Alergi kanggo wol

Boy lan kucing Alergi minangka penyakit sing ing wektu iki bisa wae nyebabake wong akeh.

Salah sawijine jinis penyakit sing paling umum yaiku wong sing ora duwe hubungan karo manungsa karo kewan.

Ing pirang-pirang kasus, penyakit kasebut ora berkembang langsung sawise kontak pisanan karo anggota kulawarga papat sing anyar, nanging sawise sawetara wektu.

Apa bahan kimia nyebabake reaksi?

Miturut riset medis, iritasi ora wol dhewe, nanging protein saka kelenjar sebaceous. Senyawa kasebut bisa ditemokake ing kulit, ing saliva lan ing kéwan kéwan, saéngga gampang "nemplek" ing wol.

Amarga ukurane cilik, sel-sel mati sing pelarut sing alergen, bebarengan karo rambut sing duwe bageyan lan jaga, mabur ing udara, adol perabotan, karpet tumpukan, lan liya-liyane. Banjur, mlebu ing saluran pernapasan utawa ing kulit manungsa, protein-protein reaksi alergi abot.

Alasan alergi sing ora dikarepake uga ora dumunung ing komunikasi karo pet, nanging kanthi kontak biasa karo bab sing ora mesthi. Wong, supaya bisa nyedhot, kadhangkala cukup yen dheweke utawa wong saka kluwarga ngganti bedcloth ing amben. Ing kasus iki, allergen ana ing bulu bantal utawa ing wulu unta lan saka selimut kasebut dirajut.

Gejala

Gejala sing paling kerep banget yaiku ruam kulit , diiringi gatal sing abot, sing mundhak nalika sore . Lan kanggo sawetara wong, penyakit iki malah luwih abot - ing wangun swelling saka pasuryan, tangan, sikil, lan malah organ internal.

Gejala alergi umum kanggo rambute kewan yaiku kelainan ing sistem pernapasan, nalika pasien nguwatake batuk sing garing karo irung , tenggorokan garing lan hoarseness. Ing kasus-kasus langka, komunikasi karo kewan ngancam wong kanthi penyakit serius kaya asma bronkial .

Kanthi kontak jangka pendek karo alergen, gejala sing ora karu bisa diamati sajrone saperangan jam, nanging ana kasus nalika kondisi fisik wong dadi luwih suwe.

Kontak kontak pasien kanthi zat agresif ngancam penderita kanthi nambah gejala lan pangembangan penyakit sing ora bisa dikalahake kayata neurodermatitis lan eksim.

Ing kasus sing arang banget, reaksi intoleransi nyebabake rasa kepenak, ora koordinasi, napas cepet lan tachycardia. Ing bocah cilik, indigestion bisa diamati, diiringi usus colic, muntah, lan diare.

Diagnostik

pry-test Obat modern diagnosis alergi kanggo rambute kewan kanthi nggunakake test prik - injeksi allergen, yaiku solusi uyah-banyu saka komplek protein-polisakarida, sing ditampa saka rambut asu utawa kucing.

Yen ora bisa njupuk test kulit (contone, amarga ana contraindications), antibodi kanggo alergen kewan bakal dideteksi.

Yen ana sing milih milih agen terapeutik sing paling efektif, tes provokasi bronkial bisa diwenehake.

Nyegah lan perawatan alergi wol

gambar larangan ing asu Cara sing paling efektif kanggo nyegah alergi kanggo wool yaiku elimination lengkap kontak karo kewan. Yen ana pet ing omah, banjur luwih apik kanggo menehi menyang sederek utawa kanca, lan banjur nyisihake kabeh jejak kang tetep. Iki tegese manawa barang pribadi saka kewan (sandhangan, kompor, sampah, dolanan, lan liya-liyane) uga kudu dicopot saka watesan papane.

Langkah sabanjure yaiku ngresiki lantai, perabotan, lan peralatan rumah tangga liyane. Kajaba iku, bakal perlu kanggo nyisakke kabeh item ing omah, lan utamané produk fleecy - karpet, karpet, selimut, pelumas, dolanan alus, lan liya-liyane.

Pangopènan wektu sing tepat ing kabeh langkah iki bakal mbantu nyingkirake paling akeh zat agresif, nanging sawetara bakal isih tetep ing apartemen. Mulane, ing sasi kapisan sawise ninggalake pet, pemilike kudu nglakoni cleaning done.

Pasien karo hypersensitivity kanggo rambut kewan kudu diklumpukake kunjungan menyang sederek lan kanca-kanca sing duwe pets utawa farming omah-omahé. Lan, nalika ngundang tamu menyang omah, wong alergi ngirimake wong-wong mau supaya ora njupuk kewan karo wong-wong mau lan ora teka ing panggonan-panggonan sing kerep dienggoni karo bangsawan utawa wulune.

Menawa kunjungan menyang omah sing urip ora bisa dibatalake, sawetara sasi sadurunge riko diwiwiti kudu njupuk antihistamin . Ukuran iki bakal rampung utawa sebagian mblokir manifestasi reaksi alergi.

Sampeyan bisa nemokake kompromi kanthi milih pet hypoallergenic kanggo bocah.

Yen parting karo pet ora mungkin

Mengkono sing nduweni ora pengin menehi pet kanggo wong liya (cat, asu utawa kewan liyane). Ing kasus iki, kudu nggawe upaya maksimal kanggo nglindhungi anggota kulawarga sing nandhang intoleransi menyang protein-protein agresif saka sumbere. Sampeyan kudu:

  • Ngombe lan tempelake kewan kasebut kanthi tetep, ngresiki omah (sandhangan, griya ijo, lan liya-liyane).
  • Asring nindakake reresik basah ing apartemen, nginstal humidifiers lan purifiers hawa.
  • Minimalake, ngurangi jumlah kontak pet karo pasien: ora ngatur "kamar turu" lan "ruang makan" hewane ing kamar ing ngendi kabeh rumah tangga, kalebu alergi, (contone, ing lorong, ruang tamu, pawon); Kanggo tujuan kasebut, luwih becik njupuk lotra sing ditahan utawa kamar anggota kulawarga sing sehat (sehat).
  • Mungkasi kabeh sing cenderung ngumpulake bledug rumah tangga. Contone, kain jok kain bisa diganti dadi kulit kulit, karpet kudu dibuwang, lan tirai tekstil ing jendhela bisa diganti karo tirai.
Penting! Ora biso dilalekke kanggo miwiti hewan tanpa persetujuan sadurunge karo dokter yen wong saka kulawarga kasebut ngalami dermatitis atopik utawa asma bronkial, amarga bisa ningkatake kondisi pasien.

Pangobatan tamba

Wong nyemprotake irung ing irung Perawatan alergi kanggo rambute kewan ditindakake kanthi cara ing ngisor iki:

  1. Spray antiallergic lan tetes kanggo irung lan mata . Obat-obatan kasebut duwe efek lokal, yaiku, ngilangi manifestasi saka penyakit kasebut ing organ sing ditrapake. Bahan aktif sing utama yaiku antihistamin, vasoconstrictor utawa komponen kortikosteroid. Senadyan kasunyatan sing padha tumindak beda, asil pungkasane identik - yaiku ilang gejala alergi.
  2. Kanthi bantuan antihistamin , diprodhuksi ing wangun pil. Padha nyegah manifestasi saka penyakit ing saindhenging awak.
  3. Tujuan injeksi kortikosteroid, sing tumindak minangka inhibisi selektif saka sistem kekebalan. Cara iki diijini nggunakake mung ing kasus sing nemen, lan mung dening resep dokter - nalika alergi wol utaman akut utawa nalika terapi sadurunge ora menehi asil sing dikarepake.
  4. ASIT lan ALT .

Umume kewan sing cocok kanggo penderita alergi: bebener lan fiksi

Kucing Sphynx Para peternak saka kucing asu lan kucing, sing ditemokake wong Tionghoa lan pirang-pirang jenis sphinx, nyedhiyakake marang para panuku potensial minangka pets sing becik kanggo wong sing alergi kanggo wol.

Nanging ora ngandel informasi iki, amarga iki mung pamindhahan dagang sing angel. Kaya kasebut ing ndhuwur, protein agresif ora dilebokake saka wol, nanging saka cairan biologis kewan kasebut. Mulane, anané wol mung ngurangi gejala, amarga ing kasus iki protein kurang disebarake saindhenging omah.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.