Apa penyakit athlete

Penyakit iki pisanan diterangake ing abad kaping-19. Ing wektu sing padha, sing ditemtokake iku bakal nyebabake Trichophyton interdigitale - jamur patogen sing kondhisi, mujudake sipat negatif mung ing kondisi asor dhuwur. Interdigital lipatan jamur mengaruhi jamur, nanging kanggo maksud iki ora cukup mung kanggo "Pick munggah" jamur ing panggonan umum. Kudu cocog siji utawa luwih faktor sing nyumbang kanggo pangembangan penyakit. Antarane wong-wong mau yaiku kekurangan imunologis, ciloko lan abrasion ing sikil, nada pembuluh nada mbebayani ing ekstremitas ngisor, nyandhang sepatu karet sing suwe, lan liya-liyane.

Bentuk gejala atlet lan gejala kasebut

fungus_girls

Perawatan jamur ing sikil gumantung saka wangun penyakit, mula kita bakal nyoba, miturut gejala, kanggo nemtokake wangune.

Squamous-hyperkeratotic form - on the soles of feet, in interdigital zones small pocket of peeling are formed. Kadhangkala ana hyperkeratosis kanthi jinis jagung, umpluk cilik katon sing ora murub, lan sawise sawetara crumble menyang timbangan.

Wangun dyshidrotic - ing area sikil, gelembung kanthi lumahing mesum kandel berkembang. Sing mbaka sethithik, dheweke nggabungake panggon sing gedhe kanthi isi muddy. Nalika mbukak kandung kemih, erosi bakal dideteksi, dikubengi lapisan kulit sing mesum. Ing wangun iki, wong bisa diganggu dening umum malaise, demam, nyeri.

Wangun intertriginous - mengaruhi lempitan interdigital saka sikil (asring kasebut lipatan antarane 4 lan 5 driji sikil). Iku fissure diubengi dening lapisan mesum whitish saka epidermis. Proses inflamasi sawise disebarake kanthi cepet nyebar menyang kulit sing adoh.

Wujud sing akut - ditondoi dening kenaikan suhu badan sing signifikan amarga nomer vesicular-bullous (gelembung).

Epidermofitiya kuku - mengaruhi 1 lan 5 driji sikil, amarga sing paling kerep tatu dening sepatu. Pisanan, penyakit kasebut katon ing pinggiran kuku sing gratis, sing ngganti werna lan dadi kurang. Loro-lorone kuning-kuning katon ing ketebalan piring, hyperkeratosis subungual wiwit maju lan kuku dadi crumbled.

Menimbang asil panaliten laboratorium, lan nggoleki gejala, perawatan saka jamur ing sikil diwenehake dening dermatolog.

Prinsip umum perawatan

jamur ing antarane kita Perawatan kanggo samubarang formulir kalebu ing nggunakake agen anti-inflamasi lan fungisida.

Kanggo ngilangi pangolahan radang akut digunakake (ing wangun perban gauze utawa lotion kadhemen):

  • 1-2% resorcinol
  • Solusi 0.1% saka rivanol (ethacridine lactate)
  • 0,25% solusi perak nitrat
  • solusi kalium permanganate
Preparation kanggo perawatan saka jamur ing sikil:

  • 2% solusi alkohol yodium
  • Cairan Castellani
  • 1-2% saka aniline pewarna (sampeyan bisa migunakake biru ijo lan metilen biru)
  • Mykozolon
  • Mikoseptin
  • Daktharin
  • Mikospor
  • Ointments, sing kalebu tar, asam salisilat, belerang.

Efektif perawatan jamur ing sikil bisa mung yen agen antipung nembus jero menyang epidermis. Kanggo entuk gol iki perlu mbusak lapisan mesum kanthi bantuan agen keratolitik. Iki kalebu:

  • 5-15% salicylic vaseline (saandhaping kompres 2 kali dina).
  • Salep sabun salicylic (ing bentuk kompres sawisé sabun panas lan bathi soda).
  • Collodion Milky-salicylic (3 p. Saben dina kanggo 3-4 dina, banjur njupuk bathi soda-sabun lan mbusak massa hyperkeratolytic kanthi cabang-cabang gunting utawa scalpel).

Pangobatan lokal kanggo perawatan jamur ing sikil bisa digunakake yen lesi ing tahap awal lan ora manggoni area gedhe, uga ing acara sing ora ana pasien sing atlet sadurunge. Ing kabeh kasus liyane, terapi sistemik dibutuhake (nggunakake antibiotik). Yen sampeyan ora mbutuhake perawatan kuku ing sikil, sampeyan bisa ngendhokke mbinafine (250 mg / dina kanggo paling ora 2 minggu) utawa intraconazole (1 minggu kanggo 200 mg 2 p saben dina).

Sawise mburi perawatan, obat anti-relapse dianjurake, nyebabake nyuwap kulit nganggo 1-2% alkohol salisilat kanggo sasi lan mbungkus sikil kanthi 10% bubuk boric. Wajib disinfeksi sepatu .

Perawatan bentuk dyshidrotic atlit

Pangobatan jamur ing sikil saka wangun dyshydrotic diwiwiti kanthi mlampah umpluk (kadhangkala permukaané mung dipotong). Pangobatan liyané kapérang ngemot bathi mlaku panas 10 menit kanthi permanganat kalium. Padha bisa diganti karo lotion seger: 3-4 kali dina nganggo kain utawa gauze diresiki ing 1-2% solusi resorcinol, 0,25% larutan lapis utawa solusi cairan pengeboran ing sikil rong jam. Ing wayah wengi, perawatan ora mandheg, minangka bandages karo pasta Lassari utawa salep acetate dileksanakake ing sikil.

Sanalika gejala akut ilang, perawatan wis dikurangi kanggo perawatan sikil saben dina karo 1-2% tincture yodium utawa solusi alkohol saka ijo kanthi konsentrasi sing padha.

Perawatan bentuk mbentuk atlet

Ing tahap rendhem, perawatan kalebu bathing panas karo kalium permanganate, ngusap sikil kanthi cairan Castellani, 2% tincture iodine lan 1% solusi pewarna aniline. Yen ana erosi, banjur bathi panas kudu seneng loteng.

Sanalika inflamasi kurang, sampeyan bisa miwiti perawatan jamur ing sikil karo lenga: tar-tar lan 2% salicylic-diachylin, Naftalan. Woh Boris-salisil uga digunakake.

Jamur mengaruhi ora mung sikil. Contone, dandruff bisa dadi sinyal kanggo ngrusak kulit sing kudu diobati .

Kanggo nyegah, sampeyan bisa nggunakake antipungal sampo dandruff .

Perawatan epidermophitia squamous

Perawatan bisa ditindakake kanthi rong cara: dening detasmen lan nggarap preparasi lokal menyang wilayah sing kena pengaruh.

Cara detachment miturut Arievich dianjurake kanggo wangun interdigital lan foci winates ing sikil, yen penyakit kasebut disebabake epidermofiton abang. Salep kanggo detasmen kalebu: asam salisilat, petrolatum, asam laktat, utawa asam benzoat. Punika dileksanakake sawise bathi soda 15 menit, sawise sikile ditutupi karo selophane utawa kertas parchment (wektu cahya ing ngarep ing wayah wengi). Yen sukses, lapisan permukaan kulit bakal dibusak minangka sarung tangan. Ing kasus kegagalan, ointment dileksanakake kanggo dina liyane (kadhangkala ing konsentrasi ganda). Cara detasemen ora bisa digunakake karo rashes alergi atlete, uga karo jamur ing tahap akut.

Lubrication lembut saka tunggal sikil lan ruang interdigital bisa wis tuntas karo solusi alkohol saka pewarna aniline, Castellani cairan lan tincture yodium.

Resep obat tradisional marang atlet

4235235 Luwih saka sewu tetanduran sing dikenal, godhong, kembang lan werna sing nduweni sipat bakterisida lan antijamur. Paling misuwur - pinus lan birch, saka kulit sing nampa tar. Praktik iku kanggo ngobati jamur ing sikil kanthi celandine: panggonan sing kena pengaruh dilumuri jus, lan bandage gruel ditrapake ing lesi (wektu pajanan 20-30 menit).

Ing kasus akut penyakit iki, kaldu penyembuhan disiapake saka godhong sapi, eucalyptus, suket warna ungu, wort St. John , horsetail lan chamomile, sing digawa ing 3 st.l. Nyiyapake decoction saben dina: 1 p. ngempalaken tuangake gelas banyu sing nggodhok, banjur kanggo 1 jam lan nandhingake saring. Njupuk tamba kanthi setengah tuwung kaping pindho saben dina kanggo 2-3 minggu. Komponen sing padha (nambah konsentrasi 4-5 kali) uga bisa digunakake kanggo nyiyapake decoction kanggo compresses lan lotions (nggunakake nganti panangis sing mandheg).

Pangobatan jamur ing driji sikil bisa rampung kanthi jus euphorbia: diobong ing wilayah sing nyusup 2-3 kali dina.

Sajrone perawatan jamur ing antarane driji sikil, pasien bisa nggolek potongan gauze kanggo ngurangi risiko atlet inflamasi intercontiginous.

Nalika ngobati jamur ing ngarep lan ora ana dinamika positif, sampeyan kudu takon dhokter. Dheweke bakal nulis formulasi tablet sing luwih efektif. Yen penyakit kasebut angel banget kanggo mili, bisa diselehake ing rumah sakit.

3 komentar

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.