Dermatitis Bullous

Sunburn Bullous dermatitis yaiku penyakit kulit inflamasi akut kang umume gelembung luwih saka 5 mm (lembu) utawa umpluk cilik nganti 5 mm ing diameter (vesikel) kanthi isi transparan utawa turbid katon ing latar mburi wernane abang.

Ing normal, dermatitis bullous diarani dermatitis kontak, dermatitis alergi , burns lan frostbite.

Alesanipun

Penyakit berkembang amarga aksi saka macem-macem faktor njaba utawa internal:

Faktor eksternal

Carane nggawe frostbite - visual aid

  • Kontak bahan kimia ( hubungi dt ). Iki bisa macem-macem kosmetik (krim, mascaras, lan liya-liyane), pewarna rambut, bahan kimia anorganik (Ursol, turpentine);
  • Paparan suhu sing ekstrem. Suhu banget banget amarga frostbite, arang banget dhuwur;
  • Paparan kanggo radiasi ultraviolet. Dermatitis ana ing srengenge kanthi suwene sithik ing srengenge (sunburn);
  • Kontak karo alergen alami ( wangun alergi ). Ana luwih saka 300 spesies tetanduran sing nyebabake dermatitis bullous.
  • Pangobatan. Ing kasus iki, swasana alergi awak gedhe banget.

Penyebab internal

  • Kelainan metabolis. Dermatitis berkembang ing diabetes mellitus. Brunches and feet are affected.
  • Virus penyakit. Dermatitis bullous bisa berkembang dadi komplikasi infèksi herpes, ARVI.
  • Prediksi genetik. Haley-Haley's disease, epidermolysis bullosa, AD diwenehi warisan.

Gejala

Gambar klinis bullous dermatitis gumantung marang panyebab penyakit kasebut.

Kulit gatal Bullous dermatitis nalika katon ing bahan kimia ditondoi dening munculake lepuhan sing kuat marang latar mburi puffiness lan abang kulit. Ana gatal sing abot lan kobong. Paling asring, bullous dermatitis nyebabake Ursol - pewarna sing digunakake kanggo wul dye lan rambute ireng. Nalika nggunakake zat iki, dermatitis umum bisa berkembang, saéngga pancen dilarang nggunakake Ursol kanggo tujuan kosmetik.

Nalika katon ing suhu dhuwur banget, obah kasebut katon. Ing kasus tatu ing kelas 2, ana rontokan kulit sing cepet, gedhe, tegang, lara banget nglarani kanthi isi transparan utawa getih. Ing bukaan gelembung erosions dibentuk, sebagian dijamin karo crusts. Sabanjure, pigmentasi sing terus-terusan digawé ing panggonan sing diobong, kadhangkala sabuk sing diamati.

Nalika frostbite, minangka akibat saka cahya srengéngé, suhu spasm sing cetha dumadi, mula pembuluh kasebut ngetokake, lan abuh lan bengkak terus-terusan katon. Luwih ing panggonan iki katon gelembung karo isi transparan utawa getih. Ana sensasi lan soreness kobong. Kaya karo lara bakar, erosions lan crusts dibentuk ing situs blisters kabuka.

Sunburn occurs minangka asil saka cahya kadohan kanggo srengenge.

Sawise 2-4 jam, wernane abang katon, ing latar mburi gelembung lan gelembung. Ing dhuwur saka penyakit ana ing 12-24 jam. Kekuwatan dermatitis gumantung ing wektu sing ditindakake ing srengenge, intensitas sinar matahari lan sensitivitas individu. Sing paling rawan kanggo sunburn yaiku wong kanthi kulit sing adil.

Foto bullous dermatitis. Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Diagnosis ing kasus paling ora angel.

Faktor penyebab utami ditetepake, lokasi gelembung, nomer sing ditaksir.

Yen gangguan metabolis diduga, analisis urin ditindakake kanggo senyawa wesi (porphyrins for porphyria), lan tes zat isi zat kanggo dermatitis enteropati.

Ing acara infèksi, kandhel kobong lan isi kasebut diteliti.

Perawatan

Zelenka Gumantung marang panyebab lan sipat penyakit, perawatan dermatitis bullous digawa dening dermatologist, bedah, alergis, terapi utawa dokter anak.

Pisanan lan paling penting, ngilangi sabab sing nduwe dhasar. Kadhangkala iki cukup kanggo tamba lengkap.

Sawise iku perlu kanggo ndeleng dhokter sing bisa menehi resiko terapi gejala: Methyluracil

  • Kanggo ngilangi gelembung lan akselerasi pembentukan kerak, topikal aniline dilapisi pewarna (larutan ijo sing enom, fukortsin ).
  • Ing kasus infèksi, antibiotik spektrum sing wiyar (penisilin, cephalosporins), salep antibiotik (salep gentamicin) digunakake.
  • Salep anti-inflamasi (Voltaren, Ibuprofen) bisa digunakake kanggo nyuda rasa nyeri lan inflamasi akut.
  • Sawise blistering, aplikasi krim penyembuhan luka lan ointments ditampilake ( Methyluracil salep , Bepanten ).
  • Cara sing digunakake uga fisioterapi yaiku berupa ultrasonik, laser, pulsa magnetik.

Nyegah

  • Supaya kontak karo bahan kimia sing nyebabake dermatitis bullosa.
  • Ing kasus burns lan frostbite, menehi bantuan sepindah kanthi wektu sing tepat.
  • Tindakake pedoman kanggo cahya srengenge.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.