Alergi kanggo bedbugs lan nyokot kutu

gatel Saka katon fleas lan bedbugs ing omah ora ana sing diasuransiake. Padha bisa miwiti ing apartemen paling resik lan nyebabake alangan kanggo para penduduk. Lan ora kaya nyamuk , nyerang wong mung ing mangsa panas, kutu lan bedbugs bisa ditemokake ing omahmu kapan wae taun. Ing sawetara kasus, gigitan, uga ora nyenengake, bisa mbebayani utawa nyebabake reaksi alergi.

Tipe reaksi manungsa ing gigitan serangga

Awak manungsa bisa nanggapi kanthi cara sing beda karo gigitan serangga. Iku kabeh gumantung marang karakteristik individu, umur, lan kesehatan. Para ahli ngenali reaksi kasebut marang gigitan serangga:

  • normal, ing endi wong bisa ngrasa sehat, mung disengaja ing panggonan gigitan, sing disebabake dadi gedhe, nyebabake lara;
  • Lokal diterangake kanthi reaksi ekstensif karo pembengkakan sing luwih gedhe tinimbang gigitan, abang lan gatal. Kabeh gejala ilang sawise sawetara dina. Akselerasi proses bisa nyukupi perawatan lan pas wektune;
  • alergi - dianggep minangka reaksi sing paling abot lan mbebayani, sing bisa diterangake dening edema, demam, lemut. Ing kasus kasebut, dibutuhake medical sing dibutuhake.

Ngalahake bedbugs nyokot

Iki "trek" muncul sawise gigitan bug

Dengan gigitan standar bug tersebut ditandai dengan kemerahan yang redup, sedikit gatal dan sedikit membengkak. Sing katon, iku meh padha karo nyamuk. Biasanya, gigitan kutu hampir tidak pernah tunggal: sebagai aturan, serangga membuat beberapa punctures tubuh berturut-turut.

Wong sing nduweni kekebalan sing apik ing esuk ora bisa ngelingake serangan parasit kasebut. Kanthi sistem kekebalan awak weakened, gejala gigitan bakal ditutake, lan ing sawetara kasus, reaksi alergi bisa uga dikembangake, kanthi gatal sing abot. Iku gejala sing mbedakake reaksi alergi saka cokotan bug biasa.

Ancaman kesehatan utama yaiku nggarap lara gatal. Utamané angel kanggo ngidinake test kasebut kanggo bocah-bocah sing, tanpa nguri-uri kesucian pena, nggawa bakteri sing mbebayani menyang wounds. Nalika kena infeksi, suppuration bisa kedadeyan, sing, sanajan kanthi perawatan sing tepat, bakal waras kanggo wektu sing suwe lan tetep ing awak kanthi bentuk bekas lara cilik.

Gejala

Gagal alergi Gejala alergi tumrap bedhok bisa uga diucapake. Fitur utama sing kalebu ing:

  1. redness ekstensif wilayah sing kena pengaruh;
  2. wujud sing gedhe banget;
  3. gatal sing abot lan terus-terusan;
  4. kobong ing area sing dienggo.

Reaksi alergi abot luwih rentan marang wanita ngandhut, wong kanthi sistem imun sing kuwat lan bocah. Kadhangkala disertai abang blisters ( urticaria ), tearing , demam, irung runny, angioedema , bronchospasm lan malah kejutan anaphylactic . Ing kasus kasebut, dibutuhake langsung medical sing layak .

Penyebab utama alergi kutu yaiku saliva sing ngandung anticoagulan. Kanggo sistem kekebalan awak manungsa, dheweke ngetokake bebaya serius. Akibaté, gejala penyakit mulai muncul.

Tanda kutu kupu

Iki minangka sikil wong sing katon sawise "serangan" kutu

Saliyane kasunyatan sing bisa nyebabake alergi ing manungsa, bisa ngandhut patogèn saka penyakit mbebayani kayata typhoid, encephalitis, wabah, salmonellosis, lan hepatitis.

Dipercaya menawa gigitan siji saka pembantun getih ora bisa ngrusak kesehatan manungsa. Nanging serangan-serangan kutu biasa lan akeh ngancam alangan serius. Pancen, sajrone ngetokake kulit ing area gedhe ing kulit, bengkak lan gatal-gatal, wong bisa ngrusak kesehatan umum. Asring, pasien duwe demam, kelemahan, sirah, diare, napas sing angel.

Danger of bites

Saka efek sing paling umum saka nyabrang, bisa mbedakake reaksi awak manungsa menyang enzim sing ana ing saliva serangga. Padha ditemokake dening inflammation kulit ing wangun eczema lan pustules. Mulai alergi sing kuwat.

Manungsa waé! Kutu lan kewan iku pelarut saka typhus, anthrax, erisipeloid, tularemia, brucellosis, pseudotuberculosis.

Kabeh infèksi sing paling apik nyebar ing wilayah sing ora ditemtokake. Mulane, kanggo ngilangi serangan bedbugs utawa kutu, mesthine supaya ora metu ing omahmu.

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngawasi kebersihan omah, ngurus pets, karpet rapi vakum, kanggo nyegah debu ing perabotan. Sembarang gigitan sing ditemokake ing awak kudu dianggep kanthi cara khusus. Iki kepiye wae konsekuensi sing bisa dihindari.

Fitur perawatan

kompress2 Masalah utama sing kudu dilakoni yaiku nyingkirake parasit. Ing podo karo iki, perawatan sing tatu kudu diwiwiti:

Cara perawatan penyakit kasebut dipilih kanthi basis saka bebaya kanggo pasien. Tanpa anané gejala akut, terapi mandiri bisa uga. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu tuku antihistamin sing cocok ing apotek lan strictly sesuai karo instruksi kanggo miwiti perawatan.

Kanggo nggampangake gatal lan inflamasi, kompres kadhemen utawa asetik utawa alkohol bisa uga ditrapake ing wilayah sing kena. Iki kudu ditrapake ing area kulit sing nyusup lan tetep nganti garing. Sawise kompres kudu diganti.

Manifestasi sing akut lan abot saka reaksi alergi marang gigitan bedbug diolah kanthi cara medis tradisional. Antarane paling umum lan efektif bisa diidentifikasi yaiku " Suprastin ", " Advantan " lan "Ketotifen".

Manungsa waé! Sembarang tamba kudu digunakake sakwise konsultasi karo dokter. Iki utamané bener kanggo wanita lan bocah-bocah hamil .

Obat-obatan sing diwenehake dening dokter kudu dijupuk, rampungake mbusak permen saka diet. Nanging aja lali sing, nyisihake alergi, kanggo rampung ngatasi masalah ora bakal sukses. Sawise kabeh, nalika ing bug apartemen bakal manggon, nggunakake lokal ngukur ora ana guna.

Fenistil-gel Pangolahan rumit saka omah, lan kabeh barang ing omah perlu. Kanggo nindakake iki, dianjurake kanggo ngubungi layanan khusus sing bakal cepet nyingkirake sumber penyakit sing ora karu, sing alergi marang bedbugs nyokot.

Perawatan alergi kutu sawise konsultasi sadurunge karo spesialis bisa ing omah. Ana sawetara cara sing prasaja lan terjangkau kanggo nindakake iki:

  • Supaya bisa nyegah pangolahan inflamasi yen gejala alergi pisanan muncul, sampeyan bisa nggunakake ointment belerang utawa roh camphor kanggo ngilangke kulit sing kena pengaruh.
  • Obat remedi, lotion sing bisa nyuda bengkak lan gatal-gatal, kalebu solusi mangan mangan, cologne lan jus lemon.
  • Salah siji obat sing paling umum sing bisa dituku ing farmasi yaiku Fenistil-gel . Kanthi mangkono, sampeyan bisa kanthi cepet bisa nyisihake gatel sing disebabake dening alergi marang nyokot kutu lan serangga liyane.

Kajaba iku, apik kanggo nyuda gejala soda lotion (0.5 sdt soda saben 1 tbsp banyu) utawa solusi banyu saka cairan amonia (1: 1).

Cara kanggo nyisihake kutu lan bedbug

Pangolahan apartemen Dina iki, mung spesialis bisa nglakoni perawatan kualitas lan efektif saka panggonan saka bug lan kutu. Minangka aturan, karya ditindakake kanthi cepet lan pancen aman kanggo kesehatan manungsa lan pets.

Nanging, ora saben wong duwe kesempatan kanggo nelpon buruh omah perusahaan khusus. Ing kasus kasebut, perang nglawan serangga kudu dilakoni dhewe. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa nggunakake cara ing ngisor iki:

  1. Nggunakake alkohol. Sampeyan kudu nyemprotake menyang sprayer lan semprotan karo agregasi akehe individu diwasa, uga endhog.
  2. Busana lan sprei kudu dicuci ing banyu ing suhu ora luwih murah tinimbang 50 derajat. Ing cuaca panas, barang-barang cilik bisa ditinggalake ing srengenge mbukak, sawise ditempatake ing kothak plastik.
  3. Awit kutu lan kewan mati ing pangaruh temperatur kurang, bisa nggawa barang-barang sing ditrapake menyang loteng mbukak sajrone eseman mangsa. Cara sing luwih efektif kanggo nyisihake serangga - ngadhepi omah kabeh. Nanging, prosedur kasebut bisa dileksanakake mung dening layanan kontrol serangga khusus.
  4. Cleaner uap bisa digunakake kanggo ngontrol bedbugs lan kutu. Kanthi bantuan, sampeyan bisa malah nangani wilayah sing bisa dituju ing apartemen.
  5. Nalika ngresiki apartemen, sampeyan kudu nggunakake sinetron, soda, uyah, lan jamu sing ngusir serangga: wormwood, tansy, chamomile, eucalyptus.
  6. Kanggo nambani apartemen kanthi insektisida khusus bisa dadi dhewe. Iki bakal mbantu nyisihake serangga sing ndhelikake malah ing celah lan retak. Penting kanggo elinga babagan peralatan pelindung pribadi lan langkah-langkah pencegahan. Kanggo nyingkirake individu sing isih urip lan sing anyar, sawise 2 minggu bakal mbutuhake perawatan liyane.
  7. Kasur sing diinfeksi serangga paling apik, amarga meh ora bisa mbusak bedbugs utawa kutu saka omah.
Yen kewan manggon ing omah, kudu diolah kanthi khusus kanthi cara khusus. Sawise kabeh, sanajan sepasang serangga bisa ndhelikake ing wulu pet, kabeh upaya kanggo nempuh kutu lan kewan ora ana guna.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.