Apa bisa lan ora bisa rampung karo rosacea

Kuperoz minangka fenomena sing ora nyenengake ing ngendi vena spider dibentuk ing pasuryan. Perawatan kulit karo rosacea iku spesifik. Apa bisa lan bisa ora nganggo penyakit iki?

Apa bisa nggawe peeling?

couperose on face Agresif peeling karo asam kimia utawa partikel abrasive kasar dilarang nalika kedadean iki. Mung alus lembut peels-gommazhi sing diijini, sing mung nimbulaké lapisan dangkal kulit lan ora mengaruhi kapal.

Laser polishing saka pasuryan ing salons profesional uga dilarang karo vena laba-laba, digunakake kapiler bisa rusak, kang bakal mimpin kanggo hematomas non-healing jangka panjang.

Peeling kasebut kudu nduweni partikel cilik lan alus (contone, sampeyan bisa nggunakake kulit peeling kanggo mbusak sel kulit mati). Kanggo nindakake tata cara kasebut, diijini kaping pirang-pirang sasi.

Apa pijet rai diijini?

pijet pasuryan Pijet pasuryan sing bebas wis dilarang, amarga tumindak ala ora mung bisa nambah kondhisi. Nanging, pijet profesional saka spesialis qualified bisa migunani.

Mangkono, kanthi couperosis, pijet modeling Spanyol nyebar sacara luas, kang ngasilake kanthi jero bagéan tengah otot, sing ngijini sampeyan mulihake nada pembuluh darah lan nguatake kulit.

Gerakan rhythmic spesialis kerep nyebabake bisa nyingkirake telangioextasia, yaiku ekspansi pembuluh kulit cilik.

Carane ngurus kulit

Care kanggo kulit masalah kaya mengkene kudu luwih jero. Jaga nglindhungi kulit saka efek sinar ultraviolet, sing nipis lan numpes pangayoman alam sing ndadekake pembuluh getih luwih rapuh.

Saben-saben sampeyan metu, nggunakake krim khusus kanthi faktor srengenge sing dhuwur, lan dianjurake kanggo nindakake sanajan ing mangsa mangsa.

Lintang-lintang vaskular toning

Masalah sampeyan bisa disguised, yen sampeyan milih krim kualitas sing adaptasi menyang werna kulit. Kerangka tonal kudu cukup padhet, nanging gampang diserap menyang kulit.

Moisturizing lan nutrisi

nglamar krim ing pasuryan Kulit karo rosacea perlu nutrisi lan hidrasi saben dina saben dina saka kulit biasa.

Sampeyan bisa tuku kosmetik karo asam linoleat lan ascorbic: krim lan lotion kaya ngiyatake tembok pembuluh darah.

Dadi, lenga wiji anggur alami ngemot konsentrasi asam linoleat gedhe, supaya bisa digunakake minangka (sawetara tetes minyak cukup kanggo aplikasi ing weteng kulit), lan nambah produk menyang krim dina biasa.

Sampeyan ora kudu nggunakake krim, kayata woh asam, amarga produk kasebut tipis kulit lan nggawe couperosis malah luwih katon.

Apa mangan lan ngombe: diet khusus

zaitun lan lenga zaitun Nutrisi sing tepat ing couperose nduweni peran penting. Ana produk khusus sing duwe efek penguatan ing prau, padha kudu ing meja sampeyan pisanan. Kene iki panganan:

  • Lenga zaitun.
  • Asam lemak polyunsaturated ditemokake ing endhog lemak. Yen sampeyan ora seneng iwak, coba ngombe lenga iwak (tambahan iki didol ing kapsul sing trep).
  • Rumput laut
  • Kacang, woh-wohan seger lan sayuran.
  • Ayam lemak rendah (produk iki kudu ngganti daging abang).

Saben minggu sampeyan kudu mangan kira-kira 300 gram macem-macem panganan segara, sing duweni efek penguat ing pembuluh getih. Kanggo owah-owahan produk kasebut bisa diganti.

Saben dina, nyoba ngombe cair cukup (kira-kira siji lan setengah liter). Banyu lan tèh ijo minangka minuman utama kanggo rosacea (rong cangkir teh kaya saben dina cukup).

Lan ana sawetara panganan sing kudu dikecualake saka diet karo rosacea:

  • Daging abang. Iki luwih bener kanggo domba lan daging babi. Yen sampeyan ora pengin marakake kondhisi getih, sampeyan bakal diidini mangan 200 g produk iki saben minggu.
  • Omben-omben karbon, minuman beralkohol lan alkohol. Cairan kuwi ora mung harmonis, nanging uga wadhah.
  • Gula lan produk glepung. Karbohidrat prasaja nyebabake gula ora ono gunane ing sistem sirkulasi, sing bakal nyebabake nyemprotake pembuluh darah lan tambah couperose. Dianjurake kanggo matesi panggunaan roti, permen, pasta, roti putih.

Rekomendasi umum

wong ngeculake rokok Ing ngisor iki tips sing bakal ngidini sampeyan ngilangi kuperosis utawa nyegah pembangunan luwih:

  1. Nglakoni kabiasaan ala: alkohol lan udhara bisa nandhang sangu marang pembuluh, nggawe dheweke luwih kuwat.
  2. Nalika prosedur banyu higienis, gunakake banyu anget, ora panas. Nalika ngumbah, dianjurake supaya ora nggunakake sinetron, sampeyan bisa nggunakake susu khusus kanggo mbusak kosmetik.
  3. Ora bisa mbayangno urip tanpa tutup mas? Ing kasus iki, sampeyan bisa ngulu kulit kanthi tutup entheng kanthi efek pendinginan.

Tip ndhuwur iku mung langkah siji kanggo nyingkiri cacat kosmetik iki sing ora dikepengini. Perawatan masalah kasebut kudu dadi kompleks, saéngga phlebologist bakal menehi saran supaya mbusak vena spider kanthi nggunakake electrocoagulation, therapy laser utawa phototherapy.

Mangkono, rosacea minangka fenomena sing ora nyenengake, ing ngendi penting kanggo mirsani aturan dasar babagan perawatan kulit lan supaya ora ngedhunake zat agresif.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.