Betamethasone

Analog lan harga *

Betamethasone Saiki, betamethasone kasedhiya ing ngisor jeneng dagang ing ngisor iki:

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Betamethasone Arpimed Ointment "Betamethasone" yaiku tamba sintetik sing kalebu klompok glukokortikoid. Alat kasebut digunakake ing dermatologi kanggo perawatan penyakit sing ditondoi dening nglanggar integritas epithelium lan anané foci inflamasi ing wilayah kulit sing beda.

Ointment mengandung hormon korteks adrenal, supaya sadurunge nggunakake perlu diwaca kanthi teliti cathetan kanggo ngarsane kontraindikasi lan bisa menehi efek negatif.

Tulis ing komentar babagan pengalaman sampeyan kanthi nggunakake ointment utawa takon. Yen wedhus kasebut bisa migunani, lali klik Nuduhake.

Deskripsi obat

Komponen aktif salep (betamethasone dipropionat) nduweni efek komplik, sing diwujudake ing efek terapeutik ing ngisor iki:

  • efektif nyuda inflammation;
  • ngilangi edema kanthi ngurangi indikator kuantitatif cairan sing dibentuk ing wilayah sing kena;
  • nyuda permeabilitas dinding-dinding pembuluh darah;
  • nyuda reaksi alergi.

Darnitsa Efek anti-inflamasi "Betamethasone" pancen ngluwihi akibat saka obat sing padha, umpamane, salep hidrokortison (miturut intensitas efek, dokter mbandhingake obat kasebut kanthi prednisone). Asam salisilik, yaiku bagean saka ointment, nduweni sipat emolien, saengga panggunaan kasebut utamané efektif kanggo wong sing kulit kasar lan garing.

"Betamethasone" nduweni sipat penyerapan sing apik banget, saengga, meh sacara langsung nembus menyang situs inflamasi. Panganggone dressings khusus, uga ing wilayah sing rusak utawa inflamasi, panyerepan tamba kasebut ditambahake kaping pirang-pirang. Efek saka tamba bisa tahan 3-6 jam.

Metabolit saka zat aktif sing diekskripsikake karo urine (bagean cilik - kanthi empedu).

Indikasi sing digunakake

Dhaptar penyakit sing bisa dituduhake pasien salep Betamethasone cukup luas. Ing ngarsane proses inflamasi (kanggo ngilangi), tamba digunakake kanggo penyakit ing ngisor iki:

Ointment efektif ngilangake gejala psoriasis (kajaba psoriasis ekstensif kanthi pembentukan plak).

Antarane indikasi liya kanggo panggunaan dana yaiku:

  • rematik arthritis;
  • scleroderma;
  • bronkial asma ;
  • rhinitis alergi ;
  • anaphylactic shock ;
  • alergi kanggo obat;
  • Lesi saka kelenjar getah bening (tumor);
  • bursitis;
  • synovitis;
  • penyakit sistem hematopoietik;
  • pemphigus;
  • ulcerative colitis;
  • fibrosis paru;
  • polip ing rongga irung;
  • Palsu Bell.

Cara ngolah ointment

tuba ing telapak tanganmu "Betamethasone" digunakake kanggo njaba ing wilayah sing kena pengaruh. Efek terapi bakal luwih jelas yen obat kasebut ditrapake kanggo kulit lembab. Skema dosis, jumlah aplikasi per dinten, lan jangka waktu perawatan ditemtokake dening dokter sing nekani.

Rekomendasi standar pabrikan kaya mangkene: perlu ngaplikasi agen 2 kali (saben 12 jam). Yen perlu, klasifikasi dressing oklusif (kaya sing dianjurake dening dermatologist utawa spesialis pengamat).

Kanthi ngurangi gejala penyakit, jumlah aplikasi bisa dikurangi dadi siji. Wektu iki yaiku 7-14 dina, kajaba rejimen perawatan sing beda ditrapake dening dokter.

Anak lan pasien sing mbutuhake ointment ing pasuryan, perawatan ora bisa ditunjuk kanggo periode luwih saka 5 dina.

Contraindications

Sadurunge nggunakake, perlu sinau kanthi teliti dhaptar penyakit sing nggunakake salep Betamethasone ora dianjurake. Iku kalebu:

  • penyakit virus, uga jamur kulit lan jamur bakteri;
  • sifilis;
  • tuberkulosis;
  • perioral dermatitis;
  • kukul;
  • itching genital;
  • varicose vena ing macem-macem dhasar;
  • ulcerative lesions of the stomach;
  • diabetes mellitus;
  • osteoporosis;
  • kelainan mental;
  • glaukoma

Penggunaan ointment wis kontraindikasi ing ngarsane sensitivitas tartamtu kanggo komponen betamethasone lan tambahan sing nyusun persiapan.

Efek sisih

Kanthi perawatan jangka panjang obat-obatan bisa ngurangi kekebalan sementara, uga katon minangka reaksi lokal, kayata jerawat, ruam, bintik-bintik umur. Sawetara pasien nunjukake sweating and delayed sweating lan telat.

Panganggone produk ing jumlah sing ngluwihi dosis sing disaranake bisa nyebabake kobong lan gatal sing abot, uga rasa kulit sing ditindhes.

Antarane efek liya sing ora dikarepake bisa:

  • gain bobot;
  • munculé edema;
  • tambah tekanan getih;
  • nambah gula getih;
  • gangguan siklus ing wanita;
  • kegirangan gemeter;
  • gangguan tidur;
  • malfunctions ing korteks adrenal.

Ing bocah kanthi perawatan Betamethasone luwih saka 5 dina, kelainan ing ngisor iki bisa uga katon:

  • bobot mundhut;
  • tambah tekanan intracranial;
  • sakit kepala;
  • pembengkakan ing wilayah saraf optik;
  • nyuda kortisol getih;
  • nambah lan nduwur fontanel.

Munculake efek samping kudu diamati dening spesialis - ing sawetara kasus, perlu mbatalake tamba utawa ngurangi dosis saben dina.

Instruksi khusus

Arterium Ora trep jangkep salep kanggo perawatan penyakit kulit ing armpits lan wilayah inguinal, amarga bisa nyebabake pembentukan stretch mark.

Kanthi ngurangi kekebalan lan infèksi, terapi tambahan kanthi obatan antifungal lan antibakteri dibutuhake (gumantung marang alam lan keruwetan penyakit).

Aja nyedhak kulit kulit kelopak mata lan membran mukosa mata, amarga bisa nyebabake glaukoma lan katarak.

Patients with diabetes need monitoring regularly of sugar level.

Beda

Obat iki dirilis ing resep, diwenehake dening dokter, kayata ngandhut hormon lan, nalika ditindakake piyambak, bisa nyebabake efek kesehatan sing negatif.

Panyimbutan ointment kudu dilakoni ing suhu kamar sing ora ngluwihi 25 derajat (ing panggonan kang peteng, ora ana ing antarané bocah). Umur urip saka tamba 3 taun.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Apik ointment. Mbantu langsung, secara harfiah langsung sawise aplikasi menyang kulit. Iku wis digunakake mung sapisan, nanging efek banget pleased. Yen tiba-tiba sampeyan kudu nggunakake obatan iki, aku bakal milih pilihanku ing alat kasebut. Julia, 27 taun, Moscow

"Betamethasone" dituduhake dening dermatologist kanggo perawatan neurodermatitis. Ing kawitan aku wedi nganggo salep iki, amarga aku wedi karo dhaptar efek samping, nanging kepinginan kanggo dadi sehat maneh mengalah. Gunakake ointment kanthi ketat miturut rekomendasi dokter, kabeh gejala ilang ing sawetara dina. Mulane, aku menehi saran alat iki kanggo sapa waé sing nyandhang masalah iki, nanging miturut pengawasan wajib saka spesialis, minangka obat banget serius. Igor Viktorovich, 45 taun, Magnitogorsk

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.