Alergi latek

tangan ing sarung tangan lateks Produk lateks cocok lan umum ing kabeh wilayah kehidupan modern.

Produk digawe saka karet alam, yaiku, produk sing diarani dikembangake kanthi basis karet karet, ngubengi kita saben dina.

Mulane reaksi atipikal kanggo lateks iku mokal: wong ora bisa ngira-ngira ing wektu sing suwe bab penyebab alergi, kontak saben dina kanthi akeh barang sing ngemot materi iki.

Alesanipun

Alergi kanggo pisang, tomat, kiwi, avocado, kacang, papaya, ara, kastanye, peaches, kentang lan ceri iku salah sawijining gejala sing bisa ditularake dening reaksi lateks. Sakliyané, ora ana hubungane antara karet lan sayuran, woh wohan lan woh-wohan, nanging komposisi kimia nduweni komponèn umum - protein sing padha, sing sajrone akeh kasus yaiku nimbulake respon kekebalan sing ora cukup.

Iki nuduhake, nanging ora kabeh gejala mandatory, ditemokake ing kira-kira setengah saka pasien.

Reaksi cepet menyang inti manifests dhewe karo IgE antibodi, lan respon alon amarga reaksi salib karo protèin tanduran.

Faktor risiko

macem-macem woh-wohan Sadurunge nggunakake karet jus aktif ing industri, reaksi alergi marang zat kasebut mung ditemokake ing populasi pribumi negara ngendi hevea mundhak (wit sing jus diekstrak).

Dina iki, reaksi atipikal sing paling umum kanggo lateks ditemokake ing kelompok wong, amarga kahanan, kanthi rapi kanthi cara kontak kanthi bakat - saka profesional medis lan buruh reresik.

Uga ing risiko wong:

  • kanthi cacat ing sel sumsum tulang;
  • sawise seri operasi;
  • karo saluran urining cacat;
  • gerah saka asma, eksim;
  • karo alergi kanggo woh-wohan sing endah.

Gejala penyakit

Penting! Tanda-tanda alergi lateks padha karo alergen, nanging nalika reacting to karet alam, gejala abot luwih sering diobservasi lan, tanpa perawatan cukup, asil sing bisa nyebabake.

Gejala khas:

Ing reaksi akut diamati:

  • serangan saka kacepetan dadakan;
  • degdegan alon utawa kanthi cepet, arrhythmia;
  • ing bagean sistem syaraf: keletihan, apathy, utawa kelenturan saraf gedhe banget;
  • bengkak, cepet nutupi pasuryan, gulu, lidah, lambe;
  • Ngurangi tekanan darah kanthi cepet, diiringi mundhut kesadaran, utawa sianosis saka lambe;
  • anaphylactic shock .

Diagnosis, identifikasi alergen

ngoleksi karet saka kayu Kanggo mangerteni yen ana sensitivitas sing abot kanggo lateks, pasien perlu nganalisis kontak karo barang-barang sing duwe lateks lan njawab pitakonan ing ngisor iki:

  1. Apa hubungan seksual nggunakake kondom nyebabake reaksi kulit ing wilayah genital?
  2. Apa ana pucuk abang, tipis ing kontak karo band karet elastis ing driji sikil, cuffs, jeroan?
  3. Apa ana konsekuensi sawise manipulasi medis: pengawasan kanthi sarung tangan, ngencengi sabuk, ngukur tekanan darah?
  4. Apa permen karet utawa ngombe liwat jerone nyedhiyakake rasa ora nyaman ing tutuk?

Yen reaksi ing wangun ruam, abang, edema diamati ing kahanan iki, banjur iki bisa ngonfirmasi alergi kanggo karet.

Kanggo diagnosa, padha uga nggunakake cara ngaplikake sepotong materi ing kulit lengen, test Pirke, lan tes getih immunoglobulin (IgE).

Anatomi Latex

wong mbuwang sarung tangan Gumantung ing aplikasi, karet diganti dening macem-macem bahan hypoallergenic: silikon, nilon, polyisoprene lan vinyl.

Contraceptives (kondom) sing kudu dipilih saka polyisoprene, poliuretan, utawa jinis kontrasepsi sing liyane kudu digunakake yen bisa.

Nalika ngunjungi kantor medis dhisik, sampeyan kudu ngelingake staf babagan alergi latek supaya ora nyedhaki gangguan.

Alergi kanggo lateks mbutuhake babagan sistematik obyek ing lingkungan, amarga prasasti "Hypoallergenic" ora ateges ora ana lateks ing komposisi.

Ing saben dinten, luwih gampang dikendhaleni kanthi milih obyek sing dipigunakaké dhewe: bahan sintetis lan sandhangan kulit, barang-barang mebel, dekorasi sing digawe saka bahan sintetis, balon poliethelin, dolanan sing digawe saka kayu, kain lan plastik, lan ngganti kabel sing wis diakhiri karo bahan modern.

Perawatan

Pengobatan narkoba sing diwenehake dening dokter, njupuk saka karakteristik individu kasebut. Perawatan komplèks kalebu kelompok obatan kasebut:

  1. antihistamin (sistemik lan lokal): Tavegil , Fenistil , Suprastin , Loratadin , Diazolin , Zodak , Zyrtec , Claritin , Aleron, Alersin;
  2. vasoconstrictor (tetes kanggo membran mukosa hidung lan mata ): Nazivin, Naphthyzinum, Vizin ;
  3. bronkodilator (kanthi gejala sistem pernapasan): Salbutamol, Berotec;
  4. hormonal ( lokal lan sistemik): Dexamethasone , Hydrocortisone , Prednisone .
Manungsa waé! Kesulitan, disertai gejala-gejala sistem kardiovaskuler lan ambegan, mbutuhake reaksi cepet: kudu disebut tim ambulans, nyuntik Epinephrine (Adrenalin).

Sawise rawat omah, perawatan sistemik ditindakake kanthi pengawasan para spesialis.

Apa produk ngemot lateks?

Yen sampeyan wis nemtokake alergi ing karet alam, sampeyan kudu ngukur langkah-langkah kanggo ngatasi kontak, lan iki ora gampang dilakoni - latek digunakake ing meh kabeh lingkungan.

Kanggo nglindhungi dhewe, sampeyan kudu ngerti apa sing bisa ngemot materi iki. Dhaptar item sing mengandung lateks:

  • sandhangan: boots karet, kaose sikil, sol sapatu, setelan nyilem, pita elastis lan detail elastis liyane;
  • obat lan farmakologi: sarung tangan, catheters, anesthetic, drainage lan sarana infus, masker kanggo inhalation, kondom lan tutup serviks;
  • ing wilayah liyane: bijouterie, sikat sepatu, serbet sepatu, isolasi ing kabel, panel kontrol, pengisi perabotan kabinet, ban kendaraan, balon, puting bayi, mainan, barang teknologi (keyboard, mouse komputer), sarung tangan, kasur udara . Ing njaba omah sampeyan ora kena kontak karo tape ing supermarket, lawang, tombol ATM, turnstiles, balapan mobil lan panggonan katering umum, ing ngendi karyawan nyiapake sarung tangan.

Nyegah

Alergi latek ora bisa diobati, sebabe penting banget sinau supaya bisa urip kanthi mangkono supaya penyakit kasebut ngeling-eling dhuwure mung sethithik lan bisa nyebabake kualitas urip.

Prophelaxis spesifik ora ana - supaya ora kena kontak karo alergen.

Kanggo nglindhungi urip sampeyan bakal mbantu tips kasebut:

  • tag ing tangan "alergi latek" tansah nggawa sampeyan medallion, kertu, utawa gelang sing kasebut penyakit kasebut. Metode tandha iki bakal migunani nalika dirawat ing rumah sakit;
  • Sawise ngunjungi alergis, sampeyan kudu ngempalaken kit sepindah ngarep kanthi jarum suntik lan dosis Epinephrin, lan sampeyan uga kudu nggawa kit kasebut kanthi cepet. Tindakan pencegahan bisa nylametake nyawa;
  • kanthi teliti, sinau komposisi produk sing dituku. Ing kasus keragaman ing komposisi, sampeyan kudu nelpon hotline pabrikan lan nggawe manawa ora ana lateks ing prodhuk.

Alergi kanggo lateks bisa mbudidaya nyangetake urip sosial, nanging ilmu wis berkembang lan ana akeh bahan sing bisa ngganti karet. Mulane, dadi luwih gampang ngganti item omah-omah karo sing aman. Nanging yen sampeyan adoh saka omah sampeyan kudu banget ati-ati lan luwih apik yen ora bisa mlaku-mlaku piyambak.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.