sawise iki, pangolahan inflamasi ditambahake, sing bisa pindhah menyang wilayah telinga tengah. Tanpa perawatan sing tepat, rhinitis alergi bisa nyebabake otitis media.

Fitur perawatan

tes darah Sadurunge prescribe therapy, dhokter nuduhake pasien kanggo prosedur diagnostik. Kanggo ngenali alergin sing tepat, cukup kanggo ngetokake test getih kanggo ngarsane immunoglobulins sing spesifik, lan sinau bisa dipercaya manawa sampeyan wis wiwit njupuk obat anti-alergi .

Sawise alergen wis diidentifikasi, perlu kanggo matesi kontak karo zat iki sak akherat, yen perawatan bisa uga ora ono guno. Nyoba ora metu ing mangsa tetanduran utawa nggunakake respirator khusus ing wektu iki, aja nganggo deterjen agresif lan komposisi parfum.

Dokter uga menehi resep diet khusus sing nyedhiyani diet sparing (ora kalebu coklat, muffin, panganan sing disigar, lan liya-liyane) saka diet. Kanggo periode perawatan rhinitis, disaranake kanggo nglakoni tabel diet iki.

Sing pisanan yaiku obatan kanthi efek antihistamin (iki bisa dadi Claritin , Zodak , uga cara generasi pungkasan - Zyrtec , Erius ). Wektu kuwi kira-kira telung minggu. Istilah sing tepat ditemtokake dening dhokter sing njupuk karakteristik individu kasebut lan banget patologi.

Rinitis alergi uga dianggep kanthi bantuan sprays hidung , ing sodium kromoglikat minangka bahan aktif utama. Padha kudu digunakake kaping pirang-pirang dina kanggo luwih gampang nransfer tahap akut saka penyakit.

Yen irung ing rye wis angel, tetesan kasebut, sing kalebu hormon-kortikosteroid, kayata Momat utawa Nasonex . Dosis lan duration perawatan karo obat kasebut mung ditemtokake dening dokter.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.