Betadine, solusi

Analog

Kabèh volume

  • Akvazan
  • Vokal
  • Yod-Ka
  • Jodosept
  • Povidone-iodine

Kasedhiya ing dosage forms: solusi, suppository , salep

Rega

: 166 р. Rata-rata online rega * : 166 r. (30 ml)

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Betadine obat antiseptik efektif ngilangi karusakan jaringan bakteri. Obat kasebut minangka sarana njaba lan lokal. Selaras karo pandhuan bakal nggawa efektivitas maksimum ing nggunakake tamba.

Indikasi

30 ml Indikasi utama kanggo nggunakake betadine:

  • ulkus trophik;
  • bedsores;
  • mlaku sikil;
  • tatu lan burns domestik;
  • perawatan saka wounds lan burns ing combustiology, traumatology, surgery;
  • perawatan saka jamur, bakteri, infèksi virus kulit;
  • ulcers antiseptik lan karusakan mikro kanggo kulit;
  • ing dermatologi - nyegah pangembangan superinfections (perawatan saka infèksius dermatitis kalebu);
  • disinfeksi rongga lisan nalika stomatitis lan infeksi lisan liyane, uga nalika operasi dental;
  • perawatan jaringan lan kulit mucous minangka persiapan intervensi invasif lan bedah (nalika operasi, ujian);
  • disinfeksi kulit ing sanjabane pemeriksaan, catheters, sistem saluran;
  • ing ginekologi, pengobatan membran mukosa sajrone operasi cilik (polip koagulasi lan erosi, introduksi IUD, aborsi);
  • ing venereology - mycoses, trichomoniasis (perawatan antiseptik);
  • ing obstetrik - disinfeksi terusan lair.

Dosis lan administrasi

Nalika digunakake ing sistem got:

  • 10% Solusi Betadine® disiapake langsung sadurunge digunakake;
  • proporsi ngencerake larutan 10-100 kali;
  • Résidu saka solusi sing ora dienggo ora kena panyimpenan.

Ing latar mburi karpet Pengobatan preoperatif:

  • moisten skin with water;
  • aplikasi solusi 10%;
  • ngenteni 3 nganti 5 menit;
  • konsumsi Betadin® kira-kira 1 ml saben area 55-70 meter persegi. cm;
  • luwih mbilas nganggo banyu resik;
  • Gunakake betadine maneh lan ninggalake kanggo garing kanthi lengkap.

Nalika mbuwang kobong, wounds lan membran mukus:

  • Disaranake nggunakake solusi betadine 10%;
  • aplikasi swab sing resik dilumuri karo solusi kanggo wilayah sing kena pengaruh;
  • aplikasi aplikasi tampon 1-2 detik.

Nalika nambani kulit mucous lan kena pengaruh:

  • Kompres weteng utawa tampon digunakake kanggo pelumasan;
  • tegese digunakake ing kain katun sing murni, bandage utawa gauze;
  • Betadin® ora diencerke (dipigunakaké undiluted).

Disinfeksi tangan ahli bedah (dokter lan staf):

  • Solusi 7.5% digunakake;
  • kelembapan kulit kanthi banyu banget;
  • aplikasi agen Betadine® ing jumlah ~ 5 ml;
  • diencerake kanthi saksama sadurunge foaming;
  • ngumbah busa kanthi banyu;
  • ulangi aplikasi betadine;
  • ninggalake tamba ing kulit tangan nganti garing.

Contraindications

Solusi betadine ing serbet Obat iki nduweni contraindications serius amarga anané yodium ing persiapan Betadin®:

  • panggunaan iodine radioaktif sing bebarengan;
  • kelenjar adenoma;
  • hyperthyroidism (fungsi toroida tambah);
  • hypersensitivity kanggo iodine lan obat-obatan sing ngandung yodium.

Kontraindikasi liya:

  • Dermatitis dermatitis herpetiform ing kabeh umur;
  • individu intoleransi komponen individu ing komposisi betadine;
  • gagal ginjel (utamané kronis);
  • lactation, 2 lan 3 trimesters meteng;
  • Betadine ora dianjurake kanggo bayi sing bayi lan bayi durung suwe.

Pidato khusus:

  • Betadine ora kena didepek sadurunge digunaake;
  • Yen ana sing kudu nggunakake Betadine® sing bertentangan karo contraindications, masalah kasebut diputusake sacara individu ing ngisor pengawasan ketat dhokter sing sah;
  • ing kasus apa wae, betadine ora kena digunakna kanggo nyokot saka kéwan liar lan domestik, uga serangga;
  • aja ninggalake solusi sing abot ing pasien amben;
  • njaga mata sampeyan saka solusi Betadin®;
  • ora gabung karo antiseptik lan disinfektan karo merkuri, enzim, agen oksidasi, lan uyah alkali.

Pregnant lan lactation

Wiwit trimester kehamilan kaping pindho, betadine ora dianjurake, kaya nalika periode laktasi. Nalika ana perlu kanggo tamba, perlu koordinasi panggunaan karo dhokter kasebut.

Overdosis

Jebule overdosis related karo masalah kontraindikasi. Sing, perlu kanggo ngawasi respon saka awak, nglamar betadine nalika:

  • gagal ginjal kronis;
  • kelainan tiroid;
  • intoleransi individu sing ora bisa ditemtokake.

Efek sisih

Kadhangkala betadine nyebabake efek samping kayata:

  • hiperemia (fungsi toroida sing saya tambah);
  • gerah, kobong ing tutuk lan membran lendhut liyané;
  • pain, swelling kulit ing panggonan panggunaan;
  • Kanthi nggunakake wounds lan kobong kanthi ekstensif kanthi nggunakake Betadine®, panyerapan iodine sistemik bisa uga.

Efek samping sing padhang sing wis dirasakake - sinyal kanggo ngendhegake betadine. Hubungi dokter supaya setuju karo perawatan luwih lanjut utawa kanggo mbenerake.

Komposisi lan farmakokinetik

Botol tertutup ing meja Wangun rilis:

  • karton pack 1;
  • botol dropper 30 ml;
  • bahan wadhah - poliethelin;
  • konsentrasi larutan saka panggunaan lokal lan eksternal - 10%;
  • solusi sing jelas saka warna coklat peteng.

Komponen ing ngisor iki ana ing komposisi Betadine® (ing tingkat 100 ml sajrone preparation):

  • 10 g - zat aktif Povidone-yodium (povindon-iodin);
  • 0,015 g - disodium hidrogen fosfat;
  • 0,071 g - asam sitrat anhidrat;
  • 0,25 g - nonoxil 9;
  • 1 g - gliserol;
  • solusi sodium hydroxide (m / o) kanggo netepake level pH;
  • sisa volume banyu sing diresiki.

Mekanisme tindakan:

  • Yodium dibebasake saka kompleks karo PVP;
  • rawuh ing kontak karo jaringan utawa kulit mucous;
  • mbentuk iodamine (nalika digabung karo protèin bakteri) lan koagulasi;
  • mikroorganisme mati;
  • Penyerapan iodine ing aplikasi betadine lokal ora kedadeyan.

Liyane

Informasi liyane babagan Betadine (Betadine®):

  • sales farmasi over-the-counter; :)
  • Kode EAN: 5995327165387;
  • Certificate No P N015282 / 03, 2008-09-18 saka EGIS Pharmaceuticals PLC (Budapest, Hongaria);
  • diprodhuksi miturut lisensi MUNDIFARMA A.O. (Basel, Swiss);
  • umur simpenan 3 taun;
  • Tanggal nggawe, ndeleng packaging;
  • aja gunakake sawise tanggal kadalu warso;
  • Tetep metu saka anak, adoh saka cahya;
  • suhu panyimpenan saka +10 nganti +25 ° C

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Obat Betadine minangka obat sing apik, minangka antiseptic saka burns lan bedsores. Dheweké bubar nemu masalah - ngrawat wong tuwa. Sekawan wulan wong ora tangi, amarga ana akibat saka cedera. Wounds padha dianggep sacara reguler, lan uga ing panggonan-panggonan sing diselidiki. Efektivitas banget, ora ana efek samping. Maxim, Samara

Aku bungah yen ing farmasi padha menehi saran kula kanggo betadine - obat apik kanggo mlaku diabetes. Nenekku meh umur 92 taun, awak wis lemes. Jaringan kasebut kena, lan saiki wis bisa nahan infeksi. Antiseptic decent. Valentina, Moskow

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.