Candida albicans

Albicans - foto Candida minangka mikroorganisme sel tunggal kanthi wangun bunder utawa oval, sing kalebu jamur kaya ragi. Genus Candida duwé 170 spesies, sing paling umum yaiku Candida albicans (Candida albicans).

Sampeyan bisa nemokake dheweke meh wae - saka lemah lan barang rumah tangga menyang jaringan awak manungsa: urip ing usus, rongga lisan, esophagus , alat kelamin, lsp.

Ing awak wong sing sehat, ana sawetara imbangan antara Candida albicans, uga bakteri lan mikroorganisme liyane, nanging, ing sawetara kelainan lan kondisi patologis, jamur wiwit aktif proliferate.

Faktor-faktor sing nyebabake reproduksi saka Candida albicans kalebu:

  • diabetes mellitus;
  • ngurangi kekebalan;
  • nesu nesu;
  • diet ora sehat;
  • meteng;
  • njupuk obat-obatan tartamtu (antibiotik, kontrasepsi oral, lan liya-liyane).

Yen sampeyan ndeleng struktur jamur Candida albicans, potret kasebut bisa ditemokake ing web, mula bisa dicathet yen tembok sing kandhel banget. Amarga iki, iku banget tahan marang pengaruh eksternal. Jamur ora rampung karo kondisi temperatur, lan banget sugih glukosa, saéngga Candida albicans berkembang cepet ing membran lendhut lan cepet mundhak koloni, nyebabake penyakit sing disebut candidiasis, utawa sariawan.

Jenis candidiasis lan gejala kasebut

Candida ing mikroskop Candidiasis bisa duwe macem-macem formulir (gumantung ing lokasi jamur): ana candidiasis kulit, membran mukus, organ internal, lan liya-liyane. Yen Candida albicans wiwit ngembang ing kulit, foci kasebut paling kerep dilokalisasi ing kulit gedhe (inguinal, axillary, interdigital) utawa ing antarane driji. Padha katon kaya gelembung cilik, sing, bursting, mbentuk patches gedhe werna peteng abang.

Yen jamur kasebut ditrapake ing saluran pencernaan, bisa kasebut minangka candida (thrush) saka rongga lisan, utawa manggon ing papan-papan ulcerative lan erosive cilacap ing weteng. Hormon thrush oral sing paling sering ditularake ing bayi lan ditondoi dening film patina putih, sing nggawe macem-macem bentuk lan ukuran. Nanging candidiasis padharan biasane dikembangake ing latar mburi ulcer peptik, nyebabake penyembuhan ulkus, lan nyebabake nyeri lan ngobati. Gejala penyakit iki yaiku flakes putih ing feces, diare, flatulence.

Kira-kira 80% kabeh kasus candidiasis dumadi ing kandidiasis vagina utawa urogenital. Gejala perkembangan Candida albicans ing wanita lan priya sing beda-beda beda.

Dadi, sariawan ing wanita diwenehi ciri-ciri ing ngisor iki:

  • cheesy vaginal discharge;
  • mambu ora nyenengake;
  • redness saka membran mucous;
  • gatel utawa rasa ora nyaman ing perineum.

Nanging pangembangan Candida albicans ing wong biasane diciptakake dening candida balanoposthitis , lan ditondoi dening gejala kaya:

  • Bloom putih ing sirah penis;
  • gatal ing wilayah foreskin;
  • pain, stinging lan manifestasi saka rasa ora nyenengake nalika urin.

Ing kasus apa wae, nalika ana rasa curiga saka candida albicans perlu ngalami analisis khusus, sing bakal nuduhake anané jamur ing awak.

Analisis kanggo Candida albicans

Nyebar ing jamur Analisis kanggo deteksi jamur bisa ditindakake ing sembarang laboratorium diagnostik nggunakake metode ing ngisor iki:

  • Mikroskopi smear. Ing kasus iki, dhokter kudu njupuk smear saka situs sing bisa dilokalisasi saka Candida albicans (vagina, uretra, rongga lisan). Iki diteliti ing mikroskop kanggo ndeteksi sel-sel jamur.
  • Deteksi saka Candida albicans kanthi cara reaksi polimer dimensi (PCR). Cara iki dianggep paling sensitif kanggo diagnosis infèksi jamur, lan adhedhasar deteksi ing materi (urin, saliva, getih, dll.) Saka DNA saka agen infèksius.
  • Enzim immunosorbent assay (ELISA). Analisis kasebut adhedhasar identifikasi immunoglobulins (antibodi) lgGk Candida albicans.
  • Nyebar ing jamur kanthi tekad sensitivitas kanggo persiapan khusus. Materi sing ditliti yaiku urine, sputum, feces utawa smears saka vagina, uretra, rongga lisan, lan liya-liyane. Kanggo nindakake analisis, materi kasebut dilebokake ing lingkungan khusus; yen jamur ana ing sampel iki, Candida albicans wiwit ngembang kanthi cepet, lan banjur dadi katon kanthi jelas ing mata telanjang.

Analisis dekoding

Pengertian asil analisis gumantung banget marang cara sing ditliti, lan uga ing sawetara faktor liyane, kalebu kondisi pasien.

Wiwit jamur kadhangkala saiki ana ing mikroflora wong sing sehat, tingkat Candida albicans ing lebet bisa kira-kira 102-104.

Ing kasus iki, dhokter katon ing kondisi sabar lan kemungkinan gejala kasebut. Yen jumlah jamur ngluwihi 105, perawatan kudu diwiwiti kanthi cepet.

Yen analisis ditindakake kanthi nyebar, banjur jumlah koloni jamur cilik (<104 cfu / tampon) bisa dianggep norma. Pungkasan, ing studi dening ELISA lan PCR, ora ana DNA utawa antibodi kanggo Candida Albicans ing materi sing dianggep norma.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.