Betadine, lilin

Closeup suppository

Analog

  • Iodoksida
  • Polyiodine
  • Jodosept
  • Akvazan
  • Vokal

Ana solusi Betadine (ora panggantos).

Rega

: 408 р. Rata-rata rega online (supositoria, 7pcs.) * : 408 p.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Formulir lan komponen sing kasedhiya

Lilin Betadine Miturut instruksi kasebut kanggo Betadine, obat iki minangka lilin vagina sing ambané 0,2 g. Kemasan kalebu 7 supositoria. Padha duwe wangun torpedo lan werna coklat peteng.

Zat aktif yaiku povidone-yodium (200 mg ing siji lilin). Bahan tambahan yaiku macrogol.

Kondisi panyimpenan

Obat kudu disimpen ing panggonan sing garing ing kono ora ana sinar srengenge langsung. Suhu saka 5 nganti 15 ° C. Anak kudu ora diijini akses menyang pengobatan. Lilin nduweni umur simpenan limang taun.

Sadurunge ngganti dana sing diwenehake kanggo sampeyan, sampeyan kudu takon dhokter.

Tindakan ing awak

Lilin Betadine duwe efek disinfektan lan antiseptik sing kuat. Obat kasebut nduduhake efisiensi dhuwur ing hubungan karo:

  • jamur,
  • regejegan
  • virus,
  • bakteri.

24513160 Sifat bakterisida kasebut kawujud minangka asil saka free yodium. Introduksi saka supositoria nyumbang kanggo mati jamur lan mikroorganisme liyane ing sak menit. Digabungake karo protèktif sèl saka agen infèksi, iodin ndadékaké koagulasi. Ing wektu sing padha uga ana werna-werna. Akibaté, tingkat kejenuhan werna coklat bisa ngukur efektifitas obat kasebut.

Obat iki duweni efek lokal, bisa nyemprotake menyang jaringan lan ora diserap menyang getih. Nanging "karya" dheweke ana ing wektu sing suwe amarga release yodium aktif saka jaringan.

Ngapikake kesehatan saka nggunakake lilin diwenehi tandha ing:

  • normalisasi flora vagina,
  • njupuk nyisihaken saka itching lan kobong,
  • ora iritasi amarga anané zat larut banyu.

Kauntungan saka Betadine uga ora bisa dipigunakaké kanggo komposisi lan non-racun.

Indikasi

Sisih penting saka manual iki yaiku informasi babagan indikasi, contraindications lan konsekwensi sing bisa nggunakake lilin.

Indikasi kanggo nggunakake lilin Betadine iku macem-macem infèksi saka balèt kelamin wadon:

  • disebabake dening kelompok jamur,
  • bakteri, kalebu penularan,
  • virus,
  • paling gampang.

a02305a Suppositories Betadine ditrapake kanggo penyakit infèksius lan jamur ngisor organ urin:

  • thrush
  • vaginitis (akut lan kronis),
  • vaginosis bakterial,
  • candida,
  • trikomoniasis
  • herpes alat kelamin,
  • penyakit jamur ing vagina sawise perawatan karo steroid utawa antibiotik.

Supositoris diwenehake kanggo tujuan prophylactic sadurunge manipulasi gynecological.

Profilaksis suppository vagina bisa dilakukan setelah seks kasual tanpa perlindungan. Iki nyuda risiko infeksi karo infeksi genital. Penting banget supaya ora kasep - supaya prosedur sawise kontak ing rong jam.

Contraindications

Negara ing ngendi lilin ora bisa digunakake:

  • disfungsi kelenjar tiroid (amarga stimulasi produksi hormon tambahan kanthi iodine aktif),
  • perawatan saka penyakit liyane karo yodium radioaktif,
  • yen sampeyan duwe masalah ginjel, sampeyan kudu takon dhokter,
  • Kanthi ati-ati nalika meteng lan lactation,
  • umur bocah (saka dodo nganti 8 taun),
  • Radang kulit kronis kanthi ruam lan gatal
  • alergi kanggo komponen pengobatan
  • hypersensitivity kanggo yodium.

Pregnant lan lactation

Ing 2 sasi kapindho kapindho diijini nggunakake obat kasebut.

Ing tahap pungkasan ngandhut lan nalika nyusoni, panggunaan bisa, nanging mung kanthi ijin saka dokter lan ing kontrol.

Konsekuensi saka nggunakake

253443 Panggunaan lilin bisa nimbulaké reaksi alergi sajroning wangun ruam gelembung, gatal, abang. Kanthi pambusakan tamba kasebut, gejala kasebut ilang.

Yen sampeyan nggunakake suppositories sacara ora bisa dikendhalèni lan kanggo wektu sing suwe, banjur wanita bisa ngalami dysbiosis vagina. Iki tegese karusakan saka mikroflora ono vagina lan kolonisasi saka membran lendhut organisme pathogen sing kondhisi sing nyebabake inflamasi.

Kanthi predisposisi hereditary sing ana, thyrotoxicosis bisa berkembang (minangka asil saka peningkatan jumlah yodium, utamane nalika kasus overdosis). Gejala keracunan yodium akut kalebu:

  • rasa metalik ing tutuk
  • pain lan kobong ing tenggorokan utawa tutuk,
  • reaksi kulit
  • gangguan ginjal,
  • Laryngeal edema
  • tambah luh,
  • gangguan mata,
  • disfungsi senggol, lan liya-liyane.

Tetep ana ing pikirane. Faktor-faktor sing kudu disenengi khusus kanggo:

  1. Povidone-iodine duweni sipat oksidasi. Iki bisa nyebabake asil getih, urin, lan tes scintigrafi (pemeriksaan kelenjar tiroid sing nyangkut radioisotop).
  2. Pasien sing wis diarani gagal ginjal kudu ngleksanani ati-ati.
  3. Ing proses perawatan karo preparat lithium, suppositories Betadine ora bisa digunakake sacara reguler.
  4. Supositoria duwe efek spermisidal sing kudu dianggep dening sing ngandhut kandhutan.
  5. Kanthi nggunakake obat sing tepat ora ngganti kemampuan kanggo nyopir kendaraan.

Kompatibilitas karo obatan liyane

2 Ora dianjurake kanggo gabungke lilin Betadine karo antiseptik utawa disinfektan liyane. Kebutuhan kasebut utamane nyangkut ngarsane alkali, merkuri sajrone preparat.

Efektivitas obat gabungan dikurangi yen Betadine digunakake bebarengan karo:

  • hidrogen peroksida,
  • persiapan enzim sing ngandung taurolidine, perak, enzim.

Carane nggunakake supositoria

Kapisan, dianjurake kanggo nglumasi lilin kanthi banyu . Banjur masangake menyang jero vagina supaya jero. Iki rampung ing wayah sore ing wayah sore.

Regimen perawatan gumantung ing penyakit:

  1. Vaginitis akut. Lilin siji utawa kaping pindho saben dina. Istilah umum yaiku pitung dina.
  2. Vaginitis kronis lan subakut. Sawise dina kanggo siji lilin. Suwene rong minggu. Yen perlu, wektu iki ditondoi.

Sak Course perawatan dianjurake kanggo nggunakake bantalan sanitary. Sajrone periode menstruasi, penggunaan supositoria ora mandheg.

Ulasan

Aku gawe inflammation, nanging aku ora menyang dhokter kanggo dangu. Akibaté, vaginitis kronis diluncurake lan digawa menyang diagnosis. Aku felt rasa ora nyaman ing vagina, weteng sandi weteng ing sisih ngisor. Dokter diwenehi resep supadtori Betadine. A dina ing lilin kanggo Course rong minggu. Sajrone perawatan, aku ora aran efek sampingan saka sing dituduhake ing instruksi. Saiki wis mari, apik banget. Zoya, 27, Vologda

Aku sinau babagan lilin Betadine nalika trichomoniasis ditemokake. Iki ana ing wayah sore saka operasi kanggo mbusak ligatures (benang ora diserep sawise caesar). Rong minggu sijine lilin. Ing wiwitan ana gatal tipis. Nanging dheweke langsung lunga. Kondhisi ora mung - zat kuwat mili lan dhasar bin laundry. Lan perawatan kasebut efektif, tanpa efek samping. Sawise dheweke, aku lunga kanggo operasi. Larisa, 32 taun, Moskow

Nalika ngilangi polip, suppositories Betadin digunakake kanggo profilaksis. Prosedur iki ditindakake sadurunge operasi lan sawise iku. Saka iodine tingled sing sethithik, nanging inflamasi ora muncul. Operasi iki sukses. Suppositories vagina betadine minangka obat gedhe marang bakteri. Yen sampeyan nindakake kabeh kanthi bener lan dikontrol dening dokter, sampeyan bisa mbusak kabeh kelompok jamur lan jinis infeksi liyane. Valentina, 37 taun, Perm

Ninggalake saran sampeyan ing komentar!

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

210 komentar

  • Julia :

    Kelenjar tiroid dibesarkan, sajrone gestasi 11 minggu, dhokter diwenehake Betadine yen dheweke salah, dheweke ditahan ing wayah wengi kapindho ing sangang jam ing wayah sore, ing wayah wengi, ing wayah wengi, ing wayah wengi, ing wayah wengi kanggo darurat kanthi pendarahan ((ora bisa nylametake bocah iki!

    • Olga :

      supaya ora bisa menehi masalah karo toroida ... Doctor-a konovat ... Ngapunten kanggo bocah.

  • Julia :

    Hello, dhokter ngajokake betadine, nanging aku duwe kelenjar sing luwih gedhe siji, sadurunge aku diwenehi iodomarin, propyl, aku bisa nggunakake lilin ??

    • Doc :

      Hello

      Kanthi kekurangan yodium, sampeyan bisa nyelehake Betadine. Iodoiarin diresepake yen yodium ora cukup.

  • Julia :

    apik sore Dokter diwenehi resep betadine kanggo 7 dina, saka dina katelu sawise lilin dilebokake, pangadilan sing kuwat lan kobongan muncul langsung. Lan wiwit discharge putih, sanajan iki ora. Aku sijine kabeh 6 lilin ing, aku ora mikir maneh, aku wedi bakal luwih elek. Uga, dhokter sawise lilin kasebut diwènèhaké kanggo perawatan lactonorm, bisa saya gunakaké kanthi langsung? Aku duwe sawetara pilihan. Utawa ngirim aku menyang dhokter maneh? Thanks in advance for the help !!

    • Doc :

      Hello

      Ya, sijine Laktonorm langsung. Yen sawise sawetara dina discharge ora pass, banjur ndeleng dhokter.

  • Asya :

    Hello! Ngomong aku, yen gatal-gerah lan kobong bisa tahan rong jam, sawise nglamar lilin, sanajan dina 4 dina, iki normal? Ana uga acara sorotan putih. Mungkin luwih becik mandheg nganggo?

    • Doc :

      Hello

      Ya, iki reaksi umum. Yen banget angel - takon dhokter kanggo njupuk obat liyane, kabeh gumantung saka penyakit.

  • Irina :

    Hello, aku duwe smear ala lan erosi serviks, dhokter ngajokake supadetori Betadine suwene 6 dina lan neotrizol suwene 8 dina Aku duwe hypothyroidism, ya pancen mulai diagnosis?

    • Doc :

      Hello

      Kanthi hipotiroidisme, Betadine bisa, kajaba sampeyan duwe hyperthyroidism lan ora ana masalah toroida liyane. Sampeyan luwih apik takon dhokter sampeyan.

  • Rita :

    Good evening. Apa tegese kanggo njupuk lilin kanthi ati-ati sak lactation? Nalika aku ngerti, sampeyan bisa, nanging carane? Dokter menehi saran saben dina, aku nyusoni anak kanggo 4,5 sasi.

  • Larisa :

    Hello, Aku duwe hypothyroidism karo simpul. Bisa digunakake Betadine Aku ngombe L-thyroxine.

  • Angelina :

    Apa bisa gabungke betadine lan lactonorm?
    2 lilin saben dina?

    • Doc :

      Hello

      Ora ana pangertèn sing spesifik ing babagan iki, luwih becik kanggo miwiti penganan Laktonorm sawisé mburi pengobatan karo Betadine.

  • Natalia :

    Hello 1.5 taun kepungkur ana operasi mbusak kelenjar tiroid, meh kabeh dibusak. Dina iki dhokter ngajokake lilin Betadine. Ngomong aku, aku bisa njupuk?

    • Doc :

      Hello

      Yen dokter ngerti babagan tiroid, sampeyan bisa.

      Biasane, ing kasus iki, iodine wis diidini, nanging tanpa mangerteni sakabehing gambar sampeyan ora bisa menehi saran.

  • Kabeh :

    Lilin nyegah banget banget.

  • Anna :

    Hello Lilin sing ditetepake sawise serviks elektroksia. Sijine rong minggu, saiki aku zakrivilo (bisa dikorupake mesthine) bisa terus dilebokake lilin lan suwene maneh?

    • Doc :

      Hello

      Bead langka diwenehake luwih suwe saka 2 minggu, dhokter sampeyan kudu nyatakake durasi sing tepat.

  • Elena :

    Good day! Sampeyan bisa mangsuli, dhokter diwenehi tablet Unidox lan Metronidozol, uga supositoria Betadine. Sampeyan bisa njupuk kabeh bebarengan. Utawa, pisanan, rampungake perawatan karo loro obatan pisanan, lan banjur enggal nerusake perawatan. Betadine? Matur suwun.

  • Tatiana :

    Hello, nalika musim semi, siji ovarium dibusak amarga ana kehamilan ektopik, saiki aku uga duwe rasa nyeri ing ovarium tengen. Kadhangkala thrush bisa nggunakake suppositories betadine?

  • Dinara :

    Hello! Aku duwe goro-gorokan lan gatal-gatal sing abot, kejiret lan kadhemen. Mulane yen sampeyan bisa njupuk lilin Betadine dhewe? Ora ana masalah karo toroida !!!

    • Doc :

      Hello

      Sampeyan bisa, yen sampeyan ora ngandhut lan ora ana penyakit kronis. Ana obat sing luwih efektif - Livarol, Pimafucin.

  • Gulmira :

    Hello !!! mbantu St. BETADIN ing perawatan saka chlamydia ?????

    • Doc :

      Hello

      Ora, kita kudu obat khusus, kayata Azithromycin utawa Erythromycin. Deleng dokter, dheweke bakal milih.

  • Damira :

    Hello! Dina iki gynecologist milih Depantol lan Betodin (erosi) 1 lilin 2 kali diganti 6 dina. Obat-obatan sing cocog? Dokter ora nyebabake kapercayan, mutusake kanggo takon ing kene. Thanks in advance!

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.