Soreness, gatal, lan papilloma

loro tanda tuwa sing beda ing awak Sampeyan meh ora bisa nemokake wong sing ora duwe bintik pigmen lan mol ing awak, kajaba, sajrone urip akeh wong ana warts lan papillomas.

Nalika neoplasma ora kuwatir, ora ana sing menehi perhatian, nanging wutah moles, gatal-gatal, owah-owahan warna lan wujud, rasa sakit, reproduksi sing cepet, dadi alesan bobot kanggo golek dhokter.

Panyebab alangan

Gendheng

Molekul biasane ora nyebabake ketidaknyamanan ing manungsa, kajaba kanggo obat kosmetik, nanging kedadeyan yen gatal-gatal ing pembentukan kasebut lan kulit katon ana. Gatal papilloma kanggo macem-macem alasan:

  • nalika infeksi sekunder nggabung, nanging ing ngisor iki, ing pangaribawa mikroorganisme, ana gejala sing kaya nyeri, lan uga discharge saka organ genital, yen wart dumunung ing membran lendhut;
  • nganggo sandhangan cedhak lan sintetis, ing wiwitan, mol kasebut diolah lan dilecehake dening kain, ing urutan kapindho, keluwihan kakehan kaustik amarga permeabilitas uap miskin kain gawean, nandhang nevus;
  • lack of hygiene personal, utamane ing dhaerah anus lan perineum;
  • alergi kanggo deterjen lan bubuk pembakaran;
  • Penyebab gatal lan ningkatake wutah;
  • reinkarnasi neoplasma benign menyang kanker, ing kasus iki gejala liyane uga gabung (nyeri abot, inflamasi, warna, retak lan pangatusan permukaan wutah).

Ing ngarsane penyakit sistemik, khususe, diabetes mellitus uga ningkatake sensitivitas kulit lan nevi, amarga kanthi iritasi cilik saka papilloma, gatel abot ana.

Owahan werna

Manungsa waé! Penting kanggo operator tanda lahir sing ngerti werna apa sing dianggep asale, supaya ora kejawab awal transformasi neoplasma dadi penyakit serius.

pirang papillomas ing pasuryan

Nevi minangka sel kulit sing akeh pigmen sing dikumpulake, saengga ana uga sing ora ana warna, gabung karo kulit ing warna, sing liyane abang, pinkish, bluish, cahya lan coklat peteng.

Nevus bisa dadi peteng lan malah dadi ireng minangka asil saka alesan ing ngisor iki:

  • cahya sing nyawiji karo srengenge;
  • owah-owahan hormon ing awak njalari pigmentasi tambah, sing kedadeyan nalika nandhang subur lan remaja;
  • karusakan - nglanggar integritas lumahing, remet, gesekan;
  • necrosis saka moles;
  • ngarsane infeksi;
  • regenerasi papilloma, diterusake karo katon hemangioma, kanker, penyakit kulit papillomatous (pirang-pirang erupsi nodul), eksim.
Manungsa waé! Yen mole dadi abang, banjur dadi tandha infeksi, minangka asil saka proses inflamasi wis dikembangake.

Wis akeh

bayi warts ing driji Moles kongenital ing bagian paling ora nyebabake neoplasma ganas lan nyegah ukuran, wujud lan warna ing saindhenging urip wong.

Nisci sing ditampa luwih rentan kanggo pertumbuhan, malahan, padha mbebayani manawa umur ing ngendi wong muncul ing awak.

Penyebab owah-owahan ing ukuran tanda lahir yaiku owah-owahan hormonal ing awak (nalika meteng lan remaja), kelainan kelenjar tiroid, cedera reguler, cahya karo sinar ultraviolet (nalika njupuk solarium, kanthi cahya prolong), kamunduran dadi tumor kanker.

Ing kasus apa wae, sampeyan kudu ngeling yen yen nevus mundak akeh, banjur ana masalah karo.

Nyengir

Sembarang pain iku manifestasi saka masalah ing awak manungsa, nanging ora ana pangecualian ing kene. Ing soreness saka mole bisa dumadi nalika sampeyan menet utawa ngresiki alon-alon, asring ora tatanan kasebut, nanging kulit watara. Ing paningkatan sensitivitas sing paling sithik, sampeyan kudu takon dhokter supaya bisa ngetokake anané kanker.

Ana rong panyebab utama nevi pain:

  1. Kerusakan mekanik - biasane trauma, kalebu tusukan, nggantung lan banget cembung moles sing dumadi nalika nggarap, cukur, depilasi, prosedur kesehatan;
  2. degenerasi dadi tumor ganas - occurs nalika integritas rusak, nalika dosis gedhe saka radiasi ultraviolet ditampa, proses inflamasi sing disebabake infeksi sajrone luka ditambahake.

Kadhangkala nyebabake lokasi wart lan sawisé dibusak, kedadeyan nalika nyembulake jaringan sawise intervensi. Yen nyeri ora liwati sanalika bisa, uga kanthi nguatake, konsultasi spesialis kasebut wajib.

Kesimpulan paling penting saka kabeh kasebut ing ndhuwur: Sembarang gejala kasebut bisa nunjuk tumor ganas. Kabar apik yaiku yen sampeyan ora ngenteni neng dokter, banjur tumor bisa dibusak kanthi cepet lan tanpa akibat.

Elinga yen ora bisa nyolong warts, uga nggunakake sarana rakyat lan farmasi tanpa diagnosis sing wis ditemtokake dening spesialis sing profesional.

Komplikasi sing mungkin

ciri khas panggonan lair lan entheng Tanda-tanda melanoma kutaneous:

  • nevus / wart tuwuh kanthi cepet, sudhut buram, mbentuk irregular;
  • owah-owahan sing cetha ing pigmentasi (darkening utawa blanching), heterogeneity warna;
  • muncul ing kulit nevi anyar, panyebaran kanthi cepet lan pertumbuhan cepet;
  • kulit abang utawa halo abang moles;
  • nglewati kutil, ngeculake pus, retakan lan dhaerah nekrosis ing permukaane, ngarsane papilloma nodular ing pangkalane;
  • tingling, kobong, gatal, ora nyenengake ing area neoplasma;
  • pola kulit fuzzy utawa anané ora sakabèhé watara nevus.

Sembarang pratandha iki minangka alasan kanggo ngunjungi ahli bedah onkologi utawa dermatologist-oncologist. Spesialis bakal nemtokake manawa birthmark mbebayani lan menehi resiko perawatan. A diagnosis digawe ing tahap wiwitan saka penyakit, sadurunge panyebaran metastasis, bakal njamin 100% kaslametan pasien.

Sanajan wilange ora ngganggu sampeyan, panyuwunan menehi akeh kaluwihan, risiko bisa dikurangi:

  • rashes anyar;
  • infeksi wong liya;
  • oncology.

Cara kanggo ngilangi papillomas

wart aman dening pembekuan

  • Cara klasik yaiku eksisi saka formasi scalpel nggunakake anestesi lokal. Sawise intervensi, bekas cangkeme tetep ana ing kulit, mula cara iki ngilangi papilloma jarang digunakake.
  • Cryodestruction nggunakake nitrogen cair - pembekuan wart sing dilakoni kanthi nggunakake suhu sing kurang.
  • Electrocoagulation - nalika arus listrik ditrapake kanggo papilloma, struktur protèin disrupted, cairan selular nguap, sing luwih cepet ngasilaké karusakan lan karusakan saka sel.
  • Operasi gelombang radio - gelombang radio frekuensi dhuwur nembus menyang tisu neoplasma, mbentuk energi termal, kanthi bantuan mole kasebut dibusak. Prosedur iki ora angel, jaringan ing lingkungan ora cilaka, ora ana jejak tetep ing papilloma.
  • Agen keratolitik - asam laktat utawa salisilat sing bisa digunakaké ing babagan pendidikan. Proses panangkepan cukup dawa lan ora tansah ngasilake asil yen wart wis bosok jero menyang kulit.
  • penghapusan wart laser Kerusakan laser minangka cara inovatif lan efektif ngilangake neoplasma kulit. Kaluwihane iku akurasi pajanan, ora ana karusakan mekanis lan kemungkinan komplikasi sing paling minimal.
  • Obat sitotoksik - nalika penetrating menyang sel-sel mole, cairan ngrusak struktur lan ngalangi reproduksi.
  • Preparasi Interferon lan marching - digawe kanggo nggunakake lisan, ing bentuk salep lan suppositories, nambah kekebalan, digunakake kanthi panyebaran moles kanthi cepet, sing nuduhake anané proses infèksius.

Cara nyopot papilloma dipilih dening ahli, gumantung saka jinis neoplasma lan fitur liyane. Pilihan sing paling apik yaiku nggunakake kombinasi therapy, nggabungake perawatan lokal lan umum.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.