Alergi kanggo kadhemen: gambaran, gejala lan terapeutik

Istilah "alergi" nyatake akeh jinis respon patologis saka awak kanggo rangsangan njaba. Alergen bisa uga ora mung materi, nanging uga faktor fisik, kayata kadhemen. Ing kasus iki, penyakit diarani "alergi kadhemen." Pengobatan sing efektif mung kaya nalika mbebayani, ora mung mbusak gejala, nanging uga nyebabake panyebab penyakit ing awak, lan pencegahan.

Gambaran penyakit, mekanisme kasebut

Kadhemen ing mangsa Kanthi penyakit iki, alergen kadhemen. Kanggo sawetara wektu, obat kasebut angel dadi kualifikasi reaksi kasebut, arguing yen ora ana faktor provokatif materi kaya kasebut. Nanging, mung ana paparan suhu (fisik) kanggo kadhemen.

Given ing ndhuwur, saka sudut pandang medis, reaksi awak kasebut nuduhake "pseudo alergi". Uga disebut reaksi negatif (negatif) marang colds, urticaria dingin, garang ing angin, alergi mangsa.

Yen awak sensitif karo temperatur sing kurang sensitif, banjur akeh histamina sing bakal diterbitake, sing bakal nyebabake reaksi kaya jenis alergi: puffiness develops, pembuluh getih nggedhekake, kemerahan, kulit lan jaringan lendhut gatal. Manifestasi kasebut minangka respon kanggo kadhemen reseptor kulit. Efek sing dideleng saka kadhemen ing organisme sensitif nambah angin.

Kategori ing ngisor iki wong paling kerep kena pengaruh reaksi negatif marang kadhemen:

  • karo prediksi genetik;
  • karo jinis alergi;
  • sing duwe tender lan kulit sing sensitif;
  • antarane pasien liyane wanita (70%);
  • bocah

Foto:

  Alesanipun

Faktor sing nyebabake penyakit bisa digolongake kaya mangkene:

  • Basis pangembangan reaksi alergi kadhemen, ing wiwitan, minangka pelanggaran kekebalan. Sing kerep banget digandhengake karo penyakit infèksi sing wis kepungkur, panyakit saka saluran cerna ing alam sing kronis, sinus maxillary, lesi amandel, gusi;
  • kelainan metabolik;
  • marang latar mburi penyakit sing abot banget kaya tuberkulosis;
  • minangka akibat saka penyakit parasit: ascaris, pinworms, giardiasis ing wong diwasa lan bocah;
  • prediksi genetik;
  • Ditransfer penyakit sing abot saka macem-macem alam;
  • sawise perawatan antibiotik;
  • sawise stress stres psycho-emosional, stres lan exhaustion fisik;
  • minangka asil frostbite.

Wong sing sensitif marang kaku, sing ditindakake kanthi stres psycho-emosional sing rada suwe, minangka aturan, asring ngurangi kekebalan lan luwih rentan tumrap penyakit iki.

Gejala, carane supaya catetan

Gejala mekanisme standar yaiku ing ngisor iki. Sanalika wong wis metu menyang kadhemen, sirahé wiwit sakit, ngurangi otot-otot ing pasuryan lan gulu, ana rasa nyeri ing mburi sirah lan dahi, mual saka sirah. Ing kamar sing suwe 10-15 menit cukup kanggo tanda kasebut dilewati.

Alur alergi kadhemen yaiku sing paling kerep dipicu dening angin, ora dening kadhemen, lan uga sensasi kobong katon, lan ora kulit gatal.

  Zona sing rentan kanggo manifestasi penyakit iku wilayah awak sing kurang asring ditutupi sandhangan lan luwih cenderung kena kontak karo lingkungan: kulit ing tangan lan pasuryan.

Alergi kanggo kadhemen nduweni jenis dhewe:

  • rhinitis kadhemen. Iku manifests minangka irung runny, sneezing nalika wong ana ing udhara kadhemen. Ing wektu sing padha, pembengkakan mucosa hidung diamati, sing nggawe napas angel banget nganti rampung tumpang tindih. Nalika bali menyang panas, gejala kasebut ilang;
  • Konjungtivitis kadhemen - nyuwek, nyeri ing mata, dadi gedhe, abang lan gatel saka kelopak mata. Ing kasus iki, ana sensitivitas sing kuat kanggo cahya;
  • eritema: kulit abang kanthi nyeri;
  • dermatitis : kulit iku gatal lan gimbal.

Perawatan, perlindungan saka faktor-faktor sing nyenengake

Kesulitan perawatan sing asring kaya alergen minangka suhu kurang angel kanggo ngilangi. Alergi dingin diobati kanthi gejala amarga penyebab nyata respon imun abnormal kanggo kadhemen durung ditemtokake. Tindakan ngilangke mung bisa mandheg utawa ngurangi manifestasi penyakit kasebut.

Perawatan utama yaiku terapi obat antihistamin lan adjuvant. Obat-obatan kasebut digunakake:

Botol saka badger fat

Badger lemak marang alergi mangsa

Gedhe perhatian ing proses therapy kudu dibayar kanggo pangayoman saka kadhemen lan angin. Kanggo nindakake iki, gunakake alat kasebut:

  1. Lubrication saka wilayah kapapar saka awak kapapar krim greasy kadhemen. Kanggo lambe, lipstik hygienic digunakake;
  2. Lemak badger nduweni sifat penyembuhan. Ngandhut vitamin B, A, asam lemak sing migunani kanggo kulit. Padha diencerke karo lambe, irung, pipi sadurunge metu menyang es utawa ing cuaca dingin. Sampeyan bisa njupuk bagian cilik.

Cara sing paling gampang kanggo njaga awak saka pengaruh lingkungan yaiku sandhangan anget, sarung tangan, mittens, syal, sing bisa nutupi tutuk, irung, narik pasuryan.

Alergi kanggo kadhemen mbutuhake langkah-langkah pencegahan, sing kalebu saka hardening bertahap, wiping (karo manifestasi entheng penyakit). Kanggo bocah-bocah, langkah-langkah iki ora dipigunakaké amerga dikembangaké kanthi angioedema , edema laringge, kejutan anafilaksis .

Terapi vitamin, ngukur bathi lan fisioterapi, nguatake sistem saraf lan kekebalan (pijet, nglangi, terapi fisik, akupunktur) digunakake kanggo kabeh golongan pasien. Wong sing cenderung reaksi alergi kudu ngetutake diet alergi hypo-alergenik lan kanthi cepet njaluk bantuan medis.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.