Apa bisa lan ora bisa nganggo urtikaria

Pangobatan urtikaria bisa njupuk sawetara sasi, sajrone pasien kudu mirsani rejimen tartamtu. Ana akeh nuansa babagan nutrisi lan kesehatan, bathing lan nggunakake obat. Mulane, iku worth mbayar manungsa waé amarga rekomendasi iki.

Pengobatan banyu

Menawa kulit kasebut terkontaminasi, banjur ing kondhisi kondhisi sing kondhisi digawe kanggo reproduksi mikroba lan bakteri, urtikaria ora minangka contraindication kanggo bathing. Mung perawatan kulit sing rusak kudu ati-ati.

Mulane, ora perlu milih kanggo produk bathing kanthi jumlah aditif kimia lan wewangen, iki bisa nambah reaksi alergi.

cah wadon ing jedhing karo chamomile

  • banyu panas lan adhem ora cocok kanggo nglangi;
  • njupuk tata cara banyu ora nganti luwih saka 20 menit, bathing wektu kuwi ora bakal cilaka;
  • Disaranake nggunakake infus herbal (karo chamomile utawa calendula) kanggo mbilas awak lan pasuryan;
  • Efek positif ing kulit sing kena pengaruh urtikaria duweni uyah laut lan banyu. Yen bisa, dianjurake kanggo nglangi luwih kerep ing segara utawa njupuk siram karo uyah segara. Sabanjure hiperemia, gatal lan lara ing kulit bakal luwih cepet.

Wong sing nandhang urtikaria adhem utawa solar bakal kudu nglangi ing segara.

Categorically, ora mungkin kanggo pindhah menyang urticaria ing blumbang lan sauna. Nanging pendapat babagan prosedur bak mandi ora jelas. Gumantung ing panyebab urticaria, kamar uap bisa duwe efek positif ing lelara kasebut, kejaba yen ana ing latar mburi panas utawa paparan dingin.

Prosedur banyu sing ora bisa ditindakake kudu, yen urtikaria diiringi dening ruam pustular. Kahanan klinis kasebut, mung tata cara mandi tanpa friks karo washcloth lan bahan kimia sing diijini.

Sun baths

saperangan ing pantai ing sangisoring payung Kanggo sunbathing lan penyamakan (ing solarium uga), iki kudu dilalekake nalika. Kasunyatane yen kadang urtikaria bisa kedadean ing latar mburi cahya ultraviolet.

Nanging sanajan panyebabe erupsi ngalami beda-beda, mula luwih becik nyerah awake.

Amarga ultraviolet mung nyebabake penyakit kasebut, nambah gejala sing ora karu kaya gatel, lan liya-liyane.

Yen sampeyan pengin ninggalke pantai, luwih becik kanggo berjemur ing samodra nganti 11 lan sawise jam 4 sore.

Bad habits

Omben-omben alkohol karo urtikaria kalebu ing dhaptar panganan sing dilarang. Senajan sawetara pasien ngandhut yen sawise ngombe alkohol, ruam dadi luwih cilik. Nanging iki minangka fenomena sauntara lan ing dina utawa rong penyakit kasebut bakal njupuk, ruam bakal kasebut kanthi lengkap.

Relatif sing aman (adoh saka efek beracun ing ati lan otak) kanggo pasien sing rawan urtikaria yaiku omben kuat kaya vodka, brendi lan anggur buatan.

Minangka kanggo bir, pabrik anggur lan alkohol kanthi maneka warna impurities (tequila, wiski, lan liya-liyane), mesthine kudu ditinggal. Ing kasus apa wae, kamungkinan ngombé kudu dikonsultasi karo dokter.

Udud uga bisa nyebabake penyakit kasebut.

Pregnancy

Akeh pasien urtikaria kronis sing wedi karo mitos yen meteng amarga alergi ora mungkin, sing bakal ana komplikasi, lan bocah uga bakal nandhang urtikaria ing mangsa ngarep. Sanalika njlentrehake yen ora ana contraindications ing wangun meteng kanggo urticaria kronis.

wanita sing ngandhut krim ing tangane

  • yen wanita duwe urticaria kronis, banjur, yen wis nggawe keputusan babagan meteng, dianjurake kanggo nglakoni perawatan sing nyegah kanggo ngurangi kemungkinan eksaserbasi urtikaria ing wektu diwasa
  • uga nalika meteng iku penting banget kanggo nglirwaake ubat antihistamin sing wis disimpen sadurunge;
  • meteng karo penyakit sing kaya mangkene kudu dikontrol luwih praktis, utamane dokter spesialis lan alergis;
  • diet pangan lan intake saka enterosorbents , kang nyuda manifestations urticaria.

Sayange, kamungkinan yen bocah kasebut bakal ngliwati sore iki, tetep. Nanging ing kene pasien kudu mutusake apa dheweke kepengin anak utawa isih wedi yen dheweke bakal lair alergi.

Kegiatan olahraga

Ing kasunyatan, urtikaria ora bisa dadi alesan sing serius tumrap penolakan latihan olahraga.

cah wadon wis kebak kabugaran

Yen aktivitas olah raga ana ing urip sacara reguler, banjur kudu dicathet yen panas tambah sing dipirsani dening awak sajrone olahraga bisa ningkatake urtikaria. Mulane perlu ngurangi jumlah lan durasi kelas.

Tanpa anané pratandha lan reaksi tenang kanggo latihan, ora ana alesan kanggo ngilangi. Iku migunani sawise kegiatan fisik kanggo njupuk bathi oatmeal 15 menit, sing bakal ngredhakaké gatal lan bengkak.

Njupuk setengah tuwung saka oatmeal, bungkus ing gauze, lan diikat ing bungkus, uncalan bath karo banyu panas. Mung nalika banyu nglangi, dadi anget, sampeyan bisa mandi.

Panganggone antihistamin

Asil pangobatan urtikaria, kajaba pengecualian allergen, yaiku antihistamin . Obat-obatan iki mblokir sintesis histamin, sing ngidini kanggo mungkasi patologi saka njero.

Ana telung generasi antihistamin, kanthi saben obat-obatan generasi sing luwih apik sing luwih sampurna lan efektif tinimbang sing sadurunge:

Antihistamin

  1. Generasi pertama antihistamin yaiku Suprastin , diphenhydramine lan Tavegil . Piranti kasebut nggampangake manifestasi akut urtikaria, nanging diiringi dening reaksi sing saleh;
  2. Generasi kaping kalih antihistamin dituduhake dening Terfen, Cetirizine, lan Hismanal. Padha duwe efek antiallergic lan antiprurit sing luwih pocapan, nalika efek sampinge kurang nyata;
  3. Generasi ketiga antihistamin kalebu Hifenadine , Telfast lan Erius . Obat sing gampang ditrima sing kanthi efektif ngilangi klinik urticaria. Padha meh ora nyebabake reaksi sing saleh lan ora ana contraindications.

Zelenka - bantuan utawa ora?

Kanggo ngatasi urtikaria kanthi bantuan barang ijo ora bisa . Kanggo nyingkirake penyakit kasebut, perlu kanggo nyegah kontak karo alergen lan manawa kanggo njupuk antihistamin. Minangka sanation tambahan, para ahli ngidini perawatan saka burst blisters kanthi solusi berlian.

Fitur Daya

Sing penting yaiku diet , sing adhedhasar prinsip hypoallergenic. Penyebaran kasebut kalebu saka diet panganan sing bisa nyebabake reaksi alergi.

sayuran lan notebook ing meja Mulane, para alergi nyaranake supaya ora ngilangi saperangan duduh, daging panggang lan panggang, sosis lan prodhuk gula, rempah-rempah, woh-wohan kayata anggur lan nanas, semangka, lan liya-liyane.

Sampeyan bisa (lan kudu) mangan sayuran, kayata zucchini, jagung, kubis, kentang, cucumbers lan minyak nabati, parsley lan dill, soup vegetarian, lan liya-liyane.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.