Cerebral Scalp Dermatitis

Isi:

Alesanipun

Head itches Dermatitis seborrheic dikembangake ing sangisoré pengaruh rong faktor sing nyenengake - sekresi sebum sing gedhe banget kanthi paparan simultan marang patogen, jamur patogenik Malassezia furfur.

Kathah studi sing nyinaoni jamur kasebut minangka bagéan integral saka microflora lapisan njaba kulit, mikroorganisme sing dikonsepake ing sekitar folikel bohong rambut. Ing panggonan kasebut kulit, produksi sebum, yaiku panganan utama sing perlu kanggo jamur kanggo tuwuh lan berkembang.

Iku kedadeyan sing dermatitis seborrheic lokal ora mung ing kulit, nanging uga ing pasuryan. Waca liyane ..

Sajrone operasi normal kelenjar sebaceous, jamur ora bisa ditemokake lan wong ora merasakan efek kasebut, miturut pengaruh faktor-faktor pendorong ana peningkatan jamur lan gejala seborrhea.

Masalah karo saluran pencernaan Penyebab dermatitis seborrheic dipérang dadi internal lan eksternal. Faktor internal kalebu:

  • Penyakit-penyakit ing saluran pencernaan. Ing kasus pacreatitis, hepatitis, kolitis, gangguan metabolisme, sing ndadékaké mbebasake produk rusak liwat kulit lan kahanan mikroflora epidermis owah-owahan menyang arah lingkungan sing nyenengake kanggo nambah aktivitas jamur;
  • Immunodeficiency. Dermatitis seborrheic asring ngalami sawise nandhang penyakit sing dawa lan serius.
  • Penyakit sistem saraf, kalebu paralisis, penyakit Parkinson. Dokter wis nyaranake menawa minangka asil saka pambatasan aktivitas motor, ana sekresi sekresi sebaceous, sing dadi lingkungan becik kanggo pengembangan fosil Malassezia.

Dermatitis seborrheic saka kulit bisa berkembang ing njaba pengaruh faktor njaba kayata:

  • Staphylococci, streptococci. Maneh, patogen kasebut ngembangake aktivitas sing kuat nalika nyuda pertahanan awak;
  • Kerep nggunakake agresif kulit kepala pembersih agresif;
  • Efek saka tetes suhu. Diabetes bisa berkembang ing wong sing nganggep tutup kepala ing suhu rendah utawa dhuwur.

Dermatitis seborrheic asring kadhaftar karo anggota saka kulawarga sing padha, sing nyebabake pengaruh faktor genetik. Wutah koloni sing akeh banget ditindakake sajrone penyesuaian hormon saka awak - ing remaja, sajrone menopause. Ing bocah-bocah taun pisanan, dermatitis seborrheic ana ing sangisoré pangaruh hormon-hormon ibu.

Apa wangun liya saka dermatitis ing wong diwasa:

Gejala penyakit

Manifestasi kulit ing dermatitis seborrheic dilokalisasi ing kasus-kasus khas ing panggonan kanthi akumulasi kelenjar sebaceous - ing kulit sirah, ing endhas kuping, ing alis, lipatan nasolabial, ing lorong, ing wong iki area janggut lan kumis.

Ing bagian gedhe, manifestasi dermatitis seborrheic muncul ing dhaerah dada, ing wilayah aksila, lipungan inguinal, ing dada. Dermatitis seborrheic ing pasuryan, sirah lan bagian awak liyane berkembang mboko sithik. Ing wiwitan penyakit, garing kulit rada garing, gatal-gatal sing gatal-gatal, katon ana bintik-bintik ireng, serpihan putih utawa kekuningan bisa katon.

Foto seborrhea saka kulit kepala:

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Ana pirang-pirang bentuk seborrhea, sing beda karo tanda-tanda klinis.

Sebagean berminyak yaiku karakteristik saka wong sing nyenengake. Cacahing folikel rambut ing wangun iki ngembang lan akeh sekresi sebaceous muncul ing permukaan, dene kulit kasebut ngasilake sheen berminyak lan bersinar. Pori kulit njeblug lan efek kulit jeruk katon, cacat iki utamané katon ing pasuryan.

Ing wangun seborrhea berminyak, rambute melu ing prosès inflamasi, dadi dadi greasy, nyuda, ditutupi karo timbangan kuning. Dermatitis seborrheic saka kulit kepala katon lan terus-terusan gatal, sing ndadékaké dumadiné scratching. Luster greases saka kulit gampang dicopot kanthi cairan-alkohol sing ngandhut alkohol, nanging sawisé wayahe muncul maneh.

Cara sing paling panjang saka penyakit lan nguciwakake aturan kesehatan pribadi ndadekake ambu ora enak saka awak lan infeksi sekunder. Tumrap latar mburi seborrhoid sing berminyak, kukul ekstensif kerep berkembang.

Garing seborrhea nyebabake dermatitis ing sirah lan awak, sing ditondoi dening kulit garing sing berlebihan. Ing kasus bentuk seborrhea garing, sabanjure, pangurang produksi sebum kasebut, minangka asil saka rambute dadi kusam, rapuh, kulit dadi jumbuh karo retakan, lan rasa pancet konstan katon. Gatal-gatal, timbangan, timbangan garing sing dipisah nalika nyisir kulit.

Sebagean seborrhea dicampur karo munculé kulit garing sing bolak-balik karo berminyak. Kombinasi sing paling khas yaiku kulit sirah sing kena pengaruh seborohe kulit, kulit wajah sing berminyak.

Ekzematid seborrheic yaiku manifestasi paling gampang saka seborrhea, ditondoi kanthi katon lesi cilik ing sirah, alis, rawan ora dipisahake karo timbangan.

Dermatitis seborrheic sing ditemokake minangka penyakit kronis. Gejala kasebut minangka tandha scaly dumunung ing kabeh bagean awak. Perawatan dermatitis seborrheic

Dokter lan pasien Efektivitas pengobatan seborrho gumantung marang pemeriksaan lengkap awak kanggo ngenali faktor-faktor sing nyebabake, supaya keputusan babagan ngobati dermatitis seborrheik kudu digawe kanthi basis analisis. Pangobatan komplèks utama seborrhea yaiku:

  • Deteksi penyakit organ internal, gangguan hormon lan endokrin;
  • Pemulihan mikroflora normal;
  • Hygiene pribadi;
  • Cara nganggo cara rakyat;
  • Dieting.

Perawatan dermatitis seborohe ing sirah yaiku nggunakake shampo khusus kanthi komponen terapeutik, nglamar tutup lan lotion. Ing kasus sing diturunake saka penyakit saluran pencernaan karo terapi kulit njaba, perlu kanggo narkoba, sing dituduhake kanggo fungsi sing bener saka organ.

Ing remaja, gejala sing bisa ditularake ditularake nalika diet khusus diamati, nggunakake antiseptik eksternal.

Pangobatan obat-obatan dermatitis kudu disedhiyakake kanggo ningkatake kekebalan, nyegah mikroflora usus. Rakyat resep-resep bisa ngetokaké relief sing sumringah sanajan nganggo kulit garing, iritasi saka bagian rambuté.

Kanggo wong enom, masalah psikologis liyane sing disebabake dening munculna tandha seborohe ing sirah, mulane obat modern menehi perhatian banget marang pengembangan obat sing efektif.

Perawatan

gambar sing apik karo sampo Pangobatan seborrhea saka kulit kepala kasusun saka sawetara komponen:

Sukses sing paling penting ing perawatan seborrhea ing sirah bisa dianggep minangka pilihan sampo efektif. Shampoo terapeutik kanggo nambani seborrhea bisa ngemot komponen kaya ketocanosol, tar, seng, asam salisilat, selenium sulfida.

shampoo nizoral Sampeyan perlu nggunakake shampo medical saben dina, sing dipandu dening instruksi tertutup. Kanggo sawetara merek kosmetik bakal cukup kanggo ngumbah rambute, kanggo wong liya perlu kanggo tahan wektu pajanan tartamtu. Shampo karo komponen obat sing ditrapake nganti tandha-tandha akut saka penyakit kasebut, banjur ditransfer menyang panggunaan prophylactic, nganti 2 kali seminggu. Efek positif saka shampo tunggal bisa ngurangi wektu, supaya dianjurake kanggo ngganti sampo sing dipilih sacara periodik.

Pangobatan dermatitis sing efektif kanggo kulit kepala katon nalika nggunakake produk karo ketocanol, sing nyuda aktivitas lan perkembangan jamur. Pangobatan iki kalebu Nizoral sampo, kanthi mangkono ndadékaké panetepan pangembangan jamur lan ngilangaké peeling lan gatal-gatal.

keto shampoo plus Kanggo perawatan pasien dengan seborrhoe akeh digunakake lan obat kombinasi Keto Plus , kanthi ketonazole lan seng constituent. Shampo iki nduweni aktivitas antimikotik, ngandhut kulit kepala, sing penting banget kanggo seborrhoe berminyak.

Saben sampo shampo karo tar diprodhuksi, komponen-komponen prodhuk ngetokake wutah patogen lan ngredhakake kulit. Shampo karo seng digunakake kanggo seborohe garing.

Sajrone subsiding saka proses inflamasi, perlu kanggo ngilangi pangaruh deterjen agresif, saéngga kanggo kesehatan pribadi sing paling apik nggunakake produk intended kanggo anak utawa ing basis saka herbs. Nalika milih sampo, perlu diwenehi kawigatosan komposisi - sing kurang ngandhut rasa, pengawet lan pewarna, luwih apik yen cocok kanggo panggunaan permanen.

panganan sehat Plak nyebar liwat sirah amarga pancet scratching amarga gatal, lan ing tahap akut gejala kasebut bisa dibusak kanthi nggunakake antihistamin . Ing bocah cilik, kudu nyuwek kuku sakcepete, saéngga, ngiris kulit gatal ngurangi. Dokter bisa menehi resep pelembab .

Dermatitis seborrheic saka kulit kepala luwih cepet, yen sampeyan ngetutake diet kanthi ngandhut maneka gurih, panganan sing asat lan pedhes, lan klebu ing diet sayuran lan woh-wohan liyane. Rincian liyane .

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.