Apa jenis penyakit sing thrush?

che_milklady_297x230_UK.indd Paling wanita ngalami penyakit genital, sing katon minangka infeksi jamur. Lan apa sing nyenengake ing wanita, diarani candidal colpitis, nganggep gejala, diagnosis, perawatan lan pencegahan penyakit-penyakit berulang.

Thrush disebabake dening luka-luka jamur murni kaya Candida albicans. Wong wadon kanthi gampang ngelingi pratandha-pratandha pisanan saka penyakit kasebut ing excretions ditandai, kaya pari-parian saka keju cottage, whiter. Various gejala candidiasis vagina muncul.

Wanita asring ndiagnosis dhéwé nalika ngandhut khayal putih.

Informasi umum babagan sariawan

Manifes minangka nderek:

  • Gatal-gatal yang tidak enak ing lamba kelamin , vagina , anus,
  • munculé patches putih (terisolasi utawa padhet),
  • tampilan abang
  • sadurunge pembentukan retak, asu ing membran lenga,
  • keluwihan mupang tanpa mambu,
  • pain nalika urinating (kobong cetha),
  • Ana uga nyeri nalika nuroni.

Sembarang pitakonan liyane? Urine, nyebar ing area vagina sing nyusup, nyebabake sensasi kobong ora nyenengake, gangguan sistem urin. Gejala sing paling asring ditemokake 1 minggu sadurunge haid. Tampilan mukjizat saka mukosa vagina nyegah hubungan seksual lan kemungkinan nginfeksi pasangan.

Burning and itching banget felt dening wanita karo alergi. Sawise mandheg, sensasi kobong ing lingkungan sing anget.

Gumantung ing siklus menstruasi ing wanita sehat ana sekresi, nanging ora werna abu-abu, konsistensi putih utawa ijo lan kandel. Nyuda malah nyegah turu.

Ngarsane kabeh gejala ora ngomong yen sampeyan duwe thrush. Sebagian gedhe tandha-tandha kasebut ana ing penyakit liyane sing mbebayani (chlamydia, gonorrhea, myco-ureplazmozu, genital herpes, vaginosis bakteri lan trikomoniasis). Thrush ing kasus iki minangka indikator sing dumadi saka anané infèksi ing awak. Mulane, ora mungkin kanggo ngobati perawatan awak yen sampeyan kuwatir karo gejala kasebut. Janjian karo dokter kanggo njlentrehake alasan.

Carane kabeh iki katon?

Kabeh gejala njaba sing kadhaptar katon ing foto. Ngati-ati, sawetara potret nuduhake wangun sing ora bisa diobati saka penyakit kasebut lan ora kanggo sing atos:

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Titik ing celana kasebut piyambak (transparan utawa ora putih) ora ateges sampeyan duwe trus. Yen ora ana gejala liyane - kobong, gatal, lan liya-liyane, banjur penyakit kasebut ora mungkin.

Nanging, yen ana curiga, utamane yen:

  • dinamika negatif (ana sekresi luwih akeh),
  • Discharge duweni mambu pungent
  • utawa werna sing ora sehat (ijo, coklat, utawa putih susu),
  • utawa padha karo heterogen, massa curd diamati -

- Punika worth arep menyang dhokter.

Endi saka ngendi?

Ing manungsa, Candida jamur ora kaya langka. Nanging biasane sistem kekebalan ora ngidini akeh banget.

Dokter Kadhangkala kondhisi sing ditrapake iki, antarane:

  • antibiotik, pelemahan awak;
  • obatan hormon ( prednisone , dexamethasone );
  • owahan premenstrual ing vagina (imbangan asam basa diganggu);
  • patologi thyroid;
  • nggunakake tampon;
  • sanggama karo vagina garing;
  • sawise operasi;
  • nganggo tali;
  • nggunakake produk kesehatan intim (deodorants, sabun, garam mandi);
  • cuaca panas lan lembab;
  • ngurangi kekebalan;
  • Infeksi HIV.

Sampeyan kudu tansah takon dhokter, utamané yen:

  • gejala sing sepisanan muncul;
  • luwih saka 3 episode kandidiasis saben taun, kaping pindho ing 2 sasi;
  • sampeyan ngandhut utawa nyusoni;
  • nambani, lan gejala ora ilang;
  • nyeri ing dada, padharan, bali;
  • Sampeyan kurang saka 12 utawa luwih saka 60 taun;
  • Sampeyan njupuk imunosupresan, obat diabetes.

Thrush luwih umum ing bocah-bocah remaja nalika isih remaja lan bocah-bocah wadon.

Apa thrush ing bocah-bocah wadon lan carane ngobati iku? Sajrone pambentukan imbangan mikroorganisme sing ngolonisasi saluran genital, bisa ditampilake thrush. Konsekuensi sing bisa nyebabake kabisan anak.

Kunjungan menyang dokter kanggo nemokake diagnosis sing bener perlu kanggo mbangun patogen kasebut, lan milih perawatan kanthi obat antijamur ing bentuk njupuk tablet lan kapsul, kanthi nggunakake salep lan supositoria vagina .

Ana macem-macem jamur jamur ragi sing nyebabake thrush, lan apa sing sampeyan kudu, sampeyan kudu ngenali karo bakposeva.

albicans wiki Diagnosis saka sariawan didhasarake mikroskopi cahya. Deteksi fungi Candida kanthi metode PIF - langsung immunofluoresensi (nalika pambuahan), kanthi DNA diagnostik (PCR). Nalika thrush penting ora ngarsane, nanging jumlah jamur saka genus Candida. Pangobatan saka mycosis vagina dadi kompleks.

Deteksi ing analisis calon ora ateges sampeyan duwe candidiasis. Yen, ing salawas-lawase kanggo analisis ing analisis, ana uga mecah saka vagina, disertai gatal-gatal, banjur manifestasi penyakit kasebut ketok.

Thrush ditularake menyang bayi saka wanita ngandhut. Ing bocah-bocah, ana patina cahya ing tutuk: ing weteng, gum, palat. Lan nyedhaki bayi kanggo nyedhot.

Apa contagious?

Thrush ditularake kanthi seksual. Nanging ing wong sehat sing ora duwe masalah karo kekebalan, dheweke bisa urip kanthi kurang. Iki amarga fitur struktural organ kelamin lanang lan wadon. Nanging, wong ora kudu nglali babagan aturan kebersihan lan perlindungan pribadi. Maca liyane babagan versi lanang kene.

Apa sing bisa ditindakake kanggo tujuan nyegah?

  • douching ;
  • ora nganggo celana sing ketat, gawe celana sintetik;
  • aja nganggo shower gel, deodorant vagina, uyah, foams;
  • nggunakake pelumas adhedhasar banyu sajroning sanggama;
  • nggunakake gel khusus kanggo keseimbangan ing tempek;
  • Yen kandheg mlumpat, gunakake agen antipung ( pil utawa supositoria ).

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.