Alergi

cah wadon karo tandha alergi Saben detik, awak manungsa diserang dening virus, jamur, bakteri lan zat kurang mbebayani sing bisa nembus "suci suci" karo saben napas, nyedhot banyu lan pangan. Sistem kekebalan karo perkawinan asing.

Masalah sing kadhangkala awak bisa nanggepi bahan kimia sing mbebayani, kaya antigen, lan ngasilake antibodi sing akeh banget.

Antigen lan antibodi digabung karo basofil lan sel mast. Lan kompleks kasebut nglebokake aliran getih menyang organ (kulit, irung, paru-paru, weteng), lan ngenggoni. Sawise alergen lumebu ing awak maneh, basophil lan sel mast mulai mulai nyiptakake histamin, zat kimia sing dirancang kanggo nyerang alergen.

Miturut pangaruh histamin:

  • spasm saka otot Gamelan vaskular, bronchi, weteng lan usus wiwit;
  • capillaries nggedhekake, nyebabake tekanan getih mudhun;
  • muncul dadi gedhe;
  • clots getih.

Reaksi alergi berkembang.

Ana akeh faktor sing nyebabake alergi, kene mung sing paling populer:

Sampeyan bisa nyoba kanggo mangerteni dhewe apa sampeyan alergi , nanging luwih apik kanggo ngliwati tes khusus .

Manifestasi alergi gumantung saka jinis alergen lan panggonan kontak karo bagian tartamtu saka awak manungsa. Uga: urtikaria , dermatitis , irung rahang , konjungtivitis , watuk , asma alergi , angioedema , kejutan anafilaksis .

Rincian lan foto reaksi sing beda-beda.

Perawatan kasusun saka langkah-langkah ing ngisor iki:

  1. Bab ingkang pisanan lan paling penting yaiku kanggo ngilangake kontak karo alergen. Akeh wong sing ora gelem nggatekake maksud iki, lan ora sarujuk. Yen sampeyan nglangi kanthi solusi masalah, sampeyan bisa nggedhekake kahanan sing luwih gampang, diathesis sederhana bisa dadi eksim, urtikaria biasa bakal dadi kejutan anafilaksis.
  2. Yen reaksi kasebut kuwat, umpamane, ana angel ing panggah utawa edema cepet-cepet, banjur ambulans kudu disebut.
  3. Saben uwong ngerti titik katelu - antihistamin , didol tanpa resep lan efektif. Obat-obatan saka generasi pisanan tumindak cepet, nanging ora bisa dilecehke. Pil ing generasi kaping telu lan kaping papat - efek kasebut ora bisa diucapake, nanging paling ora ana efek samping lan bisa nggunakake jangka panjang. Nalika rhinitis diwènèhi sprays , kanthi conjunctivitis - irungnya .
  4. Obat luwih kuat - glukokortikosteroid utawa GCS. Kanggo dermatitis, urtikaria lan werna-werna ruam nggunakake GCS minangka ointment . Ing reaksi sistemik, disusun intramuskular (kayata prednisone utawa betamethasone ). Mung dhokter sing bisa nulis obat kasebut, cukup efektif, nanging akeh kontraindikasi lan panggunaan sing salah bisa nggawe luwih becik tinimbang sing becik.
  5. Immunotherapy spesifik alergen (ASIT) lan autolymphocytotherapy (ALT) yaiku pangobatan anyar. Iku kalebu ing introduksi bertahap saka alergen kanggo ngganti sistem kekebalan lan normalake reaksi kasebut. Cara iki, ora kaya wong liya, ngilangi sabab saka penyakit lan ora gejala.
  6. Diet lan gaya urip sehat minangka faktor penting amarga Pangan bisa dadi sabab utama lan mung "pemicu" sing nyebabake reaksi.

Temtu kanggo saben jinis reaksi nduweni ciri khas perawatan. Karo kondisi khusus, kayata kehamilan . Kabeh mau dijelasake ing ngisor iki:

Tipe reaksi alergi

Pengobatan saka samubarang tipe reaksi alergi bisa diandharake karo identifikasi alergen lan prophylactic sing ngurangi beban histamin. Coba reaksi lan fitur sing paling populer ing perawatan.

Maca ...
Urtikaria

Urtikaria (urtikaria utawa demam urtikaria) dianggep minangka salah sawijining reaksi alergi paling umum. Miturut sawetara data, gejala penyakit demam sing nyebabake akut sing dialami sethithik saklawasé ing umur kanthi luwih saka sapertane populasi donya. Penyakit iki ditondoi kanthi cepet kanthi cepet - lepuh gatal sing inflamed wiwit katon ing awak.

Maca ...
Faktor

Faktor sing nyebabake reaksi teoritis bisa dadi inti. Malah ana reaksi marang banyu biasa (senajan nyatane pemicu iku asale saka jeruk klorida). Coba kasus sing paling kerep kanggo nyegah lan apa sing kudu ditindakake.

Maca ...
Carane ngerteni apa sing nyebabake alergi?

Alergi luwih gampang kanggo nyegah tinimbang nangani konsekuensine. Amarga iku penting banget kanggo ngerti apa sing nimbulaké gejala penyakit kasebut, lan supaya ora kena kontak karo alergen. Kanggo nemtokake apa sing nyebabake alergi, sampeyan kudu takon dhokter. Alergis karo bantuan cara khusus ujian bisa nyorot alergen lan menehi saran babagan perawatan penyakit.

Maca ...
Kabeh babagan ASIT lan ALT

Cara paling efektif kanggo nyisihaken alergi yaiku immunotherapy khusus lan autolymphocytotherapy khusus alergen. Ester saka cara sing sepisanan yaiku introduksi dering meningkat dosis saka alergen menyang awak, sing ndadekake toleransi immunologi menyang zat sing sadurunge nyebabake alergi. Esensi kapindho ing alesan alergi karo limfosit dhewe. Apa sing ngidini awak bisa beradaptasi karo zat-zat sing sadurunge nyebabake gejala patologis.

Maca ...
Alergi kronis ing bocah lan wong diwasa
wong ing lapangan kembang

Alergi kronis bisa dirawat mung dening dokter, ana akeh nuansa lan pitfalls, saben pasien unik. Sampeyan ora kudu nyoba nyegah dhewe ing kahanan sing angel, sampeyan kudu ngubungi pakar. Nanging, pasien bisa nindakake apa wae, iki artikel kita.

Maca ...
Penyebab alergi ing bayi

Aneh rentan kanggo penyakit alergi lan bayi sing wis bayi. Ing wektu iki, urip ing bocah, diagnosis masalah lan identifikasi allergen duwe spesifik dhewe. Sebagean reaksi alergi sing ditimbulake saka nerak diet hypoallergenic dening ibu sing nyusoni. Kanggo ora sadhar yen ora mangan alergen sing kuwat, sampeyan kudu ngenali dhewe babagan dhaptar pangan sing dianjurake lan dilarang.

Maca ...
Alergi nalika meteng
tumindak ngandhut

Kira-kira 35% wanita sing ora duwe manifestasi alergi sadurunge meteng, ngadhepi masalah iki sajrone wektu nglairake. Ing kecurigaan cilik saka reaksi atipikal, sampeyan kudu takon dhokter supaya dheweke nduwe kursus terapi adhedhasar obat sing paling entheng lan menehi saran ing diet. Kurang kontak karo pangan alergen lan diet tetep minangka cara utama kanggo nyegah supaya bayi bisa sukses.

Maca ...
Hypo-allergenic pets: pilihan bisa.

Asring, ing ngarsane pet ing omah ndadekake pangembangan alergi ing antarane anggota kulawarga, diiringi gejala sing ora nyenengake minangka watuk, sesambungan sing sithik, lacrimation, urtikaria, lan sapiturute. Asring, penyakit kasebut minangka réaksi awak manungsa menyang protein sing ana ing getih, urin, pet

Maca ...