Tes alergen

Tes alergi Kanggo nyingkiri alergi, sampeyan kudu nemokake alergen lan ngilangi efeke. Cara sing paling dipercaya kanggo nemtokake jinis allergen dianggep minangka tes khusus, nggawe diagnosis akurat tanpa ana sing angel banget.

Preparation for the study

Serum getih Venous dibutuhake kanggo nguji alergi, supaya pasien isih kudu nyiapake prosedur kasebut. Preparasi sing tepat iku kunci kanggo linuwih asil lan minangka nderek:

  • Sampeyan kudu nyumbang getih ing periode remisi, amarga yen alergi ngluwihi, titer antibodi ing getih bakal dhuwur banget, sing bisa nganggu asil.
  • Apa kudu ditanggepi karo prosedur SARS, infèksi pernafasan akut, mabuk, sing disertai demam.
  • 3-4 dina sadurunge biomaterial dijupuk, pasien kudu mungkasi njupuk obat-obatan, kalebu antihistamin. Yen ora, sampeyan kudu ngelingake dhokter lan nemtokake obat apa sing ditambani.
  • 5 dina sadurunge prosedur dianjurake kanggo matesi kontak karo pets.
  • Ing wengi, sampeyan kudu ninggalake olahraga aktif, ora ngrokok utawa ngombe kopi.
  • Sumbangan getih kudu ditrapake kanthi bener ing wayah esuk.
Penting! 5 dina sadurunge prosedur, dianjurake kanggo ngilangi saka produk menu sing mungkin alergen potensial: susu, endhog, panganan laut, madu alami, kabeh jenis kacang, coklat, coklat, woh-wohan jeruk, woh-wohan lan sayuran warna oranye utawa abang.

Jenis-jenis Assays for Sensitization

Dhokter nglakoni tes kanggo alergi ing mburine wong wadon Conventionally, metode kanggo mendeteksi alergen dipérang dadi 2 jinis:

  1. Ing vivo , sing secara harfiah tegese "nang awak". Subkumpulan saka cara iki dilakoni kanthi ngenalake alergen menyang jaringan awak.
  2. In vitro , utawa "ing kaca". Subgroup iki nggabungake metode sing dilakoni kanthi njupuk sampel lan sinau luwih njaba awak nggunakake peralatan khusus.

In vitro assays

Klompok analisis nggabungake cara serologis lan biokimia kanggo nguji getih pasien , adhedhasar interaksi antigen karo antibodi serum. Teknik kasebut pancen aman, lan mulane digunakake nalika mriksa bayi. Kajaba iku, wong bisa digunakake nalika nindakake terapi antihistamin, sing ora bakal nyebabake asil survey.

CBC

Tabel analisis klinis getih Ujian saka pasien tansah diwiwiti kanthi jumlah getih lengkap. Ing kasus iki, dhokter narik kawigatosan konsentrasi eosinofil, amarga paningkatan sing nandhesake dumadi ing getih zat asing, kalebu alergen.

Nanging, panambahan titer saka sel getih iki bisa nuduhake perkembangan inflammation, parasitic utawa infèksi bakteri. Mulane pemeriksa tambahan tansah diangkat, sing ditujokake kanggo mbuktèkaké utawa ora nyakup inféksi sing mungkin.

Yen asil negatif, dokter nyaranake tes getih kanggo ndeteksi antibodi spesifik.

Uji getih pasien kanggo deteksi IgE

Sanalika sembarang protein manca nglebokake awak (allergen duwe sifat protein), sistem imun wiwit ngasilake IgE, sing tanggung jawab kanggo pangembangan reaksi alergi langsung kayata angioedema, urtikaria lan kejutan anafilaksis.

Tingkat indikator iki gumantung ing jinis, umur lan bobot awak saka pasien, nanging nilai kasebut banget kurang ing serum getih wong sing sehat.

Testing adhedhasar reaksi gabungan saka alergen karo serum lan pembentukan kompleks kekebalan "antigen-antibodi". Panaliten iki dianggep cukup informatif, nanging ora kanthi cara 100%. Iki amarga kasunyatan sing meh 35% kasus, antibodi bisa dideteksi sawise sawetara wektu, kajaba ana alergen sing ora nimbulake titer imunoglobulin E.

Interpretasi asil. Kandungan IgE normal ora luwih saka 3 cU / l dianggep. Given asil, alergist bakal nemtokake derajat sensitivitas awak kanggo pangaruh alergen:

0 derajat diadegaké ing konsentrasi kurang saka 0,1 kE / l, sing nandheske kemungkinan banget ngembang alergi;

  • 0-I - titer antibodi ing kisaran saka 0.11 nganti 0.25, risiko ngembangake sensitivitas bisa mung kanthi kontak langsung karo alergen;
  • I degree - konsentrasi saka 0.26 kanggo 0.39, kurang sensitisasi, sing ditepungi minangka ruam kulit;
  • II - titer saka 0,40 - 1,30, kemungkinan alergi sedheng ing wangun urtikaria;
  • III - saka 1.31 nganti 3,89, kemungkinan sensitisasi dhuwur ing bentuk angioedema;
  • IV - saka 3,90-14,99, tingkat alergi banget nalika awak kena kontak karo alergen;
  • V - luwih saka 15,0, resiko banget kanggo ngembangake reaksi cepet saka awak ing bentuk kejutan anaphylactic.

Bebarengan karo panentu saka titer IgE, imunoglobulin kelas G bakal dideteksi, sing perlu kanggo ndeteksi tahap sensitivitas luwih lanjut.

Pengujian getih kanggo IgG

njupuk getih kanggo analisis Immunoglobulins kelas G sing tanggung jawab kanggo pangembangan reaksi alergi tipe telat. Yaiku, IgG akumulasi ing awak kanggo wektu sing suwe lan mung nalika level tartamtu wis ngluwihi, reaksi sensitivitas kanggo alergen tartamtu bakal mulai nyedhiyakake.

Umur setengah wong iku 21 dina, supaya sampeyan bisa ngenali alergen ing waktu 3 minggu sawisé paparan awak.

Prinsip ndeteksi IgG padha karo IgE. Ing reaksi biokimia, komplek "antibodi antibodi" dibentuk, sing nduweni pewarna beda saka sampel kontrol, sing nandhesake pangembangan sensitivitas kanggo allergen iki.

Paling asring, alergi nyaranake tes getih kanggo deteksi immunoglobulin kelas G lan E. Iki bakal nuduhake loro penyakit akut saka penyakit lan formulir sing didhelikake.

Reaksi imunologis nambahake sensitisasi kanggo:

Kanggo nyederhanakake aliansi alergi, allergopanel wis dikembangake. Padha gabungke zat lan produk sing duwe ciri lan komposisi sing padha, lan mila nyebabake reaksi alergi sing padha.

Interpretasi asil. Wigati yaiku isi IgG ing kisaran 1000 ng / ml. Ing konsentrasi saka 1001 nganti 4999 ng / ml, manifestasi alergi sedheng, lan mulane cukup kanggo matesi kontak karo alergen iki.

Yen titer ngluwihi 5000 ng / ml, resiko gumantung alergi banget dhuwur, disaranake supaya ora kena kontak karo allergen iki.

Analisis ing vivo

testing Klompok tes kalebu tes kulit, sajrone dosis minimum saka allergen disuntikake subkutane, sawise reaksi saka organisme diawasi. Padha ngidini sampeyan ngenali alergi tartamtu.

Cara iki cocok kanggo ngenali alergen sing lumebu ing awak liwat sistem pernapasan, lan zat-zat sing nimbulaké pangembangan ing kulit manifestasi sensitisasi.

Tes kulit ditindakake kanthi 3 cara:

  1. aplikasi, sing kasusun ing mbenerake tampon dilumuri ing solusi alergen ing lumahing kulit;
  2. administrasi subkutan;
  3. scarification, ing endhas cilik ditrapake ing kulit lengen, sing diolah kanthi solusi alergen.

Sampel dianggep positif yen titik abang kanthi diameter sekurang-kurangnya 2 mm katon ing kulit ing papan injeksi utawa nipis ing 10-12 menit sawise prosedur.

Indikasi kanggo ngleksanakake tes kulit yaiku:

  • bronchial asthma, sing disertai dening suffocation amarga efek saka alergen ing bronchi;
  • dermatitis alergi saka etiologi, gejala sing khas yaiku rashes, peeling kulit, gatal parah;
  • catarrhal manifestasi alergi, nambah kanthi tetanduran tetanduran tartamtu, kanthi bentuk conjunctivitis, rhinitis, sneezing;
  • intoleransi kanggo obatan lan panganan tartamtu.
Penting! Cara kulit allergoprobing ngidini sampeyan nggunakake sapérangan alergen, nanging, zat-zat kasebut lumebu ing aliran getih, sing bisa nyebabake reaksi sing ora bisa ditemokake ing awak, nganti perkembangan kejut anafilaksis kanthi cepet!

Tes kulit dikontraindikulasi ing wanita ngandhut, nalika terapi kemoterapi lan hormon, ing pasien luwih saka 65 taun, bocah-bocah ing umur 5 taun.

Carane nglulusake tes

Alergopanel lan Mikroskop Tes kulit kudu dileksanakake sacara eksklusif ing rumah sakit. Iki amarga kasunyatan sing ora bisa diprediksi cara awak bakal nanggapi obat kasebut.

Kanthi pangembangan reaksi alergi cepet, pasien bakal nampa bantuan sing cocok.

Getih kanggo nemtokake jinis allergen bisa disumbang menyang klinik ing panggonan panggonan utawa ing klinik pribadi. Nanging, sampeyan kudu njupuk petunjuk saka alergen sing trep, sing, gumantung ing gambar gejala, bakal nemtokake nyetel alergen.

Biaya tes getih ditemtokake dening jinis panel diagnostik lan bisa bervariasi saka 1250 nganti 2000 rubel.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.