Alergi kanggo shellac

Komponen bisa nyebabake réaksi

botol karo shellac Gejala kasebut bisa kedadeyan ora langsung, nanging sawise aplikasi dawa ing kuku. Kajaba iku, reaksi sing padha bisa diamati ing para master sing kanthi cara kerja kanthi baku.

Amarga kasunyatane yen alergi biasane (nanging ora mesthi) kedadeyan mung sawise kontak kontak karo inti, bisa disimpulake yen respon awak nyebabake racun-racun akumulasi ing wektu. Komponen saka shellac:

  1. Mantan film iku komponèn sing tanggung jawab kanggo mbentuk lapisan padhet, resistance apik kanggo karusakan mekanis lan elastisitas.
  2. A photoinitiator yaiku seri komponen kimia sing ngoordinasi proses pengerasan materi sing ana ing pangaruh sinar ultraviolet. Manufaktur beda nggunakake úa iki minangka photoinitiators: alpha-aminoalkylphenones, benzil ketals, hydroxyalkylphenones, ester benzoik.
  3. Penyaduran iku zat sing duwèni konsistensi prodhuk, sing ngatur aplikasi sing gampang. Dituduhake dening ester asam akrilat, sing kalebu metil akrilat.
  4. Pigmen minangka komponen pewarna sing menehi warna kanggo varnish. Uga tanggung jawab kanggo gloss lan plasticity saka lapisan.

Komposisi kimia saka shellac:

  • asam fosfat;
  • hektorit;
  • diacetone alkohol;
  • asam sitrat;
  • methacrylate;
  • butil asetat;
  • phenyl ketone.

Sampeyan meh ora bisa nemtokake kimia sing wis gawe reaksi. Nalika padha rawan karo alergi, sistem kekebalan bisa nanggapi manawa ana komponen (utawa kombinasi), nanging para ilmuwan cenderung percaya yen methyl acrylate minangka inti sing paling mbebayani ing shellac. Dadi dilarang ing pirang-pirang negara kanggo digunakake ing babagan kosmetik.

Ana 1, 2, lan 3 tahap liya. Kaping pisanan, iki ditampilake jroning jumlah lapisan sing dilakokaké, lan saka sudut pandang obat - sing luwih cepet dilapisi, luwih kerep kontak karo bahan kimia karo piring kuku lan luwih akeh kedadeyan saka reaksi alergi.

Kadhangkala penyebab gejala kasebut ora nutupi, nanging sinar lampu UV digunakake.

Pelanggaran aturan aplikasi lan panyimpenan: apa kedaden?

Ing sawetara kasus, komposisi produk sing wis agresif ora nyebabake reaksi atipikal awak. Nimbulaké wujud ing wangun ruam lan gatal bisa dadi panggunaan sing ora bener, nglanggar kondisi panyimpenan lan wektu.

Cathetan Ora aman kanggo nyimpen komponen shellac ing sinar ultraviolet sing mbukak. Alat kasebut garing, sing ditampilake ing kualitase lan nyebabake safety of use.

Kuku kirik Shelakom Kadhangkala kanthi aplikasi ceroboh, lapisan varnish tiba ing kulit ing pucuk. Bocor kasebut bisa nyebabake gangguan lan kontak alergi. Mulane, perlu kanggo aplikasi lapisan persis ing piring kuku. Kanggo ngindhari kimia ing kulit, sampeyan bisa ngleksanani nglamar varnish biasa.

Gejala

Paling asring dermatitis kontak alergi , lan wis diinstal ing sak panggonan - ing driji:

  • gatal parah;
  • puffiness;
  • hyperthermia;
  • rash ing wangun umpluk cedhak karo kuku.

Iki minangka gejala utama sing nerangake respon atipikal saka sistem kekebalan awak. Ing tahap iki, langkah-langkah sing kudu ditindakake, yen, ngetutake kontak kanthi substansine sing terus-terusan, gejala sing luwih rumit uga bisa berkembang:

  • exfoliation of bed nail;
  • Rash kalebu area gedhe saka kulit tangan, lengen;
  • kulit dadi hardened;
  • microcracks lan karusakan kanggo integritas kulit;
  • Panggonan udan.

Ing sawetara kasus, shellac bisa nimbulaké gejala sistem pernapasan. Inhalasi vapors metil akrilat sajrone lapisan bisa nyebabake kegagalan respiratori:

Ing kasus kasebut gejala kudu langsung nggoleki bantuan medis.

Reaksi menyang remover shellac

Botol karo cairan kanggo mbusak shellac Kadhangkala klien kamar manicure ngelingi reaksi kulit ora sawise nglamar lacquer, nanging sawise njabut lapisan. Iki nyaranake alergen ing komposisi cairan penyisiran shellac.

Agen panyimpenan saka constituent:

  • isopropil alkohol;
  • acetone (acetylate, solvent);
  • gliserin, petrolatum;
  • silikon;
  • lenga atsiri;
  • vitamin (A, E).

Rash lan gatal-gatal, dadi gedhe bisa nambah bahan kimia lan alami.

Perawatan

Antihistamin

Reaksi èksis ing awak kanggo shellac, dianggep cara sing padha ing kasus-kasus liya, tanpa alergi sumber:

  1. Antihistamin. Zodak , Zyrtec, Fenistil , Aleron, Advantan , Tsetrin , L-Cet, Diazolin , Tavegil , Suprastin , Loratadin , Claritin - obat-obatan kasebut bisa ngredhakaké gatal-gatal, mbengkas lan mungkasi manifestasi alergi sing metu saka alergi.
  2. Cara njupuk obat kasebut beda-beda gumantung saka 5 nganti 10 dina, dhokter bakal nulis durasi lan dosis obat-obatan, adhedhasar abot banget gejala kasebut.
  3. Kulit gatal sing nyebabake rasa ora nyenengake , nyebabake gampang diobati lan nyebabake kualitas turu, saingga, krim lan salep digunakake kanggo aplikasi lokal: Advantan , Elokom , Fenistil . Dana wis diterapake kaping pirang-pirang saben dina ing 5-10 dina.
  4. Kanggo gejala abot, salep hormon sing adhedhasar kortikosteroid bisa digunakake.
  5. Ora karasa nandhang irritability lan gangguan turu, saéngga, resep obat penenang bisa ditrapake.
Manungsa waé! Yen reaksi manicure atypical sing dideteksi nggunakake materi iki, perlu mbusak lapisan kanthi cepet supaya bisa nyetop kontak karo alergen.

Rekomendasi umum

Yen gejala alergi katon sapisan, mula kemungkinan sing bakal katon nalika sampeyan reapply meh mutlak. Kajaba iku, nalika ngubungi sumber maneh, reaksi awak bakal luwih abot: ruam, gatal, bengkak bakal nimbulaké rasa ora nyaman.

Ing kasus spill tunggal, prasaja kanggo nolak pilihan iki kanggo nutupi piring kuku lan milih bahan sing beda.

Rekomendasi saka allergists lan cosmetologists:

  1. Pilihan saka salon lan master kang manikur utawa pedicure bakal dileksanakake. Yen prosedur kasebut dileksanakake ing institusi kasebut, sampeyan kudu menehi perhatian marang kasedhiyan buku-buku medis kanggo staf lan manawa standar kebersihan ing kantor. Piranti steril, disinfeksi secara periodik ing papan kerja, kerja sarung tangan, tutup - kabeh iki njamin kesehatan klien lan tandha salib sing nyenengake kanthi kualitas apik, nganti pilihan bahan profesional.
  2. Nalika nglamar shellac ing omah, ora ana larangan nyimpen dhuwit kanggo nggolek dhuwit ing toko utawa tangan sing dubious, luwih disenengi kanggo ngontak dodol dodolan utawa supplier resmi.
  3. Aja nyiksa frekuensi kanggo nutup lapisan kasebut, sampeyan kudu wektu istirahat nalika piring kuku tetep resik, tanpa varnish. Sajrone periode iki, sampeyan bisa nahan sawetara prosedur sing ndhukung: siram karo uyah, minyak atsiri, aplikasi agen pengaman.
  4. Yen piring kuku wis cilaka, banjur lapisan kasebut dikontraindik: shellac awet lan ing ngisor iki nggawe kahanan sing kondusif kanggo perkembangan patogen. Trauma nyebabake kuku keropos, lan lapisan kasebut mbebayani kanggo regenerasi jaringan.
  5. Ing kasus infèksius, ngurangi kekebalan lan pamriksan anyar saka penyakit kronis, perlu kanggo nundha manikur.
  6. Aja nggunakake produk sing wis ngowahi werna, ambegan, tekstur lan varnish sing wis kadaluwarsa.
  7. Kanthi munculé reaksi alergi, sampeyan kudu tetep menu diet: ngeculake daging lemak, daging sing diombe, ora nyalahake panganan goreng, luwih becik kanggo rebusan utawa masak panganan. Salting, panganan pedhes lan manis - ing sangisore larangan. Alkohol lan kopi sing kuwat, teh uga kontraindikasi.

Apa ngganti?

gel poles CUCCIO VENEER Yen reaksi alergi wis kedadeyan, mula iku cukup kanggo nglirwaake kanthi permanen , amarga kaendahan lan kenyamanan iku penting, nanging kesehatan kudu dadi prioritas.

Sampeyan bisa nyoba analog tanpa methyl acrylate. Padha luwih larang, nanging biaya iku wajar. Alergik bisa nggawe varnish gel CUCCIO VENEER, Red Carpet, Jessica Geleration, Gelish Harmony, Gelcolor.

Nalika reacting to lamp beams, self-hardening agents Vinylux (saka CND), GelLac (saka Sophin) bisa digunakake.

Yen sampeyan ngekspresikan karo lapisan kuku jenis iki, kepéngin ora ana maneh, banjur sampeyan bisa ngatasi masalah kanthi manikur kanthi nggunakake varnish tahan dhuwur lan tahan:

  • Miracle Gel (dening Sally Hensen);
  • Eternail (saka Irisk Professional);
  • Gel Finish (saka Avon);
  • Nail Atelier (saka Vivienne Sabo).

Kuku dekoratif kasebut ing komposisi kasebut ngemot bahan kimia sing kurang luwih, ora ngandhut metil akrilat lan luwih apik ndadekake piringan kuku.

Yen sampeyan alergi marang shellac, sampeyan kudu ninggalake dekorasi kuku ing paling sethithik iki. Mung nalika rampung ngrasakake manifestasi dermatologis sampeyan bisa nyoba nemokake obat liya kanthi komponen kurang agresif ing komposisi.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.