Alergi kanggo gel polish

kuku gel polish Sawisé mbangun lan nutupi kuku kanthi polesan gel, alergi menyang komponen mbebayani uga katon ing komposisi kanthi sintetis.

Gejala reaksi kasebut biasane katon sawise 2-4 sasi saka prosedur awal kanthi implementasine mesti.

Ora sengaja, nanging uga kedadeyan yen tandha alergi kedadeyan sawise aplikasi dana.

Reaksi alergi kanggo polish gel nggawe rampung nglirwaaken prosedur bangunan. Pecah ora cara metu saka kahanan saiki, minangka antibodi kanggo rangsangan tetep ing awak manungsa ing salawas-lawase.

Nimbulaké reaksi kasebut

Gejala alergi ora nyenengake bisa kerep nyebabake:

  • gel polish ing kulit; saenipun, mung kudu nyenthang piring kuku;
  • nggunakake sarana kualitas sing kurang apik kanggo produksi tartamtu;
  • ora kanthi teliti nambani lapisan ndhuwur piring kuku utawa karusakan nalika mbusak kincir;
  • ora netepi kondisi panyimpenan gel pol, lan owah-owahan ing rumus kimia.

Kimia Alergi paling rentan kanggo wong sing sensitivitas dhuwur lan kulit garing. Reaksi kasebut bisa uga dumadi ing komponen polish gel kasebut:

  1. Toluene (Toluene) minangka pelarut sing digunakake ing komposisi varnish kanggo aplikasi sing alus. Kajaba iku, zat iki mrodhuksi alergi. Sakwise ing saluran pernapasan, uga kena pengaruh sistem saraf pusat, kadhangkala nyebabake mual;
  2. Rosin (Resin Colophonia) - basis lapisan warna;
  3. mémacrylate sing diciptakaké (Isobornyl methacrylate). Termasuk ing paling pernis, sanajan ing pirang-pirang negara dilarang. Bisa nyebabake alergi abot. Substrat kasebut bisa nyebabake kanthi agresif ningkatake piring kuku, lan asil pamisahan kasebut;
  4. Formaldehida (derivatif) sing tanggung jawab kanggo nutup lapisan, minangka karsinogen kuat.

Bahan kasebut minangka bagéan saka mayoritas polesan gel, saengga reaksi alergi bisa dipicu dening prodhuk larang regane sing kondhang lan rekan-rekan sing murah, asring digawe ing China.

Gejala

alergi driji Reaksi alergi yaiku respon saka sistem kekebalan kanggo irritant tartamtu.

Komponen gel polish minangka alergen bisa lumebu ing awak nalika kena kulit utawa yen vapors dihirup. Dadi, waca kontak lan alergi ambegan.

Manifestasi ing wiwitan wiwit ing kulit tangan, bisa nutupi bagéan awak liyane. Asring kasebut ing pasuryan, gulu.

Kanggo kontak alergi:

  • Daerah periungual reddens lan inflamed;
  • lepuh cilik sing kapenuhan ing cairan sing katon ing kulit, sing galak lan mumbul banget;
  • rashes abang cilik sing katon ing driji;
  • kulit driji lan telapak tangan banget gatal, ana sensasi kobong ing wilayah kasebut;
  • kulit dries banget, flakes lan exfoliates;
  • retak katon;
  • ing bentuk abot, piring kuku dijulih, discharge - bed kuku dituduhake.

Kabeh iki ndadekake ora nyenengake lan nyebabake kualitas urip. Tampilan tangan kaya kulit katon pas ngobong.

Manifestasi napas saka reaksi alergi bisa kedadeyan ing klien lan ing master layanan kuku, amarga saben wong ngresiki uap sing mbebayani. Gejala kasebut bisa mbantu nemtokake alergi iki:

girl rubs her eyes

  • ana swelling watara mata;
  • lacrimation;
  • redness lan gatal, mata perih;
  • sakit tenggorokan;
  • watuk , wahing;
  • ana swiwi saka membran mukus saka mripat, lambe, ilat;
  • irung gatal lan hidung berair ;
  • angel ambegan.

Tanda alergi ambegan luwih mbebayani tinimbang manifestasi kontak. Iki amarga gejala kontak dermatitis bisa nyedhiyakake mung rasa ora nyaman, nanging ora ngancam nyawa wong. Nalika alergi ambegan bisa dadi prosès edema mukosa, sing bisa nyebabake angioedema umum.

Cathetan: Quincke edema minangka kondisi sing ngancam akut lan ngancamake reaksi alergi, kanthi edema abot kulit, jaringan otot, membran mukus.

Hubungi alergi kanggo gel polish bisa diselehake karo jamur kulit jamur utawa, contone, eksim. Pengobatan saka kondisi kasebut beda banget, mula, kanggo ngenali irritant, kanggo ngliwati tes lan analisis tartamtu, sampeyan kudu ngontak alergis.

Apa tindakan sing kudu dilakoni?

Pisanan sing kudu dilakoni kanthi cepet, sawisé ditemokaké gejala alergi, yaiku ngubungi master manicure kanggo mbusak tutup kuku. Iki perlu kanggo nyegah kontak karo rangsangan.

Penting! Yen sajrone reaksi alergi respirase ana anggepan ing angioedema, sampeyan kudu nyebut ambulans. Dokter bakal nyuntik obat-obatan antihistamin lan intravena lan obatan antisock sing ngendhegake serangan.

Yen sampeyan duwe pengalaman njabut gel polish tanpa gawe piala, sampeyan bisa nindakake prosedur iki ing ngarep.

Banjur sampeyan kudu ngalami diagnosis saka alergis. Dheweke bakal nulis tes kanggo nemtokake reaksi kaya kasebut pancen disebabake dening komponen polish gel lan manawa.

Miturut asil tes lan sampel, obat-obatan ing ngisor iki bisa uga diwenehake:

  1. antihistamin ( Tavegil , Zirtek , Suprastin , Kestin , Loratadin , Cetrin lan liya-liyane) - ngredhakaké reaksi alergi, ngilangake gatal lan bengkak. Kursus perawatan ora ngluwihi 10 dina;
  2. kanggo lubrication saka blisters, retakan, wounds lan abang - corticosteroid lan salib hormonal, contone Advantan, Hydrocortisone , Prednisolone . Obat kasebut kudu digunakake mung ing resep;
  3. vitamin kanggo nguatake sistem kekebalan.

chamomile decoction A diet khusus sing ora kalebu alergen pangan uga bisa diwenehake: woh-wohan jeruk, woh-wohan abang, produk susu, coklat, kacang, gorengan lan pedhes.

Saka obat-obatan wong sing efektif minangka alat dekorasi saka chamomile, seri, adus karo calendula lan kulit oak. Yen penyakit iku akut, kontak karo banyu ora ditepungi.

Rekomendasi umum

Ora trep nglamar gel polish maneh sanajan alergi bisa ditambani kanggo obat iki. Prosedur sing sepisan bisa uga nyebabake reaksi sing luwih kuwat tinimbang sing pisanan. Ora mung area sing kena pengaruh, nanging uga sensasi ora nyenengake, kayata gatel, rasa nyeri amarga inflamasi, bakal dadi luwih kuat.

Biasa varnish sawise eliminasi alangan manifestasi uga ora bisa digunakake kanggo sawetara wektu - sampeyan kudu menehi kuku kesempatan kanggo waras.

Ing tahap exacerbation saka alergi nalika Performing rumah tangga kudu nggunakake sarung tangan supaya ora bisa kontak karo banyu lan deterjen.

Langkah-langkah preventif:

  1. yen sampeyan duwe pengalaman nggunakake dhewe varnish kuwi, sampeyan kudu pendekatan serius kanggo pilihan pribadi. Aja tuku ing Internet lan ing panggonan sing ora dingerteni, supaya ora entuk prodhuk produksi lan kualitas sing meragukan. Nalika nutupi piring kuku supaya ora kena kontak karo kulit;
  2. Sampeyan kudu tansah mènèhi perhatian marang label kanthi informasi babagan kondisi komposisi lan panyimpenan varnish lan ora mbantah rekomendasi kasebut;
  3. Panggonan kudu tansah resik, kudu kerep diproses;
  4. yen ora ana pengalaman migunakake gel polish, prosedur kasebut kudu dileksanakake kanthi profesional;
  5. ing kasus overvoltage gemeter, perlu kanggo nambani polish kuku gel nganti kondisi mental tetep stabil, amarga kanthi kahanan sing ora kuwat, yen reaksi alergi luwih asring dicathet.

Alternatif kanggo gel polish

kuku polishes Supaya bisa nyegah reaksi alergi, sampeyan kudu milih sarana sing luwih dikenal kanthi jumlah bahan beracun sing luwih cilik ing komposisi. Para ahli nyaranake alternatif kasebut:

  • Vinylux tahan varnish saka CND - tahan bab 7 dina. Pabrik ngaku yen ora ngandhut toolaol, dibutil ftalat, turunan formaldehida;
  • Shellac varnish-hybrid saka CND, nggabungake sifat varnish konvensional lan modeling. Uga Vinylux ditandai karo lambang 7Free. Iki nuduhake yen ora ngandhut zat beracun ing komposisi;
  • nggunakake varnishes konvensional karo Rampung glossy. Kuku sing digawe kanthi cara iki praktis padha karo sing ditutupi gel varnish;
  • Red Carpet digawe ing Amerika Serikat, diadaptasi kanggo aplikasi omah. Para ahli nganggep alat kasebut aman lan ora ngrusak kuku alam. Iki dikonfirmasi dening akeh review.

Kabeh varnishes sing diwenehi ora nyebabake utawa arang nimbulake reaksi alergi sajrone kondisi: yen iki minangka produk asli sing dituku saka wakil resmi merek.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.