Alergi kanggo susu ing bocah

Susu minangka juara ing kalsium lan fosfor, kaya vitamin B, vitamin A lan D. Nanging, minuman iki uga migunani kanggo kabeh bocah. Apa lan yen bayi bakal ngluwihi fenomena iki, iki bakal dibahas ing ngisor iki.

Apa susu dadi alergen

Ibu Feed bayi botol susu Kira-kira 8% bayi ing umur 1 taun ngalami alergi.

Ing alergi ngerti sensitivitas awak kanggo efek zat, antigen, sing ditemokake ing serbuk sari , rambut , produk. Sembarang reaksi alergi bisa berkembang kanthi rong cara:

  1. Alergi sejatine dumadi nalika bayi kanthi sistem pencernaan sing durung berkembang (dibentuk kanthi umur 2 taun) utawa ngombe sawetara produk susu, lan awak ora bisa ngatasi protein kasebut.
  2. Pseudoallergy, sing dipahami minangka manifestasi saka gejala karo konsumsi susu sing gedhe banget marang latar mburi produksi enzim sing cukup.

Susu ngandhut rada luwih saka 25 antigen, sing paling aktif yaiku kaseinogen, laktalbumin, α- lan β-laktoglobulin. Iku protein pungkasan sing dianggep alergen utama, nanging ora ing susu ibu, saingga ora ana alergi kanggo jenis panganan iki.

Miturut struktur kimia, protèin minangka bagéyan asam amino, sing bakal mlebu ing usus, ing sangisoré pangaruh enzim sing ngeculaké unsur-unsur sing misah. Punika ing wangun iki sing wis diserap.

Nanging, ing bayi, pencernaan durung digawé kanthi lengkap, lan mulane enzim sing cilik bakal diprodhuksi. Banjur ranté protein dirusak kanthi sebrang, nggabungke saperangan asam amino. Struktur iki ora diserap ing usus, sebabe tumindak imun berkembang ing bentuk alergi.

Nimbulaké reaksi kasebut

Panampilan hipersensitif kanggo produk tartamtu, kalebu susu, ing bayi ditemtokake dening heredity. Yaitu, yen ibu alergi, risiko reaksi kasebut ing bayi kanthi cepet nambah. Kondisi negatif ing ngandhut, stres terus-terusan, sembarang patologi (hypoxia fetus, gestosis) nyedhaki kesehatan bocah kasebut.

Mangkono, alergi kanggo susu ing bayi bisa berkembang ing rong kasus:

  1. yen ibu nyusoni bayi wis mangan sawetara produk adhedhasar susu sapi;
  2. nggunakake campuran sing biasane susu adhedhasar.

Gejala

Bayi nangis Ing bocah-bocah kurang saka 1 taun, alergi panganan asring diandharake dening diare. Wiwit organ-organ pencernaan ora bisa ngatasi "tugas langsung", panganan sing ora sakulare digeret (sawisé introduksi panganan pelengkap), susu sing dikulub bisa katon ing bangkekan. Kadhangkala muntahake bisa, lan ing bocah-bocah anyar bisa nyebabake regurgitasi.

Erythrocytes, uga vena getih, bisa dideteksi ing massa feces sajrone analisis umum. Iki nuduhake alergi sing abot, sanajan ora ana manifestasi ing kulit bayi, kanthi karusakan ing mukosa usus.

Biasane bocah dadi gelisah, terus-terusan, ndhesek sikil menyang weteng, lan mulane akeh wong tuwa sing keliru wiwit ngobati colic. Nanging, kahanan kasebut mung ana nalika susu entuk awak, utamane produk sapi utawa sapi.

Mesthi, susu ibu ora bisa dadi penyebab langsung alergi, nanging panganan uga, lan susu sapi ora ana sing ora.

Sawise bayi umur 1 taun, rasa nyeri ing weteng (watara puser) sawise mangan saben produk susu katon terus. Serangan sing nyenengake kuwi kira-kira watara 20-25 menit. Kajaba iku, kekurangan sekunder saka enzim pencernaan berkembang, sing ndadékaké gangguan penyerapan gluten lan laktosa.

Ing kulit "susu" alergi dituduhake kanthi gejala kasebut:

  • Susu ing bagean frontal saka bocah Susu, utawa gneiss, yaiku kerak ing sirah ing area makutha, ing gulu, kuping, alis bayi. Ing bocah-bocah buatan, munculé kerak seboro tansah tandha diathesis pisanan. Crust bisa di-grease kanthi lenga sayur-sayuran sing ijo lan alon-alon nganggo katup kapas.
  • Eksim - rash utamané ing pipi umpluk cilik sing nyebul, lan ing panggonan erosions kedaden. Ulcers ngetokake alon-alon, mbentuk kerak padhet. Manifestasi alergi kasebut muncul ing bayi nganti nem sasi.
  • Dermatitis atopic lokal ing rong siku lan popliteal ing wangun plak, ditutupi karo timbangan padhet sing garing. Anak-anak sing nakal amarga gatal parah.
  • Edema saka bocah quinine Edema Quincke nuduhake reaksi alergi saka jinis langsung. Iku katon cepet saka edema jaringan subkutan ing area membran lumahing saka tutuk, lambe, eyelids, lan kelamin. Gatal iku biasane ora. Utamané mbebayani yaiku edema laring, amarga saluran udara tumpang tindih lan bayi bisa suffocate. Yen sampeyan ngalami gejala kasebut, sampeyan kudu langsung njaluk bantuan darurat.
  • Urticaria minangka tipe reaksi alergi langsung. Lendhut katon ing kulit, lan bocah kasebut banget gatal.
Manungsa waé! Arang banget, alergi protein susu bisa ditemokake minangka wahing, rhinitis alergi , masalah napas. Nanging, sawetara bayi bisa ngembangake laryngospasm, ing endhas ligamen, sing mbebayani amarga asfiksasi luwih lanjut (suffocation).

Yen ana gejala hypersensitivity kanggo produk, sampeyan kudu takon dokter anak lan / utawa alergi. Dokter bakal ngumpulake anamnesis, yaiku, nemtokake kerentanan genetis bayi kanggo reaksi kasebut, ngonfirmasi manifestasi saka urticaria utawa dermatitis atopik, yen ana, nemokake yen ana pelanggaran kursi, kurang bobot ing bocah.

Sawise kuwi, tes tambahan diwenehake kanggo mbedakake alergi susu saka reaksi sing padha karo produk liyane, kurang laktase. Dokter biasane nyaranake ngobati coprogram (analisis fecal umum), pemeriksae feces kanggo disysbacteriosis usus, tes getih kanggo allergens, ngarahake ndeteksi immunoglobulins kelas E kanggo protèin susu, alergi kulit.

Alergi utawa laktase kurang

Manifestasi intoleransi laktosa (gula susu) mirip karo sensitivitas kanggo protèin susu. Anak iki duwe colic, bloating, regurgitasi sing kerep, bangkit. Nanging, konsistensi owah-owahan feces. Iku dadi watery lan frothy, entuk kelir sing ijo. Nanging, kurang laktase asring digabung karo alergi kanggo protein susu.

Nalika ora intoleransi laktosa minangka panyebab utama gejala kasebut dianggep kurang laktase. Ing pangaribawa enzim iki lactose dipérang ing awak dadi karbohidrat sing prasaja, sing ditrima. Yen ana laktase sing cilik, gula susu tetep ora owah ing usus.

Kanggo mbedakake intoleransi laktosa saka alergi susu, sampeyan bisa nindakake test kasebut. Kanggo 5-7 dina, sampeyan kudu ngetutake diet lactose:

  • Bayi artifak dianjurake supaya ditransfer menyang campuran lactose-free ("Nenny" cocok kanggo susu wedhus, hydrolyzate "Friseppe AS");
  • nalika nyusoni ibu nandhani diet tanpa susu.

Yen manifestasi alergi wis kurang bisa diucupake utawa ilang kabeh, bayi uga duwe kurang laktase. Sawise kabeh, yen sampeyan alergi kanggo protein susu, gejala kasebut ora bakal liwati kanthi cepet, amarga bakal njupuk luwih saka sawetara dina kanggo mbusak allergen saka awak.

Apa sing kudu dilakoni

Wanita sing nyusoni bayi Pancen, nyusoni iku becik kanggo bayi . Mulane, kabeh pediatricians nyaranake nyepelekake jinis panganan iki nganti anggone bisa, lan manifestasi saka alergi apa wae ora pretun kanggo nolak nyusoni. Mung ing kasus iki, ibu kudu ngetutake diet hypoallergenic.

Kita kudu nyerahake produk sing ngemot susu ing sembarang wujud. Iki es krim, susu coklat, mentega, uga kacang-kacangan, endhog, iwak, sing uga asring nyebabake alergi ing bocah-bocah. Yen manifestasi alergi ora nyatakake gejala, ibu bisa ngganti susu kanthi produk susu fermentasi (kefir, ryazhenka, keju cottage).

Kondisi bocah kasebut bakal nambah mung ing sasi. Yen susu alergi dikonfirmasi lan diet ora efektif, sampeyan kudu ngirim anak kanggo campuran khusus hidrolisis protein jero.

Manungsa waé! Yen sampeyan duwe alergi kanggo susu sapi, reaksi sing padha bisa uga ing wedhus.

Nalika intoleransi susu bisa ngetokake susu fermentasi kanthi bertahap ing menu anak-anake. Dadi, ing 7 sasi sampeyan bisa mlebu yogurt gawe omah, lan ing 10 sasi - keju cottage. Kasunyatane yen nalika ngrodhuksi protèin susu ngeculaké asam amino sing luwih gampang diserep.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.