Dex-gentamicin, ointment mata

Analog

Salep mata dex gentamicin

  • Gentamicin * + Dexamethasone * (Gentamicin * + Dexamethasone *)

Kasedhiya ing bentuk dosis liyane: tetes mripat .

Rega

, 201 р. Rata-rata rega online * , 201 p. (2.5g)

Endi tuku:

Oplosan mata dex-gentamicin minangka tamba kombinasi kanggo perawatan ophthalmic penyakit. Alat iki diprodhuksi dening perusahaan Jerman Ursafarm Artsnaimittel GmbH. Obat iki ngandhut kombinasi optimal saka antibiotik lan glukokortikosteroid, sing ngilangi risiko netepake dosis nalika salah ngurus.

Pandhuan kanggo nggunakake

Obat iki digunakake kanggo nyegah lan ngobati penyakit mata: salep mata dex-gentamicin

  • infeksi saka bagéan ngarepan mripat sing disebabake patogen sing sensitif marang gentamicin ( conjunctivitis , keratitis, barley, blepharitis);
  • prosès alergi ing babagan oktik anterior kanthi infèksi sing disambungake karo bakteri;
  • inflamasi ing periode pemulihan sawise campur tangan bedah (aman saka katarak, operasi glaukoma, lan sapiturute).

Dosis lan administrasi

A strip ointment karo dawa 1 cm kudu glethakaken ing rongga conjunctival 2-3 kaping dina. Nalika nggawe aplikasi, penting kanggo njamin yen tabung ora ndemek kulit utawa konjungtiva.

Pangobatan sawetara obat bisa ditampa. Nanging, ing kasus kasebut, Dex-Gentamicin kudu dilebokake ing paling sethithik 15 menit sawise nggunakake tetes, nanging ora sadurungé.

Durasi standar perawatan karo ointment 2-3 minggu. Biasane wektu iki cukup kanggo pemulihan lengkap.

Contraindications

Dex gentamicin Sadurunge nggunakake obat kasebut kudu akrab karo kontraindikasi. Ana 10 wong:

  1. Hypersensitivity to the components.
  2. Wit keratitis, cacar air lan penyakit virus kornea kanthi conjunctiva.
  3. Infeksi mycobacterial ing mripat.
  4. Proses-proses akut purulen ing mripat kanthi rusak ing epithelihe kornea.
  5. Panyakit jamur ing mripat.
  6. Epitheliopati kornea.
  7. Ciloko lan ulkus kornea.
  8. Gunakake lensa kontak.
  9. Tekanan intraocular sing dhuwur.
  10. Umur nganti 18 taun (ora ana informasi babagan efikasi lan safety nggunakake obat ing perawatan kategori iki saka pasien)

Pregnant lan lactation

Pabrik ora njamin safety penggunaan obat nalika meteng lan lactation. Uji coba klinis sing gegandhengan ora dilakoni.

Nggunakake obat ing trimesters II lan III ing ngandhut diwenehake, nanging mung kanthi ijin dhokter. Dheweke kudu ngleksanakake pemeriksae pasien lan nyedhiyakake yen efek sing diarepake saka perawatan luwih gedhe tinimbang bisa nyebabake fetus.

Efek sisih

Ing kasus sing langka, nglawan latar mburine ointment, reaksi alergi lan kobong bisa berkembang. Uga bisa:

  • dermatitis kontak;
  • keratitis herpetic;
  • perforasi kornea (kanthi keratitis);
  • infeksi jamur;
  • mydriasis;
  • ptosis;
  • keluwesan infeksi bakteri saka cornea.

Kanthi nggunakake suwene Dex-gentamicin, ana risiko ngembangake glaukoma sekunder lan katarak steroid. Mulane, sawise rong minggu perawatan tetep lan karo riwayat glaukoma, tekanan intraokuler kudu diukur sacara reguler.

Yen sampeyan nemokake efek samping, sampeyan kudu mungkasi kanthi cepet nganggo ointment lan menyang dokter mata.

Formulir komposisi lan release

packaging dex-gentamicin Obat iki kasedhiya ing salep translucent salep. Dikempalken ing tabung 2.5 g.

Komposisi obat kasebut yaiku:

  • gentamicin lan dexamethasone (bahan aktif);
  • cairan paraffin;
  • petrolatum;
  • lanolin.

Pharmacology and Pharmacokinetics

Salep dex-gentamicin minangka agen gabungan. Wis sawetara efek:

  • anti-inflamasi;
  • bactericidal;
  • antiallergic;
  • antibacterial;
  • glukokortikoid.

Dexamethasone minangka glukokortikosteroid sing ngobati inflamasi. Iki nyerepake menyang epitelium lan konjungtiva kornea. Gentamicin minangka antibiotik sing efektif kanggo mikroorganisme gram negatif lan gram positif. Ora nglebokake sirkulasi sistemik liwat epitel kornea sing sehat.

Interaksi karo obatan liyane

Aja nggunakake Dexta-gentamicin bebarengan karo Atropine lan agen anticholinergic utawa mydriatic liyane. Minangka asil kombinasi kasebut, tekanan intraokular bisa nambah.

Bahan-bahan lan persiapan ing ngisor iki ora bisa digunakake sajrone perawatan karo Dexa-gentamicin:

  1. Heparin.
  2. Amphotericin B.
  3. Cloxacillin.
  4. Cephalotine.

Nalika dianggo topically, agen-agen kasebut bisa ndudohake precipitate ing rongga konjungtiva.

Instruksi khusus

Salep dex-gentamicin Sawise nglebokake ointment, acuitas visual kadang diganggu, minangka akibat saka reaksi mental lan fisik sing diperlokaké. Fenomena kasebut sak wentoro. Nanging, sampeyan ora kudu nggunakake salep sadurunge sampeyan bisa nyedhaki roda utawa nglakoni karya sing ana hubungane karo mekanisme kasebut. Jam setengah pisanan sawise aplikasi tegese sampeyan kudu ngenteni saka kelas sing mbutuhake konsentrasi dhuwur.

Urip rak

3 taun. Sawise mbukak tabung bisa disimpen ora luwih saka 4 minggu.

Kondisi panyimpenan

Panggonan dilindhungi bocah, suhu paling optimal nganti +25 derajat.

Apotik liburan

Kudu resep saka dokter.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Sasi kepungkur, aku tiba-tiba melompati gandum, sanajan aku ora ngerti apa sing ana sadurunge. Mata gedhe banget lan mung katon elek. Aku langsung mlayu menyang dhokter, lan dheweke milih aku Dex-Gentamycin. Iku banget angel kanggo meksa aku kanggo aplikasi ointment langsung menyang mripat, amarga aku wis ora tau malah lungse lensa. Nanging, kabeh wis nggoleki. Dina sabanjure, kelopak mata banjur mandheg. Sawise limang dina barley liwati. Aku seneng karo asil. Karina, Tver

Sawetara taun kepungkur aku duwe masalah karo saluran pemilem. Aku ngilangi kabeh, nanging kadang-kadang efek residual - tearing, gatal ing sudhut mata - kadang diganggu. Nyelametake salep Dex-Gentamicin. Iku nyebar ing kabeh mripat, rame kaya film, nanging ora ana rasa nyeri utawa rasa ora nyaman. Sawise saperangan nyebabake gatal-gatal lan lintasan.

Nikita, Yekaterinburg

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.