Alergi menyang kulit - bintik abang lan gatal

Ora mung alergi duwe gejala kasebut. Manéka macem-macem penyakit dermatologis, autoimun lan sistemik uga nduweni kamiripan sing padha. Diagnosis sing tepat ing tahap awal penyakit iku penting banget. Terapi sing dipilih lan kasuksesané gumantung banget marang definisi penyakit kasebut.

Apa tansah alergi?

rash wajah Kulit nuduhake akeh owah-owahan ing macem-macem sistem awak manungsa.

Sakbenere kabeh penyakit kasebut nyebabake dhewe ing salah siji cara ing epidermis: lethargy, wrinkling, luka focal fokus, ruam, bintik pigmen - iki minangka daftar ora lengkap kabeh gejala.

Tanda-tanda alergi, mesthine, banget padhang lan ora bisa dipisahake karo apa-apa. Keyakinan iki kadhangkala diprodhuksi marang para korban - perawatan dhokter lan diagnosa sing paling kerep ngasilake pengabaian saka penyakit, transisi menyang wangun kronis.

Penting kanggo nemokake dermatolog utawa alergis kanggo nemtokake sipat munculna noda ing kulit.

Kekirangan emosi, minangka panyebab abah ing kulit

Guncangan gemeter, pengalaman sing kerep bisa nyebabake dystonia vegetatif-babagan pembuluh darah. Salah sawijining manifestasi saka penyakit iki yaiku ngetokake kulit ing zona sing beda, sing ora ilang ing wektu sing suwe.

Kemacetan saluran pencernaan: diet ora mung saka alergi pangan

Konsumsi saka prodhuk kembang gula, baking, daging asap, asinan, panganan pedas lan lemak bisa nyebabake malfungstsi saluran pencernaan lan perkembangan organ-organ, gejala sing bisa dadi rash (utamane asring katon ing pasuryan). Kajaba iku, diet sing ora seimbang kuwi dikebaki karo kekurangan vitamin, sing uga nduweni manifestasi kulit.

Lupus erythematosus

lupus ing pasuryan

Penyakit sistemik, gejala sing khas yaiku rash abang sing ana ing pasuryan kanthi bentuk kaya kupu-kupu.

Sampeyan mbutuhake perawatan rumit lan terus-terusan ing pengawasan para spesialis. Kanthi frequent relapses lan anané terapi, ana uga kasus pati.

Deprive lan varieties

Penyebab saka ruam bisa versicolor . Dituduhake ing wangun bintik-bintik abang kanthi werna abu-abu coklat, banjur dicet ing panggonan sing padhang kanthi ora ana pigmentasi kulit.

Pink lichen occurs minangka asil saka kakebalan kurang lan wis katon titik abang gedhe. Nalika maju, ruam dadi luwih cilik, nanging akeh. Penyakit iki diiringi gatal-gatal.

Ringworm mirip banget karo rosaceae, nanging yen ana ing rambut, iku bisa nyebabake alopecia.

Eczema seborrheic

Penyakit iki mengaruhi kulit sirah, pasuryan, lan gejala sing paling kerep padha karo psoriasis. Penyakit rambut ora ngganggu pertumbuhan, nanging ndadekake rasa ora nyaman amarga cacat kosmetik lan flakes kulit sing akeh banget.

Psoriatic disease: penyakit sistemik kanthi manifestasi dermatologis

lupus erythematosus

Psoriasis ditondoi dening lenga fokus ing kulit ing zona fleksion (elbows, driji, dhengkul, pérangan ngisor, bokong), sing pungkasané ngusir lan misahake lapisan kulit mati ing wangun plak werna abu-abu.

Penyakit iki ora mung nyerang kulit, nanging uga sendi, duweni efek ing sistem saraf, supaya perawatan kudu diwiwiti kanthi cepet.

Penyakit sing kena infèksi, ditepungi kanthi rash ing awak

Penyakit infèksius gampang disebar (utamané liwat rute udhara). Ing tahap awal pembangunan, padha ditondoi dening rashes karo nambah signifikan ing suhu awak.

Infèksi sing njalari kulit:

  • demam berdarah;
  • pitik pox;
  • rubella
  • campak;
  • meningitis;
  • demam panggang;
  • sifilis progresif.

Sawetara penyakit kasebut minangka ciri saka bocah cilik lan bisa ditularake sajrone periode kasebut. Nanging diagnosis lan isolasi pasien sing tepat perlu kanggo nyegah panyebaran infeksi sing luwih akeh.

Dermatitis atopik

bintik abang ing gulu bayi Penyakit kronis kanthi rashes karakteristik lan penebalan kulit ing panggonan kasebut. Paling asring ditemokake ing bocah saka lair nganti 5 taun.

Iku cenderung escalate sajrone mangsa kadhemen.

Sampeyan mbutuhake perawatan antihistamin lan aplikasi topikal obat hormonal ( hydrocortisone , Beloderm , Advantan ) nalika periode eksaserbasi.

Photodermatitis

Reaksi kulit karo sinar ultraviolet . Ana sambungan cetha antarane ruam lan cahya anyar kanggo srengenge. Kemungkinan alergi kasebut tambah yen kena infeksi sinar ultraviolet disertai pemakaian alkohol, buah jeruk, penerapan kosmetik, utawa minyak wangi.

Eksim

eksim ing tangan Penyakit liya saka alam alergi, sing nyebabake dhewe ing wangun umplak-gelembung.

Paling asring ana nalika kontak kulit karo pemicu (bahan kimia rumah tangga, kosmetik, nyokot serangga).

Kadhangkala ana sing nyebabake stres sing dialami lan ing wanita nalika periode pascametan.

Dasar perang nglawan alergi ing kulit: antihistamin lan hormon

Yen diagnosis "alergi" dikonfirmasi sawise aplikasi saka cara diagnostik, banjur sistem perawatan dikembangake kanthi basis antihistamin preparat (lisan) lan aplikasi hormonal hormonal .

Preparasi antihistamin:

  1. derivatif piperazine: Zyrtec , Zodak , Allertek, Tinset, Cetrin , Emetostop, Bonin, Letizen;
  2. Turunan phenothiazine: Teralen, Torekan, Pipolphen, Pilfen, Diprazin;
  3. aminoalkyl esters: Donormil, Sondox, Dimedrol, Tavegil ;
  4. diganti alkylamines: phenystyl ;
  5. ethylenediamine: Supragistim, Suprastin ;
  6. klompok antihistamin liyane: Protadin, Loratadin, Peritol, Astemisan, Hisalong, Claritin , Omeril, Azolin, Diazolin , Erolin, Flonidam, Agistam, Zaditen, Zetifren, Lorfast, Sempreks, Erius , Fenkarol , Alfast, Telfast .

Gumantung ing kerumitan dalane penyakit lan gejala sing gegandhengan, antihistamin saka generasi sing beda dipilih.

Agen topikal hormonal :

  1. kanthi hormon isi kurang: Hydrocortisone , Prednisolone ;
  2. kanthi jumlah aktif aktif: Zinacort, Fluorocort ;
  3. Ointment karo jumlah hormon sing signifikan: Apulein;
  4. kanthi tingkat zat aktif sing dhuwur: Dermoveit, Galcinoid.

Miwiti panggunaan obat kortikosteroid kudu diwiwiti karo sing paling lemah. Pangobatan kasebut dumadi ing pengawasan dokter sing kanthi ketaatan ketat ing dosis, iki penting banget nalika nambani cacat.

Gejala penyakit bisa uga padha, supaya sampeyan ora nemtokake diagnosis, mung gumantung marang pengawasan visual. Tes laboratorium ( tes getih lan biokimia umum, nggoreng, tes alergi) bakal mbantu ngilangi penyakit liyane lan menehi resep sing efektif.

Masalah serius bisa ndelikake balik rashes, sing bisa, ing negara sing diabaikan lan tanpa terapi, nyebabake akibat fatal (lupus, meningitis), supaya sampeyan ora ngobati ruam minangka cacat kosmetik suntingan.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.