Atopic dermatitis ing bocah-bocah

Isi

Atopic dermatitis (AD) nuduhake kategori patologi kulit-inflammatory-alergi sing dikembangake kanthi pengaruh racun utawa irritants. Iki uga disebut ekzema anak. Patologi sing padha diwiwiti sadurunge umur 2 taun, saingga kasebut minangka penyakit kongenital.

Yen pisanan gejala sing padha muncul ing umur sing luwih tuwa, mesthine ora kasebut wangun atopik saka penyakit kasebut, nanging, contone, reaksi alergi .

Artikel bab AD ing wong diwasa .

Yen gejala katon sawise kontak karo sandhangan anyar, umpamane, utawa sandhangan diwenehake nganggo wêdakakêna anyar, lan ruam dumunung ing panggonan-panggonan ing kontak, mulane dermatitis kontak kanthi gampang .

Faktor penentu ing perkembangan AD yaiku predisposisi genetik , supaya bocah-bocah sing duwe dermatitis atopik asring duwe gejala alergi liyane kayata konjungtivitis , rhinitis , pollinosis, asma, utawa alergi pangan.

Statistik laporan sing ing taun pisanan sawise lair, kira-kira 6 saka 10 bayi nandhang saka manifestasi alergi. Lan sawise umur 5 taun - mung 2 saka 10. Iki angel banget kanggo ngobati kambuh kronis kaya bocah, amarga biasane digabung karo penyakit liyane.

Miturut studi, luwih saka 95% kasus dermatitis atopik arupa etiologi alergi, nanging nduweni sifat sing beda. Kondisi patologis iki ora alergi ing wangun sing murni, lan ing sawetara kasus iku ora ana alangan ing alam.

Alesanipun

Penyebab utama perkembangan patologi iki yaiku kecenderungan herediter, diiringi faktor lingkungan sing saleh.

Gagal nyalahake gen Observasi nuduhaké yèn nalika wong tuwa loro nandhang intoleransi marang sawijining zat, resiko dermatitis atopik ing bocah-bocah kasebut bakal ningkat nganti 80%.

Nalika kecenderungan alergi dumadi ing mung siji tiyang sepah, resiko nyuda nganti 40%.

Dadi para ahli dermatologi percaya yen, ing saliyane gene, akeh faktor sing nduweni peran penting ing perkembangan patologi:

  • Gestation abot. Yen ing proses ngusung bayi, wanita duwe masalah kesehatan, mula bocah kasebut bisa lair kanthi kecenderungan kanggo dermatitis atopik. Masalah kasebut kalebu exacerbations saka kronis utawa kedadeyan patholog infèksius, ancaman keguguran, kelaparan oksigen utawa infeksi jabang bayi.
  • Alergi pangan. Ing awal urip, alergi etiologi panganan asring minangka faktor pemicu kanggo dermatitis kasebut. Asring disebabake dening nyalahake produk-produk alergi dhuwur nalika mbeta bocah utawa nalika nyusoni, dipangan karo campuran utawa panganan awal, overfeeding bayi. Kajaba iku, hipersensitifitas panganan saka bocah bisa kedadeyan ing latar mburi gangguan pencernaan ing pathologi saka sawijining virus virus sing nular.
  • Negara sing gegandhengan. Praktik nuduhaké menawa bocah-bocah karo pathologi saluran pencernaan kayata enterocolitis, gastritis, dysbacteriosis usus, parasit, lan liya-liyane. Paling kerep nandhang penyakit dermatitis atopik.
  • Rangsangan kontak. Kadhangkala faktor wiwitan saka dermatitis atopik yaiku nggunakake macem-macem krim lan liya-liyane kanggo kesehatan bocah. Mikroklimat sing garing ing omah lan dehidrasi kulit, dolanan, untu kanggo untu, pacifier, barang-barang saka kain sing ora cocok uga bisa nyebabake penyakit kasebut.
  • Agen inhalasi rumah tangga. Perkembangan negara kasebut asring disebabake dening paparan zat-zat kaya penyegar hawa, ngresiki bahan kimia rumah tangga, deterjen laundry, tungau, serbuk sari, simpenan debu, lan liya-liyane.
  • Pangobatan. Dheweke uga kerep dadi provokator saka penyakit dermatologis.

Aja ngluwihi bayi Kedadeyan dermatitis atopik dipicu dening tekanan stimulasi saraf utawa emosional, negara sing ngepenakke.

Ékologi sing ora ditemtokaké uga nyumbang kanggo pangembangan lan penyakit kasebut. Para ahli nganggep yen faktor kaya rokok pasif, hiper-shedding, owahan iklim mangsa uga mengaruhi sistem kekebalan anak, sing nyebabake reaksi alergi saka alam atopik.

Cara kanggo nemtokake AD

Manifestasi klinis saka patologi diwiwiti kanthi gatal-gatal sing abot , kanthi mbaka sethithik dadi lancip eczematous kulit (deleng foto), sing disebarake utamané ing gulu, pasuryan, wilayah extensor, ing permukaan wulu, buttocks. Gambar iki khas kanggo bayi.

Ing foto ing ngisor iki bisa ditemokake yen akeh beda, saka reddening prasaja kanggo lara:

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Gambar pisanan nuduhake lokasi paling kerep, nanging ing umum, rashes bisa dilalekake ing kabeh awak.

Ing bocah sing luwih lawas, sensasi gatal dadi lesi kulit ing wilayah aksila lan inguinal, watara mata lan tutuk, ing lipatan saka geger lan gulu. Menapa malih, gejala patologi gadhah kecenderungan mundur nalika musim dingin (ing musim dingin, pungkasan musim gugur, awal musim semi).

Saliyane gejala utama kayata gatel lan eksema, pasien prihatin babagan katon timbangan, kaya seborrhea, sing ditondoi dening:

  • Peeling kuning lan crusts ing sirah lan kuping, fontanel lan alis;
  • Tambah sekresi sebum;
  • Kandhutan abang gedhe ing pipi lan pasuryan, diiringi retakan, keratinisasi, gatel abot, scratching lan kobong.

Bayi bayi A bocah ing negara sing padha wiwit ngilangi bobot kanthi intensif, ora turu. Ing sawetara kasus, panyakit iki dibanda karo ruam pustular.

Yen dermatitis atopik ora katon dhisik, banjur menehi kasangsaran diwiwiti kanthi intensifikasi pola kulit, bintik-bintik pigmen lan kedutan jero ing kelopak mata, nambani garis rambut ing mburi sirah. Ing ngarsane sawetara pratandha gumantung ing umur bocah.

Wiwit penyakit kasebut kronis, kahanan kasebut bisa ditindakake kanthi pengaruh faktor-faktor tartamtu. Nalika diwasa, bisa kasebut kanthi nyata ing wangun neurodermatitis, eksim lan kelainan kulit liyane, nanging kanggo sepisanan, sawijining penyakit tansah ana ing bocah cilik.

Apa liyane dermatitis dumadi ing bocah-bocah: popok , Dr. Ritter .

Carane nambani

Dokter paling apik Dermatitis saka alam atopik ing bocah kudu dibedakake saka kondisi patologis kayata kudis, psoriasis, depriving, eczema, kontak dermatitis alergi utawa seborrheic, lan immunodeficiency. Iki bisa ditindakake dening dokter sak pemeriksaan.

Perawatan adhedhasar pendekatan Integrasi.

Eliminasi panyebab saka ROOT lan perbaikan kualitas lingkungan sing penting banget. Kanthi entheng AD, ing paling kasus, iki cukup kanggo bocah kasebut bisa sembrono lan ora bisa nyerang.

Kaya sing kacathet, reaksi kasebut kerep nyebabake alergen. Kesulitan kanggo nemtokake iku dumunung ing alam AD. Ruam kulit bisa katon sawetara dina sawise kontak karo alergen. Mulane, wong tuwa kudu ati-ati:

  • Sadurunge miwiti prikorma, miwiti buku harian ing ngendi kabeh produk, porsi lan reaksi kasebut bakal dicathet. Produk anyar kudu ditepungake ora luwih saka sepisan saben dina, kanthi mboko sithik nambah bagean saka sing paling cilik nganti normal.
  • Dadi banget pinter karo nggunakake dolanan anyar, sandhangan, obat-obatan, bahan kimia rumah tangga. Gambarake mung yen sawetara dina sawisé mbusak réaksi allrgen miturut omongane uwong.
  • Apartemen kudu njaga suhu sing bener (20-23 ° C) lan asor (50-55%).
  • Tansah kontak karo dhokter.

222 Kanggo moisturize lan soften kulit, emollients digunakake, padha Applied dina sawise dina sawise bathing.

Yen dermatitis atopik ing bocah iku angel banget, gunakake kanggo nggunakake kortikosteroid lokal .

Obat-obatan kasebut nyumbang kanggo gejala sing cepet, nanging kudu digunakake mung kanthi ijin saka dokter, amarga duweni efek samping.

Paling umum yaiku:

  • Salep hidrokortison - nyebabake pambentukan jaringan ikat ing foci inflammation. Salep diwenehake kaping pirang-pirang dina, pengobatan diterusake 1-3 minggu;
  • Advantan . Bisa digunakake saka 4 sasi. Ointment dilindhungi kanthi lapisan tipis, rada rubbing, ing wilayah sing kena pengaruh 1 dina saben dina;
  • Fluorocort . Diijini kanggo anak (supaya ora digunakke). Aplikasi kaping 2-3 dina;
  • Flutsinar - kanthi efektif ngilangi sensasi kobong lan gatal, nduweni efek anti-inflamasi, anti-alergi lan anti-eksudatif. Anak-anak bisa diterapake mung sedina dina ing lapisan tipis, sing paling maksimal seminggu, ora bisa digunakake kanggo perawatan bocah-bocah ing 2 taun ;
  • Dermoveit - dianggep minangka obat sing paling kuat, supaya sampeyan ora bisa nggunakake luwih saka 5 dina, kanthi efektif ngilangake gatel, rontog exudative, nduweni efek anti-alergi lan anti-proliferatif. Diobong dina sepisan kanthi lapisan tipis, dianggo kanggo bocah sing luwih lawas tinimbang taun lan wong diwasa.
Pakaryan karo dokter sadurunge menehi resep obat apa wae marang bocah.

160046 Saliyane kortikosteroid, antihistamin uga digunakake .

Cara tumindak antihistamin kayata Tavegil , Tsetrin , Erius , Zyrtek utawa Zodak iku salah siji sing paling modern, ora nyebabake kecanduan lan ngantuk.

Luwih apik kanggo ngobati perawatan dermatitis atopik nalika bocah cilik, supaya ora ana panyakit sing kronis lan komplikasi ing alam, ambegan dermatologis, kayata eczema, neurodermatitis, lan liya-liyane.

Fitur bullosa lan nangis

Nyegah

Prekara pencegahan utamane kanggo nyegah dermatitis atopik, lan sekunder iku langkah anti-kambuh.

Nyingkiri toxemia lan njupuk obat-obatan sajrone meteng bakal mbantu mbusak patologi; susu formula bayi ora mesthi. Tumindak anti-relapse nyakup penyisihan faktor-faktor nuwuhake, pencegahan kambuhan pathologi kronis, diet hypoallergenic , kontrol emosi, lan liya-liyane.

Kanthi wiwitan pubertas, sawetara bocah ngalami dermatitis seborrheic , sing ora umum, nanging bisa diobati.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.