Dermatitis pasuryan Ceboreal

Antarane dermatitis kulit, wangun seborrheic yaiku salah sawijining patologi sing paling umum kanggo kulit. Karakteristik utama penyakit kasebut yaiku amarga gangguan fungsi ing sistem saraf pusat, nyebabake gangguan ing proses-proses lipid (lemak) transformasi ing awak.

Ing negara normal, kelenjar sebaceous kulit ngasilake lemak ing jumlah sing cukup, kanthi prosès psikologis, sel liya gawé lemak, sing mlebu kelenjar sebaceous, disekresi ing kulit lan terus dilumuri.

Panyebab sing bisa dilakoni

Temtu, alasan sing tepat, saiki ora bisa jeneng. Ana mung sawetara faktor presumptive. Faktor penting utama sing nyenengake dermatitis seborrheic ing pasuryan, kalebu nutrisi:

  • keluwihan daging babi, daging babi lan lemak ing jero diet;
  • akeh banget madu.

Perkembangan penyakit mbantu:

  • hubungi tar lan sabun kluwarga.

Pungkasan, katalis manifestasi kasebut disebut:

  • genetis faktor;
  • owahan hormonal;
  • infèksi lan gagal sistem imun;
  • kahanan sing nyenengake.

Faktor khusus ing manifestasi seborrheic yaiku penyakit latar mburi berupa:

  • Proses tumor ing kelamin lan kelenjar adrenal;
  • schizophrenia lan epilepsi;
  • penyakit infèksi saka sistem saraf tengah;
  • avitaminosis lan diabetes.

Apa jenis dermatitis liyane ing pasuryan lan panyebabe ?

Gejala

Pambentukan dermatitis seborrheic ing pasuryan diwujudake dening sawetara gejala karakteristik:

  • Panalitiyan kasebut ditondoi dening pembentukan bintik inflamasi ing wajah;
  • nodul kuning dengan lapisan bersisik;
  • nggedhekake pori-pori lan nambahake lemak ing kulit;
  • Kompleks dadi werna abu-abu sing ora sehat;
  • ireng jerawat katon;
  • kanthi proses mlaku, kulit rawan dadi gatal;
  • Pembentukan getih kerak dicathet.

Ing tahap wiwitan, penyakit kasebut ditepungi kanthi proses penebalan kulit ing wilayah sing kena pengaruh karo sinar lemak sing khas. Kulit kaya kulit sing oranye. Luwih saka kelenjar sebaceous (pori-pori) uga bisa dibedakake. Zona seborohe kanthi lokasi paling gedhe saka kelenjar sebaceous sing tundhuk marang lesi sing kerep:

  • ing zona nasolabial folds lan hidung;
  • pipi lan bathuk;
  • ing kulit .

Kanthi meksa tipis ing kulit kanthi driji lan nyapu kasebut, jejere karakteristik lemak tetep. Manifestasi kasebut nuduhake macem-macem bentuk seborrhoid lemak.

masalah kulit Variasi wangun garing seborrheic dermatitis ing pasuryan nyebabake dhewe minangka asil saka campuran lemak karo timbangan epithelium detached. Lemak dadi kandhel, nimbulaké kulit garing, dadi kandhel, gampang kanggo mbungkus lan gawe. Dandruff gedhe banget dibentuk ing bagian rambut, ing jenggot wong, ing alis lan ing sirah. Dandruff minangka panggonan breeding apik kanggo pangembangan kabeh jinis bakteri, sing, bebarengan karo lemak kulit, bisa nyumbangake pangembangan eczema seborrheic.

Bentuk seborrhea sing ora umum lan campuran ing pasuryan, nalika seborrhea garing dumunung ing pasuryan, lan berminyak ing rambut ing sirah. Ing pirang-pirang pasien, manifestasi awal nuduhake patologi lemak, mbebayani dadi bentuk garing ing pasuryan. Iku nggunakake lotion basis alkohol ing pribadi pribadi sing nyumbang kanggo transformasi patologi lemak menyang garing. Iku gumantung ing akeh faktor: negara lingkungan utawa sabar. Mulane, patologi patri sing garing lan berjemur dianggep minangka tahap saka penyakit siji.

Foto sebroeynogo dermatitis ing pasuryan. Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Dermatitis seborrheic sing paling kerep ana ing pasuryan katon ing bocah-bocah umur pubertal (remaja). Iki amarga wutah intensif awak, lan karo pubertas, sajrone ana ketidakseimbangan ing karya kelenjar endokrin awak, lan peningkatan getih hormon lanang.

Amarga kasunyatane yen klinik lan panyakit iki akeh cara sing padha karo panyakit dermatologis, perawatan biasane ditundha kanggo wektu sing ora mesthi, nyebabake proses sing rumit.

Wangun umum liya saka dermatitis:

Komplikasi sing mungkin

Bentuk sing ora bisa diobati kasebut nate nyerang konsekuensi sing ora becik. Tanpa perawatan ing wektu sing tepat lan nyukupi, duktus sebaceous ngalami pangobongan luwih. Metabolisme selular nerak kulit. Lemak sing nyemprotake menyang lapisan kulit ngisor lan ngalami rotting, sing nyumbang kanggo mbentuk tumor purulent lan neoplastic. Ruam bisa nggabungake fokus sing kuat kanggo inflamasi. Kemungkinan kena infeksi sekunder.

Cara perawatan

alus-moisturizer-for-sensitive-skin Pengobatan topikal ditujukan kanggo degreasing kulit lan ngurangi sekresi lemak. Iki kalebu -

  • ngresiki pasuryan saka ireng;
  • paraffin baths;
  • siram karo banyu segara;
  • prosedur pijet terapeutik.

Ing kasus kelenjar sebaceous inflamed, agen antibacterial tambahan digunakake (talkers, decoctions, lan lotions), nanging miturut resep ketat.

Tautan penting ing perawatan yaiku diet. Sampeyan kudu kalebu utamané saka vegetarian. Saka diet kudu diklumpukake ombenan alkohol sing kuwat lan kuwat. Waca liyane ..

lanang-dokter-ing-rumah sakit Kanthi masalah karo saluran gastrointestinal, pemulihan microflora usus penting kanggo perawatan. Penyinaran ultraviolet ditindakake kanggo ngormati sekresi sebum. Iku mbantu kanggo mbusak rasa abang lan gatal.

Rencana proses perawatan dikompilasi miturut pemeriksaan diagnostik ing ngisor iki:

  • pemeriksaan mikroskopik saka agen infèksius;
  • mriksa ukuran karusakan ing kulit;
  • diagnosis diferensial, kajaba gejala sing padha saka penyakit kasebut:
    • a) SLE (sistem lupus erythematosus);
    • b) eritema (rosacea);
    • c) psoriasis;
    • d) dermatophytosis.

ointment Fokus utama perawatan kasebut yaiku diagnosis lan perawatan penyakit sing ndadekake perkembangan dermatitis seborrheic ing wajah. Perawatan iki uga ditrapake ing prinsip pendakian - saka cilik nganti kompleks. Kekuwatan patologi, sing luwih entheng perawatan kasebut, kanthi anané obat kuat.

Mesthi, pilihan obat khusus nemtokake dhokter sing adhedhasar panaliten lan ora liya.

Cara perawatan Komplek kalebu:

  • administrasi obat antihistamin lan antiviral;
  • produk detoksifikasi, desensitizing lan anti-jerawat;
  • kanthi manifestasi abot , agen hormonal ;
  • pilihan diet lan komplek vitamin sing bener;
  • obatan antibakteri njaba;
  • janjian saka obat antijamur internal lan eksternal - salep, krim;

Metode pangobatan tradisional bisa dadi faktor tambahan ing perawatan dermatitis seborrheic ing pasuryan.

Resep rakyat

Face-Care-Naturally Sejumlah besar healers rakyat menehi resep-resep kanggo perawatan patologi iki.

Kanggo soften kulit lan ngredhakaké inflammation, sementara mungkasi proses reproduksi flora jamur mbantu bantuan kanggo ngumbah saka campuran saka witjaksono sing padha nettle, thyme suket, burdock ROOT lan ivy - tincture 1 tbsp. sendok dicampur ing kaca nggodhok banyu. Miturut claims saka healers, nampa 50 mg. dekok jero, nguatake sistem kekebalan awak, mulihake proses metabolisme lan normalake pencernaan sajrone sepuluh dina.

Dosok sing padha disiapake kanthi nambah chamomile lan senar kanggo bahan immortelle. Nambahake nganti 100 ml. duduh kaldu a tablespoon saka alkohol, sampeyan bisa njaluk lotion kanggo ngilangke.

wong sredstava Topik kosmetik khusus bisa mungkasi proses seborohe. Gunakake ing kulit lan wisuh kanthi banyu anget sawise 15 menit. Dumadi saka -

  • campuran kandel, bawang bombay lan lenga burdock;
  • gram saka plantain sing digodhog lan sendok glycerin;
  • timun seger bunder sing dicampur karo madu madu.

Dhaptar iki bisa uga ora ana telpone, nanging sampeyan ora kudu ngusulake khusus ing obat tradisional. Kanggo ngobati dermatitis seborrheic ing pasuryan mung dening obat-obatan rakyat ora mungkin. Kabeh mau bisa mbusak mung gejala njaba, nanging ora bakal mbusak faktor penyebab penyakit kasebut. Relief sakdurungé bakal nyebabake kekurangan saka penyakit kasebut lan pangembangan proses kronis.

Nyegah

  • kebersihan rinci;
  • nggunakake shampoo terapeutik;
  • njupuk vitamin A lan kelompok B;
  • Dosis sedina saka radiasi ultraviolet.

Aja ngobati dhewe, masrahake rai menyang profesional .

1 komentar

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.