Kita gelut karo jamur kuku ing tangan

kuku kuku sing ora biasa Onychomycosis saka tangan (jamur kuku ing tangan) occurs 3-7 kaping kurang kerep tinimbang jamur ing driji sikil, Nanging, akeh wong sing kasengsem ing cara perawatan. Utamane wanita, amarga padha nandhang jamur ing tangane, wong telu luwih kerep tinimbang wong. Ana sawetara alasan kanggo iki: wanita kudu ngresiki sikat ing banyu kanggo wektu sing suwe lan kena kontak karo bahan kimia rumah tangga. Malah ngunjungi manicurist bisa mungkasi jamur ing kuku tangan.

Mung ahli bisa nyetor agen apa wae marang jamur, amarga pilihan tamba gumantung banget ing jinis jamur sing ditata ing kuku lan nguciwakake proses infeksi. Sampeyan ora mungkin kanggo nemtokake jinis jamur kanthi bebas, lan, mulane, iku uga mokal kanggo milih obat kanggo jamur kuku kuku piyambak. Nanging, ora ana masalah kanggo nuntun macem-macem obat antipake, saéngga kita bisa nemokake apa sing ditrapake jamur kasebut.

kuku kuku sing ora biasa

Sampeyan arep apa kuku sampeyan bakal katon kaya :)

Ayo sinau carane nambani jamur kasebut. Ana 4 cara utama:

  1. Remedi kanggo jamur kuku topikal.
  2. Obat dijupuk saka tutuk.
  3. Laser perawatan ( sinau rega ) lan hardware cleaning.
  4. Cara tradisional perawatan .

Aplikasi lokal

Yen sampeyan nguripake menyang dermatologist sasampunipun gejala pisanan dideteksi, sampeyan bisa nemoni jamur kuku ing tangan, sing ditrapake mung ing wilayah sing kena pengaruh. Iki kalebu krim, ointrim, pernis, solusi, lan liya-liyane. Kaluwihan:

  • Kemungkinan kanggo nglamar wektu sing suwe, sanajan ing kasus kasebut nalika, kanggo alasan kesehatan, sampeyan ora bisa njupuk obat anti-jamur ing wangun kapsul lan tablet .
  • Nomer minimal efek samping lan langka reaksi alergi.
  • Ketersediaan relatif ing istilah finansial (varnishes antijamur bakal paling larang).
  • Gampang aplikasi lan kemampuan kanggo nemtokake konsentrasi terapeutik kanthi kanthi tepat.

kuku-care Yen sampeyan ora yakin yen sampeyan duwe jamur, priksa gejala kasebut .

Cara liya sing dipercaya kanggo mesthekake - foto-foto kuku kena pengaruh jamur .

Nanging aja lali menawa diagnosis sing tepat mung bisa digawe dening dokter sawise ujian.

Ana sawetara kekurangan, ing antarané sing paling penting lan wigati yaiku ora mungkin barang-barang minyak wangi lan krim sing aktif kanggo nembus jero ing piring kuku, menyang amben, lan ing endi kéwan sing paling akehe dikasilake. Nalika nggunakake pernis, sampeyan bisa tenang: dheweke nembus liwat jaringan kuku lan nglumpukake, kanthi mangkono mbentuk khasiat antifungal sing dhuwur. Nanging, kemampuan kanggo nembus krim lan salep isih bisa ditingkatake kanthi ngilangake struktur mesum sing kena pengaruh kuku. Iki rampung mekanik (kanthi arming karo clippers kuku lan file kuku) utawa kanthi nggunakake keratol patches, kang soften kuku lan tumindak kaya antiseptic.

Dhaptar istilah sing paling efektif kanggo terapi lokal (miturut urutan abjad)

  1. Varnish "Batrafen"
  2. Ointment "Candide"
  3. Salib Clotrimazole
  4. Lamisil krim
  5. Lac " Lotseril "
  6. Krim lan tetes " Exoderil "

Sadurunge ngobati jamur kuku karo salah sawijining produk, sampeyan kudu nggoreng kuku ing adonan panas karo jamu, sabun utawa soda. Krim lan salep diprakirake menyang kuku lan tissue sekitar 1-2 kali dina, kajaba sing kasebut ing instruksi kasebut. Lucky digunakake mung sepisan seminggu. Wektu perawatan bisa nganti 6 sasi, nanging yen ora ana efek sawise 2 minggu nggunakake obat-obatan lokal sing biasa, banjur kudu nemokake alternatif utawa miwiti terapi sing sistematis.

Obat dijupuk saka tutuk

dicet kuku Sepuluh utawa limalas taun kepungkur, jamur kuku diobati kanthi mung loro obatan - ketoconazole lan griseofulvin . Padha perlu dijupuk 10-18 wulan. Durasi perawatan ora mung minus. Sampeyan kudu ngunjungi klinik kanggo nyoba, amarga obat kasebut minangka panyebab efek samping.

Ing awal taun 1990-an, wiwitane itraconazole lan terbinafine diwiwiti , sing luwih cepet tumindak lan nduweni efek samping sing luwih sithik. Prinsip aksès obat-obatan kanthi 40 taun sejarah lan modern yaiku prasaja: zat aktif sing nembus matriks lan amben kuku liwat getih, nglumpukake lan ngrusak jamur.

Prescribe medication for jamur kuku ing tangan, dijupuk lisan, ing kasus ing ngisor iki:

  • Kekalahan luwih saka setengah area piring kuku.
  • Hyperkeratosis subungual.
  • Kerusakan ekstensif ing kuku ing tangan (luwih saka telung piring).
  • Penyakit sing gegandhèngan (kurang kekebalan, diabetes, lsp.)
  • Umur luwih saka 50 taun.

Dhaptar obat sing digunakake ing terapi sistemik (ing kurung jeneng dagang):

  1. Griseofulvin (saiki digunakake arang banget amarga efek samping).
  2. Ketoconazole ( Mycozoral ).
  3. Intraconazole (Itramicol, Orungal ).
  4. Terbinafin (binofin, Lamisil, Terbizin).
  5. Fluconazole ( Diflucan , Mikomax, Mikosist ).

Manikur saiki Obat-obatan kasebut mateni spora jamur, lan uga nyumbang kanggo ngetokake massa mesum. Gumantung marang karakteristik awak lan panggung infeksi jamur, 1 nganti 2 tablet (kapsul) diwenehake saben dina.

Sampeyan bisa njupuk obat-obatan lan kursus cendhak. Minangka terapi narik disebut kanthi relatif gampang ditrima dening awak, nanging ndadekake asil sing apik.

Cara njupuk:

Ketoconazole ( Nizoral )

  • Dosis saben dina iku 200 mg. (1 tablet).
  • Ditampa karo dhaharan.
  • Duration of use - 4-6 wulan.

Itraconazole (Orungal)

  • Nalika onychomycosis tangan mbutuhake 2 kursus terapi nada karo obat.
  • Teknik iki kaya mangkene: 7 dina kanggo loro dosis 400 mg, 3 minggu istirahat, pitung dina njupuk obat.

Terbinafin (Lamisil)

  • Dosis saben dina - 250 mg. (1 tablet).
  • Durasi reception - 1.5 wulan

Fluconazole ( Diflucan )

  • Dosis - 150 mg. sepisan seminggu.
  • Durasi reception - 6 sasi.

Merdika tuku pil ing apotik ora pantes. Ya, kabeh mau nembus membran jamur lan numpes, nanging sawetara sing ora bisa ditambani wong kanthi insufisiensi ginjel, nanging wong liya mung bisa nglawan dermatofit lan jamur ragi. Mung unit bisa digawa menyang bocah lan wanita ngandhut ( Flucostat ).

Laser perawatan lan pembersih hardware

laser kuku perawatan Piranti reresik mbantu mbusak lapisan rusak ndhuwur ing piring kuku. Prosedur kasebut bisa uga dibutuhake yen pasien wis ngetokake jamur lan bisa ngancurake kuku kasebut . Asil operasi iki ora angel yaiku pengurangan 1,5-2 kali ing wektu perawatan lan kemungkinan "mbabarake" amben kuku kanggo nyegah maksimum obat antijamur .

Laser perawatan ora nyebabake rasa sakit marang pasien. Fluks cerah saka laser mbebayani jamur lan spora, tanpa kena pengaruh ing jaringan ing sakupengé, ngresiki kuku kuku lan radiasi intravena. Saliyane tumindak fungisidal, laser menehi efek antipruritic, desensitizing, anti-inflamasi lan pangatusan apik. Durasi siji prosedur yaiku 20-25 menit. Total 3-4 iradiasi laser sing dibutuhake, senadyan efek kasebut bakal katon nalika sesi pisanan.

Cara tradisional perawatan

shamanisme Ora perlu nggunakake cara tradisional kanggo perawatan, amarga padha mung ngredhakaké rasa lan ngresiki kondisi umum. Kanggo nyegah reproduksi jamur sing jero ing pucuk, ora bisa. Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa nggunakake minangka tambahan kanggo terapi utama, nanging mung yen dokter ngidini:

  1. Kanggo 30-40 menit, sijine compress ing kuku saka kentang grated. Banjur sikat lan kuku kanthi banyu sing asat.
  2. Banyu kanggo sikat kopi sing ora bereaksi digawe pirang-pirang sore ing saben papan. Shake endapan ora dianjurake.
  3. Sampeyan bisa nemplekake sikat ing banyu sing anget, ing endi soda lan uyah dibubarake (1 sénjus saben).
  4. Ointment, sing dumadi saka 20 gram. hop cones, jumlah beya burdock lan 10 gr. Inflorescences saka calendula, direbus ing adus banyu, lan minyak bumi (campuran ing aspek 1: 2) wis Applied kaya farmasi kaping pirang-pirang dina karo lapisan tipis.
  5. Daun Mint ditumbuk karo uyah, lan banjur massa sing diasilake menyang kuku nganti 1 jam.

Ora ketompo carane apik obat kanggo jamur, ana tansah kesempatan sing ing kasus sampeyan ora bakal bisa. Jamur kuping adaptasi kanggo obat-obatan akeh, utamane yen regimen perawatan ora disusul. Panyebab liyane sing umum yaiku kekebalan tubuh kanggo bahan aktif obat antijamur. Mulane, yen sawise rong minggu saka wiwitan perawatan asil ora rampung, iku maneh ngunjungi dokter maneh lan ngganti obat kasebut, lan mung bisa nambah tumindak obat lokal kanthi sistematis.

7 komentar

  • Valentine :

    Link menyang foto jamur mbantu, nganti wektu kuwi aku ora mikir yen aku duwe jamur ... dina iki aku miwiti perawatan.

  • Masha :

    Artikel migunani.

  • Olga :

    Ya. Artikel apik. Iku perlu kanggo njupuk kabeh kasebut.

  • CATHERINE :

    DR PASAL ARTIKEL

  • Boris :

    Bubar, nalika nggarap teknik, aku rusak rong kuku ing tanganku. Wiwit tuwuh, nanging entuk jamur. Aku maca akeh artikel, rekomendasi ing situs. Digunakna kanggo perawatan pirang-pirang obatan sing dituku ing apotek - ora ana reaksi, ora ana tamba, utawa ing bentuk krim, solusi, malah katon ora bisa ditampilake. Malah solusi sing gampang yodium, jus suket saka celandine luwih efektif tinimbang obat-obatan pseudo-diiklanake saka jamur.

  • IRINA :

    KEGAGALAN KANG STATUS KE CORIS, KANGGO BUANG DERMATOLOGIST NORMAL BAGI DIAGNOSE KETIGA!

  • Andrei :

    Senadyan artikel sing migunani, nyritakake babagan kene

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.