Dermatitis atopik ing wong diwasa

Artikel ditemokake kanggo AD ing wong diwasa. Deleng uga Atopic dt ing bocah-bocah .

Kanggo pisanan, dermatitis atopik nyebar ing awal kanak-kanak. Yen diwasa pisanan nunjukake gejala, mula kasebut minangka wangun alergi dermatitis .

Gejala lan foto

Gatal Gejala utama dermatitis atopik yaiku iritasi kulit lan gatal-gatal sing abot, sing nyebabake kedadeyan ing wayah jam lan wengi. Manifestasi kulit berupa hyperimemia, munculnya gelembung ukuran, nodul, dan pustula, sing dilokalisasi:

  • ing lipatan kulit awak,
  • ing pasuryan
  • ing wilayah segitiga nasolabial,
  • ing wilayah popliteal
  • ing elbows,
  • kurang kerep ing dada lan mburi.

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Foci inflammation individu bisa gabung dadi titik gedhe, lemah, asimetris. Kanggo kedadeyan dermatitis ing wong diwasa ditondoi dening penularan kulit ing situs inflammation, kekeringan pancet, peteng kulit, katon retak, pola kulit tambah.

Yen gangguan mung ana ing titik kontak karo sawetara inti utawa materi, banjur iki dermatitis kontak sing paling mungkin.

tangan Ing pasien sing tuwa, plaque sing nudhuh ing ndhuwur kulit dicathet, asring ngubengi permukaan tangan sing gedhe. Kanthi keterlibatan eritema lan kegelapan kelopak mata ing proses patologis kulit ing pasuryan.

Jangka panjang penyakit kulit ndadékaké gejala kasebut:

  • Weruh rambut sing parsial utawa lengkap ing alis, ing mburi sirah, balding diamati;
  • Ngganti struktur eksternal piring kuku, dadi padhet, mengkilap.
  • Ana retakan ing sikil, sisih plantar sikil dadi garing, tipis, lan hiperemik.

Dermatitis atopik bisa dumadi kanthi ningkatake kelenjar getah bening, amandel, demam. Peradangan akut lan tambahan infèksi staphylococcal utawa streptococcal ndadékaké kenaikan suhu awak, nganti munculé gejala mabuk.

Dokter nyatet fakta sing mengko dermatitis atopik, luwih dhuwur kemungkinan transisi kasebut dadi wangun berulang kanthi sinar gelombang.

Rusaké sakabèhé kesehatan diamati nalika gabung karo rhinitis alergi lan asma bronkial . Jumlah exacerbations mundhak ing spring, iki disebabake ing tetanduran ngembangake tetanduran lan weakening saka kakebalan sawise sasi mangsa.

Alesanipun

Masalah lingkungan Dermatitis atipikal sing dumadi ing wong diwasa, nduweni jeneng liyane, yaiku dermatitis atopik, eksim atopik. Penyebab utama dermatitis atopik ing wong diwasa yaiku:

  • Predisposisi warisan. Kajaba iku, ing sawetara kulawargane alergi bisa ditulis dening rhinitis, konjungtivitis, ing wong liya, asma lan pollinosis, lan ing urutan katelu reaksi kulit. Mulane, kaya sing wis kasebut, AD kawitan diwujudake ing bocah cilik.
  • Kontak karo alergen . A macem-macem alergen bisa miwiti proses, lan asring rashes katon sawise sawetara wektu. Alergen alias bakal beda kanggo wong sing beda-beda lan bisa uga owah-owahan sajrone urip.
  • Overload saraf berkepanjangan, stres.
  • Obsesi sing gedhe banget karo junk food.
  • Kondisi lingkungan sing kurang apik, bisa nyebabake industri mbebayani.
  • Reaksi obat sing dijupuk kanggo nambani penyakit liyane.

Sumbangan menyang kedadeyan masalah dermatitis karo saluran gastrointestinal, gangguan metabolisme, ketidakimbangan hormon ing awak. Dermatitis atopik bisa kedadeyan kanthi wektu remisi, wektu sing gumantung ing diet, nggunakake langkah-langkah pencegahan.

Perawatan

Dokter lan pasien Cara kanggo nambani dermatitis atopik gumantung saka gejala klinis sing ditemtokake, pelokalan proses inflamasi, umur pasien, anané penyakit sekunder lan reaksi alergik. Terapi gabungan saka dermatitis ing wong diwasa kasusun saka lan uga ing ngisor iki:

1. Eliminasi faktor provokatif utama. Ing sawetara kasus, nalika perkembangan awal penyakit, penyebab ora bisa ditemtokake kanthi cepet, mula, produk alergi ora diklumpukake saka diet. Diet kudu kalebu sayuran, sereal, produk susu, kabeh pangan sing ngandhut rasa, werna, pengawet sing wis dibusak.

Transfer menyang nggunakake deterjen lemah, kosmetik hypoallergenic. Kabeh sandhangan kudu dikumbah kanthi bedhug tanpa aditif kimia agresif lan dibilas kanthi saksama, konsentrasi senyawa kimia sing paling sithik bisa ningkatake gejala kulit. Ngecualekake kontak lan cahya kanggo cat lan pernis, asam, alkali.

2. Alergist nganakake tes kulit kanggo ngenali panyebab alergi. Prosedur iki ora kudu ditinggalake, kadhangkala alergen sing ora umum sing dideteksi, sing ora angel ditindakake, amarga penyakit kasebut rampung ilang.

antib2 3. Ing tahap akut penyakit, obat kanggo perawatan dermatitis atopik dipilih saka klompok antihistamin lan saka sedatif. Pil antihistamin ngilangake gatal lan bengkak, sedatif duweni efek positif ing latar mental psiko-emosional, relieving tension, sing penting banget kanggo neurodermatitis.

Preparasi generasi anyar luwih disenengi : Erius , Zodak , Zyrtec , Claritin , Tsetrin . Reaksi biasane beda karo pasien sing beda, siji luwih cocok karo siji alat, wong liya.

4. Enterosorben digunakake ( Polysorb , karbon aktif , Filtrum ) kanggo mbusak racun-racun, uga obat kanggo perawatan dysbacteriosis - apa wae bifidobacteria, nanging mung saka apotek, lan ora saka grocery :)

5. Fase akut dermatitis diobati nggunakake agen eksternal , kayata:

(miturut urutan abjad)

Dhaftar ing sawijining kaca kanthi deskripsi singkat

Nalika milih ointments hormonal, weruh yen padha bisa dianggep karo Course cendhak lan ngirim ora Applied menyang wilayah gedhe kulit. Panganggone glukokortikosteroid sing terus-terusan nyebabake kecanduan lan efek beracun ing awak.

Ointment Yen ana rashes ing bentuk gelembung, minangka aturan, transformasi dadi bisul ora bisa dihindari. Ing kasus iki, antimikrobial, disinfecting lan lenga kasebut bisa mbantu. Ora duwe efek langsung marang dermatitis, nanging perlu kanggo nyegah infeksi. Ana akeh obatan kasebut ing apotek: Baneotsin , Levomekol , Metrogil , Erythromycin .

Salep healing (sadurunge ngaplikake tatu kudu diobati kanthi antiseptik, kayata ijo brilian .): Bepanten , D-Panthenol , Solcoseryl , Actovegin . Penyembuhan ulkus kudu dilakoni sawisé tahap akut penyakit kasebut wis liwati.

Emoltati cocok kanggo bocah lan wong diwasa. Padha mulihake lan njaga fungsi protèktif kulit, supaya bisa nyebabake obat-obatan luwih gampang.

Wigati: Akeh ointments dicampur ing basis vaseline, sing emolien apik.

Perawatan kadang ditindakake kanthi nggunakake sinar ultraviolet , panyedian kulit nyuda proses inflamasi, ngresiki dawa, ngrusak jumlah rashes. Kanggo katon efek positif sing katon, kadhangkala telung perawatan terapi cahya cukup.

Gunakake sarung tangan (yen ora ana gangguan ing karet) Atopic dermatitis ing tangan mbutuhake kontak minimal karo komponen deterjen lan banyu chlorinated, supaya sarung tangan lateks digunakake kanggo cleaning. Kolam renang kudu nyingkiri, minangka banyu ing kono tansah glogated lan dianjurake kanggo sijine filter utama ing pipo banyu.

Sawise diet sayur-sayuran sajrone pirang-pirang dina lan ngilangi efek saka alergen bisa nyuda iritasi kulit ing sawetara dina.

Sawise ngobati dermatitis atopik, perlu ngetutake diet hypoallergenic sing dipilih dening dokter, ngilangi efek stres, nggunakake krim tangan pelindung saka deterjen agresif lan kanggo pasuryan saka radiasi surya, lan menehi perawatan efektif kanggo penyakit usus lan kelainan endokrin akut.

Apa liyane sing ana dermatitis, fiture: panangis , bullous , exfoliative .

Wangun liyane (foto lan deskripsi): seborrheic , herpetiform .

2 komentar

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.