Nyepetake papilloma lan kutil

papilloma Papillomatosis medeni umum ing 80% populasi wanita sing seksual, kedadeyan asimptomatik luwih umum ing wong.

Cara utama panularan yaiku kontak seksual, infèksi domestik kurang umum.

Kanthi kekebalan terus-terusan, munculé warts ing awak ora perlu - virus bisa dadi ing awak manungsa tanpa wujud eksternal.

Apa ana bedane antarane warts lan papillomas? Formasi iki disebabake dening virus siji, nanging beda-beda:

  1. Condyloma (6, 11 jinis). Lokasi: kelamin, anus, tutuk. Ing membran lendhut tuwuh ing wangun cockscomb, asring nggabungake antarane dhéwé dadi wilayah gedhe ing wilayah kasebut. Werna - abang utawa coklat, tanpa rasa sakit, rawan ngasilake. Ana 3 jinis formasi: intraepithelial, datar lan muncak - kabeh mau kena perawatan utawa penghapusan.

Isi bisa mumetake.

2. Papilloma (1,2,3,4,10 tipe). Lokasi: pasuryan, dodo, gulu, selendang. Kapadhangan cahya (krim, wernane jambon), ora digabungake bebarengan, luwih bisa diobati lan 20% kasus ilang dhewe.

Condylomas kudu dibusak amarga risiko tumor ganas, papiloma luwih aman lan cacat kosmetik tinimbang penyakit serius.

Ubat tradisional marang HPV

Kanggo perawatan tumor jinak ing obat tradisional, komponen-komponen ing ngisor iki digunakake:

  • lenga kastor;
  • jus aloe, kalanchoe;
  • papak;
  • celandine;
  • amonia;
  • bawang;
  • walnut

Saka dhaptar komponen bisa disimpulake yen kabeh mau ditujukan kanggo disinfeksi lokal lokasi katon papiloma lan duwe efek antiseptik.

Nanging perawatan kasebut asring ora kasil: sawisé aplikasi dana, kondhiloma kasebut cilaka lan tuwuh ing wilayah sing luwih gedhe, utawa bekas tatu ditentukake ing panggonan kasebut.

Spesies sing kerep diduweni mbebayani kanggo ngobati kanthi cara iki - ana risiko dhuwur sing nimbulake virus lan perkembangan warts tumor ganas.

Pangobatan tamba

Perawatan karo obat-obatan bakal luwih sukses, nanging butuh sawetara dina.

Penting kanggo ngerti yen ing alam ora ana obatan sing bisa mbusak wart / papilloma utawa condyloma ing dina 1 dina, kabeh wong njupuk wektu. Mung dokter karo laser, nitrogen cair lan cara sing padha bisa mbuwang dina.

Kanggo terapi nggunakake alat kasebut:

1. Kanggo warts genital, obat sitotoksik dipigunakaké. Remisi sing efektif kanggo grup iki yaiku Condilin. Obat iki kasusun saka podophyllotoxin sing wis dimurnèkaké standar, sing nyebabake proses nekrotik ing pendidikan, mumifikasi lan cauterization.

Aja nggunakake nalika meteng lan lactation, bocah-bocah ing 12 taun. Preparation wis diterapake karo aplikator titik 2 kali dina kanggo 3 dina. Sawise istirahat 4 dina, proses pengulangan diwenehake. Ing siji wektu, bisa digunakake kanggo ngobati nganti 50 warts gen.

Kanthi care kanggo nindakake proses ing lapangan panggonan intim lan ora ngijini kontak karo kulit sehat.

Obat-obatan marang papillomas

2. Verrukacid cocok kanggo warts. Iku kasusun saka phenol, metacresol lan etil alkohol. Digunakake kanggo aplikasi lokal kanggo papilloma karo tujuan karusakane: zat coagulate protein kulit, cauterize ing formasi.

Kanggo perawatan papillomas, sampeyan bisa nindakake dhewe lan ing omah (digunakake ing formasi cilik nganti 2 mm bebarengan, ing gedhe 2-4 kaping kanthi break kanggo persiapan garing). Zat iki ora digunakake kanggo perawatan formasi ing lipatan jaringan lan bocah nganti 7 taun.

Obat kasebut bisa nyebabake lara kanggo kulit sehat, supaya nalika nggunakake sampeyan kudu banget ati-ati - aplikasi tegese ing area papilloma.

3. Immunostimulants and modulators. Alfaferon, Neovir, Cycloferon : digunakake minangka tambahan, kanggo ndhukung terapi kanggo pemugaran lan pembentukan pertahanan awak kanggo nyerang virus.

Aman saka papillomas

Kanggo mbusak kanthi cepet formasi kanggo 1 dina, gunakake cara ing ngisor iki:

1. Bedah. Indikasi kanggo eksisi diakoni minangka ukuran gedhe papilloma (luwih saka 1 cm) lan praduga pangembangan sel kanker. Operasi iki tahan nganti 15 menit miturut anestesi lokal, wutah dipotong kanthi jumlah jaringan sing cilik - kanggo ngurangi kambuh. Tatu kasebut disulut.

Yen papilloma nduweni sikil sing lancip, banjur bisa dipotong kanthi gunting bedhah, lan banjur cauterization saka prau sing ngumbah formasi, lan perawatan antiseptik.

wart aman dening pembekuan

2. Cryodestruction. Kehancuran kadhemen bakal ditindakake sawisé analisis tambahan ing sel kanker. Yen ora ditemokake, prosedur bisa dilakoni. Nitrogen katon ing papilloma, pembekuan sel lan mati.

Wangun gelembung ing panggonan, sing bakal pecah 3-4 dina sawise prosedur kasebut lan bakal mari kanthi wektu. Perawatan dekontaminasi lokal dibutuhake 5-7 dina sawise prosedur kasebut.

3. Terapi laser. Kanthi ora ana sel-sel ganas, papilloma bisa dicabut dening laser. Prosedur iki ditindakake kanthi cepet, marasake awak disertai dening pembengkakan tipis jaringan, kemerahan. Sawise 5-7 dina kulit diterusake.

4. Electrocoagulation. Cara iki kasusun ing pangatusan basa papilloma utawa kabeh wilayahe, wutah dipisahake, lan prau ing panggonan panyimpenan ditutup kanthi saiki. Pemulihan luwih saka 7-10 dina.

5. Radiosurgery. Cara sing paling modern (lan ora umum), sing padha karo therapy laser - mbutuhake anestesi lokal kanthi semprotan lan efek titik ing kondilom.

panyimpenan dening aparat

Kabeh cara kanthi cepet ngilangi papilloma diiringi periode penyembuhan, nalika perawatan tatu tartamtu perlu (larangan nggunakake kosmetik lan pajanan srengenge) lan perawatan karo antiseptik.

Ana akeh cara kanggo nangani manifestations HPV ing kulit lan membran mukosa awak.

Sampeyan bisa nggodha kanggo ngobati terapi sing lembut (lenga, lotion, obat-obatan) amarga kasedhiyan lan gampang dienggo ing omah, nanging sampeyan kudu mangerteni yen cara kasebut mung ngobati terapi medis sing serius utawa ngilangake papiloma.

Amarga risiko infèksi saka kutil lan perkembangan sel kanker, ora mungkin kanggo nyegah penyakit kasebut kanggo mabur lan kanggo obat-obatan. Diagnosis lan netepake jenis HPV lan karsinogenisitas sing bener bakal nyegah paparane papilloma lan masalah kesehatan sing luwih serius.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.