Alergi endhog

endhog pitik Reaksi alergi putih endhog ditemokake ing saben wong kesapuluh ing bumi. Loro-lorone bocah lan wong diwasa tundhuk. Iki amarga ora mung kanggo karakteristik individu organisme, nanging uga kanggo nyuda kahanan ekologis.

Alergi (reaksi hypersensitivity) - respon sistem kekebalan awak kanggo kontak kanthi antigen. Ing kasus iki, perané dimainaké déning albumin, protein sing ditemokake ing endhog.

Kapriye anggone nyebarake dhewe?

rash ing gulu wong wadon Kaping pisanan, ora ana gejala sing khusus kanggo allergen iki, reaksi kasebut ditampilake beda.

Gejala kasebut dumadi nalika produk digunakake kanggo pangan, nanging ana kasus nalika wong wis mangan endhog kanggo wektu sing suwe, lan manifestasi diwiwiti sawisé sawetara taun. Reaksi iki diarani pseudo alergi (gampang diolah kanthi diet lan adoh saka wektu).

Alergi apa wae bisa duwe jalaran banget mbebayani. Kanggo mbiyantu wektu kanggo reaksi patologis, sampeyan kudu ngerti gejala kasebut kanthi becik. Bisa dipérang dadi pirang-pirang klompok, gumantung marang sistem organ apa sing ditindakaké marang alergen.

Manifestasi kulit:

Manifestasi pernafasan:

Manifestasi saka saluran pencernaan:

  • mual, muntah;
  • ngangkat bangku;
  • flatulence, bloating;
  • nyeri weteng.

Manifestasi sistem saraf:

  • sirah;
  • ngantuk;
  • tangan tremor;
  • obah.

Apa reaksi sing mbebayani, lan apa sing nyebabake komplikasi?

Quincke edema ing pasuryan Alergi iku mbebayani, sepisanan, dening kondisi sing ngancam nyawa. Salah sijine yaiku angioedema utawa angioedema. Reaksi awak menyang alergen diwujudake dening tumor sing cepet berkembang ing pasuryan, gulu lan saluran pernapasan.

Edema jarang ditulungi kanthi nyeri, mung bisa kedadeyan saka sesak kulit. Ancaman utama iku angel kanggo napas. Yen wektu ora menehi pitulungan, wong bisa mati amarga lemot.

Saliyane angioedema, kejutan anafilaksis , reaksi reaksi langsung saka hypersensitivity awak, yaiku manifestasi alergi sing abot. Gejala utama: nyeri abdomen abot, muntah, pembengkakan mucosa lisan lan nyebabake tekanan darah mudhun.

Banjur sing mbengkongake tenggorokan lan bronkus nggabung, nyebabake napas. Tanpa intervensi medis, anafilaksis nyebabake pati. Nanging malah dokter ing 15% kasus ora nduweni daya. Biasane kesalahane ilang wektu.

Yen sampeyan duwe gejala alergi endhog, sampeyan kudu langsung nyuwun dhokter.

Apa produk sing dikontrakake?

Telor minangka salah sawijining panganan paling umum amarga rega sing kurang lan gizi dhuwur. Isine akeh protein, vitamin, unsur jejer, lan asam lemak. Paling asring nggunakake endhog pitik. Digodhog, digoreng lan mentahan (ora dianjurake), ditambahake ing pirang-pirang pawon.

Yen sampeyan duwe alergi kanggo putih endhog, sampeyan ora bisa mangan produk apa wae sing ana. Malah ing jumlah cilik. Sing paling dhasar yaiku:

  • bakery produk;
  • cutlet, meatballs, gulungan roti saka toko;
  • mayonnaise lan saus;
  • icing, meringue, krim kanggo roti lan pastries, marshmallows, es krim;
  • akeh salad;
  • pasta.

Asring, minangka tambahan alergi kanggo endhog pitik, katon ing daging pitik. Mulane, ing wektu manifestasi akut, luwih becik ngilangi pitik saka diet ing umum.

Sinonim "egg" in the composition of products

Asring, prodhuk ing prodhuk barang migunakake ora mung endhog wutuh, nanging mung bagean utawa bubuk endhog. Mulane, alergi sadurunge nggunakake produk anyar kudu kanthi teliti maca komposisi. Wedi disebabake dening tembung sing diwiwiti kanthi "ovo-".

Sampeyan kudu ora njupuk produk sing kalebu: melange, albumin, globulin, ovomucoid, lecithin, vitellin, lysozyme, thickener, lan emulsifier. Sawetara bahan kasebut bisa ditemokake ora mung ing pangan, nanging uga ing kosmetik.

Sadurunge, vaksin sing ngemot protein pitik cilik asring digunakake. Mulane, bocah sing duwe alergi endhog ana contraindication kanggo vaksinasi.

Saiki produksi vaksin wis apik, nanging aja lali kanggo ngelingake dokter anak babagan ngarsane reaksi patologis ing bocah sadurunge vaksinasi.

Apa alergi kanggo jinis endhog liyane?

endhog pitik Penderitaan alergi asring disaranake kanggo ngganti endhog pitik karo endhog pitik. Prodhuk iki dianggep luwih migunani, kajaba puyuh meh ora ngidini salmonellosis.

Nanging ing kasus apa wae, albumin ana ing endhog - sing nyebabake alergi. Mulane, kanggo nepungaké produk kasebut ing diet kudu banget ati-ati. Iku luwih apik kanggo miwiti karo ¼ endhog lan, ing anané gejala patologis, mboko sithik nggawa nganti 3-4 endhog saben dina.

Sing ditrapake uga kanggo endhog manuk liyane: goose, bebek, fowl, manuk unta. Kabeh mau bisa nyebabake reaksi alergi. Sadurunge sampeyan ngetik endhog jinis liyane ing diet, takon dhokter sampeyan.

Carane ngganti produk?

Endhog pitik asring digunakaké tinimbang endhog pitik yèn ora ana reaksi. Yen ora, sampeyan kudu milih produk sing duwe sifat sing padha ing preparation panganan.

Kanggo baking lan permen kuliner liyane, sampeyan bisa nggunakake decoction flaxseed (gampang kanggo nggoleki ing farmasi). Tabel ing wiji ditambahake menyang segelas banyu lan direbus kanggo 15-20 menit. Decoction dadi padha karo sele, lan ora ngganti rasa produk kasebut, nanging ndadekake luwih cair. Iki penting kanggo nimbang nalika masak. Sampeyan uga bisa nambah pisang murni kanggo pastri, nanging, rasa bakal beda.

Kombinasi produk sing ngganti endhog ing manggang:

  • 2 sendok susu, setengah sendok jus lemon, setengah sendok soda;
  • 2 sendok teh banyu, 1 sendok teh bubuk manggang;
  • 3 sendok teh glepung kedelai lan 3 sendok teh banyu sing diombe, ngalahake nganti busa;
  • 2 sendok teh banyu, 1 sendok ragi garing, 1 sendok minyak nabati.

Ing produk daging lan mince sampeyan bisa nambah:

  • 2 tbsp.
  • 2 sendok teh pati (kentang, jagung);
  • 1 sendok teh saka pati, 1 sendok susu bubuk, 2 sendok banyu;
  • 2 sendok teh saka pati, 2 sendok teh banyu.

1 komentar

  • Mamo4ki :

    Yen alergi endhog diwiwiti, perawatan bakal dilakoni ing antihistamin, sing mung bisa ngilangi gejala kasebut.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.