Dexamethasone tablets

Analog

KRKA Manufaktur beda ngasilake tablet ing jeneng merek "Dexamethasone", ora ana sinonim.

Wangun dosis liyane: salep mata, injeksi .

Preparasi kortikosteroid >>

Rega

39 р. Rata-rata online rega * 39 r.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

PLTN eksperimental Dexamethasone minangka glukokortikosteroid fluorinated sintetik tumindak kanthi efek imunosupresif lan anti-inflamasi sing 35 kali luwih kuat saka kortison lan 7 kaping luwih saka prednisone . Nduweni anti-shock, anti-beracun, anti-alergi lan desensitizing efek.

Tablet dexamethasone kalebu klompok obatan hormon sing sistemik, lan digunakake ing perawatan saka akeh penyakit njaba lan internal. Nanging obat kasebut nduweni akeh efek samping , lan kudu diresepake yen perlu dening teknisi sing mumpuni.

Indikasi

Dexamethasone dituduhake kanggo penyakit kasebut:

  • Alergi kronis nalika ngilangi gejala abot sing ora bisa dibuang kanthi cara liya - dermatitis atipikal, asma bronkial , konjungtivitis, lan rhinitis saka alam alergi;
  • Penyakit-infeksi alergi, kalebu autoimun (reaksi alergi marang jaringan dhewe) - ankylosing spondylitis, glomerulonefritis, arthritis rheumatoid, lan liya-liyane;
  • Ing panggantos therapy sak insufficiency kronis saka korteks adrenal;
  • Sajrone pathologi sistemik jaringan connective - scleroderma, lupus, lan liya-liyane;
  • Edema serebral disebabake hemorrhages, cedera utawa tumor;
  • Leukemia, leukemia, limfoma;
  • Sindrom androgenital kongenital, ing endi korteks adrenal ngasilake GCS ora cukup, ngasilake paningkatan kadar hormon lanang lan gagal ing siklus menstruasi ing wanita;
  • Negara kejutan sawise burns, operasi, ciloko, efek beracun, insufficiency pembuluh darah;
  • Penyakit onkologi.

Dosis lan administrasi

Krka 10 tablet ing meja Tablet dexamethasone dijupuk saka tutuk. Dosis saka tamba gumantung saka tingkat keruwetan lan sipat penyakit, toleransi, duration of course of treatment:

  • Ing wiwitan perawatan lan bentuk abot - nganti 10-15 mg / d.
  • Kanthi perawatan perawatan saka 2-4,5 mg utawa luwih saben dina;
  • Dosis minimal efektif yaiku 0.5-1 mg / d.
  • Dosis maksimal 15 mg / dosis.

Dosis saben dina dibagi dadi 2-4 dosis. Nalika efek terapi ditindakake, dosis wis suda (0.5 mg saben 3 dina) nganti dosis pangopènan ditindakake.

Contraindications

Kanthi nggunakake jangka panjang Dexamethasone, minangka tambahan panggantos lan perawatan darurat, tamba kasebut contraindicated ing:

  • Intoleransi individu;
  • Tahap-tahap stroke osteoporosis;
  • Peptic ulcer or duodenal ulcer. guts;
  • Penyakit mental;
  • Jerawat kukul, shingles;
  • Sadurunge vaksinasi ing 8 minggu, lan sawise 2 minggu;
  • Lymphadenitis sawise vaksinasi tuberkulosis;
  • Poliomielitis;
  • Exacerbations of myocardial infarction;
  • Mycosis sistemik;
  • Infeksi amebic;
  • Glaukoma.

Efek sisih

Akrikhin Sawise njupuk obat bisa nyebabake efek samping ing ngisor iki:

  • Ing sistem pencernaan: mual, ngandhut pedhes, pancreatitis akut, getihen ing usus lan getih ing bangkekan, karusakan ati, esophagitis, abot ing weteng;
  • Ing sistem syaraf: depresi, tekanan intrakranial sing dhuwur, konvulsi, insomnia, pusing, masalah pendengaran lan sesambungan, irritability, psikosis;
  • Ing sistem endokrin: insufisiase adrenal, gagal siklus haid, gangguan gejala diabetes, gain bobot, panahan banyu, sindrom Itsenko-Cushing;
  • Manifestasi liyane: nipis kulit, pratandha disfungsi seksual, alergi, manifestasi bronkosperma lan anafilaksis, jerawat.

Komposisi lan farmakokinetik

deksamet691 Tablet dexamethasone kalebu:

  • Bahan aktif: dexamethasone - 0,05 mg.
  • Pengecer: pati kentang, gula, asam stearat.

Sawise administrasi oral Dexamethasone, kanthi cepet diserep ing saluran pencernaan. Konsentrasi puncak ing getih diamati sawisé 1-2 jam, 60% saka zat iki bisa dadi albumin. Metabolisme ana ing kabeh jaringan, nanging sing paling akeh - ing ati ing ngisor pengaruh enzim CYP2C cychromo. Produk metabolisme diekskrip ing urin lan feces.

Saben urip kanggo wong sing sehat yaiku saka 3,5 nganti 5 jam, nalika pasien ditandhingake. Kontrasepsi aman lisan. Durasi efek anti-inflamasi obat sawise nyedhiyakake lisan nganti 72 jam.

Liyane

Pasien ngalami terapi jangka panjang karo Dexamethasone bisa nemu sindrom penundaan sawisé rampung, sing disebabake dening demam, sekresi hidung, hyperemia, pusing, kelemahane, kram, sirah lan nyeri otot, drowsiness lan irritability. Mundhut saka tamba kasebut bisa dadi bejat, kudu dibatalake kanthi bertahap dosis abang.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Aku duwe diagnosis ovarium polycystic, lan, minangka asil, ora seimbang hormonal. Lelayat ing gynecologist wis suwe dadi bagéan saka urip, sajrone wektu Clevarol, Duphaston, Dustinex, lan liya-liyane wis nyoba. Perawatan iki ora nggawa asil sing nyedhakake lan ora ana ovulasi. Dokter anyar dikirim menyang endocrinologist, sing nemokake disfungsi korteks adrenal lan dibuang Dexamethasone. Njupuk pil mbiyantu nyetel imbangan hormon, nanging ing wektu iki aku entuk bobot 5 kilo. Svetlana, Dmitrov

Sawise lair saka bocah nalika tumindak hormonal lactation dumadi. Kanggo mulihake latar mburi, ahli gynecologist nyathet Dexamethasone. Sawise njupuk pil, masalah sing wis ana ilang kaya wanita, nanging kanthi ilang saka kista, rasa pusing lan masalah dawa kanthi weteng bisa dirasakake. Sawise mungkasi obat kasebut, kondisi kesehatane normal, nanging aku kudu diet amarga weteng. Elena, Krasnoyarsk

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.