Alergi nalika meteng

Wanita hamil dumunung Kira-kira 35% wanita sing ora duwe manifestasi alergi sadurunge meteng, ngadhepi masalah iki sajrone wektu nglairake. Tanggepan atipik sistem imun marang inti sing ditampilake ing embrio ing jero kandungan, lan njupuk antihistamin ngilangi pasokan getih, ngurangi aliran darah uteroplacental.

Cara kanggo nambani alergi, uga penyakit liyane sajrone meteng, diwatesi amarga efek ing bocah, supaya sampeyan kudu ngupayakake usaha maksimal kanggo nyegah reaksi utawa, yen ora bisa, milih cara perawatan sing paling entheng.

Preparation kanggo perawatan alergi ing wanita ngandhut

Sanajan wanita sing alergi "karo pengalaman" lan duwe cenderung kanggo penyakit iki sadurunge ngandhut janin, sampeyan ora kudu njupuk obat-obatan sing dikenal - padha ora sesuai karo meteng lan menehi komplikasi menyang embrio. Ing kecurigaan cilik saka reaksi atipikal, sampeyan kudu takon dhokter supaya dheweke nduwe kursus terapi adhedhasar obat sing paling entheng lan menehi saran ing diet.

Ing kasunyatan, ora ana ANIH antihistamin sing disetujoni kanggo nggunakake ing wanita ngandhut. Kabeh mau piye wae contraindicated. Mung dokter bakal bisa resep resep obat kasebut sajrone opsiness nyata kanggo ibu sing bakal teka.

Obat-obatan sing bisa milih dokter ing kahanan tartamtu:

  1. Cetirizine ( Cetrin , Zodak ) - Nalika nganalisis data prospektif luwih saka 700 kasus kasidia, ora ana kasus pembentukan malformasi, emisi embrio lan neonatal kanthi hubungan kausal sing jelas karo penggunaan cetirizine. Nanging, studi sing nyukupi lan ketat sing dikontrol karo klompok kontrol durung dilakoni, mulane, tamba kasebut sacara resmi dikontraindikasi lan mung bisa digunakake nalika pancen perlu lan ing sangisoré pengawasan dokter . Salah sijine antihistamin kanthi kategori tumindak ing fetus miturut FDA - B (iki tegese "pasinaon kewan ora nyatakake risiko efek negatif marang janin, ora ana studi sing nyukupi ing wanita ngandhut").
  2. Levocetirizine ( Xyzal , Suprastexex ) yaiku kategori tumindak ing janin dening FDA - B, uga.
  3. Diphenhydol - nyebabake hipertonisitas uterus, efek iki utamané kuwat banget ing pungkasan diwasa. Kategori FDA - B. Dosis maksimal obat kasebut, diijini ing wektu gestation - 50 mg.

Obat populer sing paling apik ditahan saka:

  1. Suprastin - ora ana riset cukup. Ing trimester kaping 1 dilarang, saka kaping 2 mung yen entuk manfaat sing luwih dhuwur tinimbang resiko kanggo janin. Claritin , Loratadin , Feksadin - uga. Kategori tumindak ing janin dening FDA - C (studi kewan nyatakake efek negatif saka obat ing janin);
  2. Piperacillin dilarang nalika numpuk lan nyusoni.
  3. Astemizol - amarga konsumsi obat iki, bocah wis mabuk, supaya nggunakake kudu nyingkiri.
  4. Terfenaid - efek sing nandhang sangsara ing proses bobot awak jabang bayi.
  5. Tavegil dilarang - minangka asil saka eksperimen, lair saka kéwan laboratorium sing cacat septum jantung lan cacat paws dicathet.

Ngandhut mangan salad Basis perawatan lan panyimpenan saka alergi ing wanita ngandhut yaiku nutrisi sing tepat , ngilangake alergen saka awak (detoksifikasi karo adsorben lan ngombe abot).

Sawijining perawatan sing diwenehake dening dokter ora kena diganggu sanajan perbaikan wis kedadeyan. Duration of treatment beda-beda gumantung saka 5 nganti 14 dina, lan dosis ditemtokake individu.

Manifestasi paling umum ing alergi ing wanita ngandhut

Gejala alergi mengaruhi akeh sistem awak manungsa. Manifestasi penyakit ora mesthi ditetepake kanthi jelas lan gampang nemtokake diagnosis.

Rhinitis: alergi utawa hormon?

Ing wanita ngandhut, mukosa hidung dadi paling rawan.

Masalah ing wangun hidung irung, sekresi lendir, lan kesulitan ing hawa nafase yaiku ciri 2 lan 3 trimesters. Menawa wektu iki diwatesi karo periode tetanduran utawa kontak karo produk panganan sing alergi , bahan kasebut, banjur bisa uga ngonfirmasi diagnosis " rhinitis alergi ".

Asring uga bingung karo penyakit karakteristik - hidung hormonal runny, sing ana ing wanita ngandhut amarga kena jumlah estrogen lan progesteron. Iki nyebabake istirahat otot alus, hypotonia pembuluh darah lan pembengkakan mukosa nasal - owah-owahan iki nyebabake mucous discharge, frequent sneezing, lan congestion.

Sampeyan kudu dilapurake babagan kemungkinan penyakit kasebut lan takon karo dhokter sampeyan babagan nggunakake obat vasoconstrictor (overdosis lan panggunaan sing kerep uga ora aman kanggo janin).

Manifestasi dermatologis ing alergi

Dermatologis manifestasi alergi uga kerep - ekzema, dermatitis atopik , neurodermatitis, urticaria - manifestasi kasebut ditondoi dening kambuh ing wanita ngandhut. Sampeyan kudu nggawe diagnosis kanthi ngunjungi alergist utawa dermatologist lan nglacak kontak sing mungkin wae kanthi micu ing wayah sore.

Owah-owahan kulit alergi uga nanggapi perawatan lokal, sing dipilih dening dokter.

Asma alergi. Prediksi Pregnancy

Salah sawijining manifestasi sing paling angel reaksi alergi yaiku owah-owahan ing sistem respiratori, sing dadi bronkial asma . Penyakit iki minangka karakteristik 2% wanita ngandhut lan arang banget kanggo pisanan ing wektu iki.

Ing prognosis saka penyakit, aturan katelu digunakake: 1/3 saka wanita ing periode gestation ora nemu worsening, 1/3 cathetan komplikasi, 1/3 ing nalisir - cathetan nganyari tanpa anané exacerbations.

Kambuh asma alergi paling sering kedadeyan kanggo periode 24-36 minggu, lan ing sasi pungkasan ana perbaikan sing signifikan. Dina iki, asma ora diakoni minangka kontraindikasi kanggo ngandhut.

Carane nyiyapake wanita nalika nglairake alergi?

prosedur tes alergi wanita Nalika ngatur kelahiran bocah lan ngerti babagan cenderung kanggo reaksi alergi, sampeyan kudu menehi katrangan marang dokter sing nekani lan ngunjungi alergi.

Sampeyan bisa nglindhungi dhewe lan janin sadurunge nganggo tes alergi . Iki bakal ngurangi kontak sing ora diduga karo alergen lan mbantu ngontrol kahanan.

Sampeyan bisa nyoba kanggo mangerteni dhewe apa sampeyan alergi .

Uga, sanajan akeh godaan sampeyan kudu nglindhungi dhewe saka pemicu panganan. Apa sing ora kudu diet saka ibu mangsa:

  • seafood (kerang, krab, udang);
  • iwak, caviar;
  • sayuran lan woh-wohan warna padhang;
  • kacang;
  • pitik lan daging babi;
  • susu sapi;
  • madu;
  • endhog;
  • pickles lan makanan kaleng;
  • saos, pedhes lan piring;
  • jus.

Sampeyan kudu ngembangake menu sing adhedhasar produk kasebut:

  • Daging - kalkun, daging sapi, daging sapi utawa daging sapi.
  • Sayuran kanggo mangsa - kentang (wis direndhem ing banyu uyah), zucchini, squash, cucumbers, kubis, kacang polong, kacang ijo lan apel, pisang.
  • Ngombé yaiku tèh utawa banyu tanpa gas.

Saliyane kanggo alergen pangan, awak kudu direksa saka mites bledug (pas wektune nindakake pembersihan basah ing kamar, ngganti bantal bulu kanggo sintetis), wol sato lan serat , bahan kimia rumah tangga.

Ora perlu ngowahi liya-liyané saka kesehatan nalika meteng, kosmetik: produk sing dibuktikake, sing ora nuduhake alergi, kudu ditinggalake, lan eksperimen kudu ditunda nganti mengko.

Saiki, alergi gumantung marang sambungan nikotin kanthi predisposisi turun-temurun kanggo reaksi atipikal - bocah-bocah saka ibu sing ngrokok luwih asring tinimbang wong liya sing duwe gejala bronkial asma lan dermatitis atopik . Penting yen pengaruhe duwe udhara aktif lan pasif.

udud nalika ngandhut Alergi bisa muncul ing perkembangan embrio, nanging perawatan sing ora cocog ndadékaké konsékuensi negatif luwih asring. Mulane, perawatan awak ora bisa ditampa - wanita kanthi alergi sajrone meteng ora bisa njupuk obat-obatan sing digunakake sadurunge ngandhut anak, senadyan bisa ditrima kanthi apik lan efektif.

Spesialis kudu netepake risiko lan, adhedhasar kondisi ibu nuju, nemokake perawatan yen bocah ora bakal nandhang sangsara.

Kurang kontak karo pangan alergen lan diet tetep minangka cara utama kanggo nyegah supaya bayi bisa sukses.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.