Alergi kanggo srengenge, photodermatitis, photodermatosis.

cah wadon karo srengenge Srengenge minangka faktor njaba, tanpa awak manungsa ora bisa kanthi fungsine. Menehi efek ing kulit, vitamin penting sing dibentuk perlu kanggo nyerep kalsium ing jero awak - vitamin D.

Perlu dicathet yèn amarga pangaruh sinar ultraviolet ing permukaan awak, prosès metabolisme ing jaringan otot lan lemak subkutan bisa dipercepat. Iki nyuda resiko obesitas, selulite, lan nyepetake ekskresi asam laktat saka otot, sing dibentuk nalika nglakoni fisik.

Nanging sawetara wong duwe sensitivitas tambah kanggo sinar matahari lan iki diwujudake ing wujud manifestasi alergi ing kulit.

Alesanipun

tangan nutupi srengenge Ana faktor eksogen (eksternal) lan endogen (internal) sing bisa nyumbang lan nimbulaké paningkatan sensitivitas marang radiasi ultraviolet.

Penyebab utama endogen saiki yaiku karusakan saka lapisan ozon. Ing sawetara panggonan, sampeyan ngerti, ana bolongan ozon, lan ing panggonan liyane, iki kanthi bertahap nipis, sing ndadékaké kenaikan tingkat sinar ultraviolet ing sinar matahari, sing tekan Bumi.

Panyebab liyane sing umum yaiku nggunakake macem-macem kosmetik. Patogenesis saka perkembangan alergi ing kasus iki dumadi ing kasunyatan sing bahan kimia sing ana ing krim, cologne, lotion, lan liya-liyane, entuk reaksi kimia kanthi ultraviolet lan nimbulake iritasi kulit.

Siji-sijine wong tansah dikepungake karo tetanduran, sing uga dadi faktor pendorong. Iki amarga kasunyatan sing nalika ngembang karo serbuk sari furocoumarins, zat sing disimpen ing kulit, nglebokaké lingkungan. Nanging padha nyumbang kanggo pangembangan reaksi alergi ora ing kabeh wong, nanging mung ing wong sing duwe sensitivitas tambah kanggo zat biologis aktif. Ing pangaribawa UV, wong-wong mau nyebabake paparan kulit lan katon rashes.

Kunjungan menyang salon kecantikan, sing saiki dadi populer ing kalangan wanita, bisa ningkatake sensitivitas kulit kanthi langsung sinar matahari. Prosedur pembersihan kulit nyebabake nerak integritas lapisan ndhuwur kulit. Iki ndadékaké kanggo nambah sensitisasi.

Sampeyan uga perlu ngeken efek ing munculé penyakit iki obat-obatan tartamtu.

Apa penyakit bisa nimbulaké photodermatosis?

Pengaruh sing paling gedhé ing panampilan alergi marang srengenge nduweni panyakit sistem kekebalan. Punika worth ketingal status immunodeficiency. Iki kalebu pathologi kelenjar endokrin, HIV, penyakit ati. Uga nyebabake penyakit kronis saluran pencernaan, getih, jaringan ikat.

Sapa sing resik?

Contingent sing paling rawan yaiku:

  • bocah cilik;
  • wanita hamil;
  • wong sing pigmentasi kulit ora cukup;
  • wong tato;
  • sunbeds pelanggan.

Nanging, ing kasunyatan, reaksi alergi ing srengenge pancen ditemokake ing saben wong paling ora sapisan ing urip, nanging ora kabeh mau katon sacara teratur.

Gejala

Gejala alergi ing srengenge gumantung ing tingkat sensitivitas kulit kanggo radiasi ultraviolet. Sing luwih dhuwur sensitivitas, luwih cepet manifestations bakal katon lan bakal luwih pocapan. Dadi, gejala pisanan katon saka pirang-pirang menit nganti pirang-pirang dina, sawise cahya menyang srengenge ing kulit sing mbukak.

Dadi, gejala utama photodermatosis yaiku:

  • kulit abang ;
  • peeling;
  • akeh, kayata urtikaria ;
  • gatal sing bisa nyedhaki tingkat sing ora ditampa;
  • pembengkakan wilayah sing dadi redup.

Pelokalan manifestasi kasebut gumantung marang bagian saka paparan awak kanggo radiasi ultraviolet.

Bantuan pisanan

Panampilan gejala sing sepisanan mbutuhake perawatan medis supaya bisa nyegah kondhisi kasebut kanthi cepet lan nyebabake penyakit kasebut.

Nyedhiyakake pertolongan pertama bisa dadi sarana improvisasi, lan obat-obatan, yen ana.

Kanggo sarana sing ana ing omah, kalebu: cuka apel apel, madu, jus aloe, timun utawa watermelon. Dana iki duwe sifat anti-inflamasi, anti-edematos lan antiprurit. Nggawe kompres kanthi nggunakake teh kuwat, decoction calendula lan suksesi duwe sifat sing padha.

Yen ana obat-obatan ing omah utawa ana farmasi ing toko, banjur asam nicotinic, kalsium klorida, salep methyluracil utawa seng bisa digunakake.

Bantuan wektu sing tepat kanthi fotodermatitis bisa nyegah gejala lan panyebaran sing luwih akeh. Paling ora, salah sawijining sarana ndhuwur bisa ditemokake lan ngatasi kahanan manungsa.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.