Injeksi Dexamethasone

Analog

Wangun dosis liyane: ointment mata, tablet .

Ampoule lan kemasan kanggo 5 lembar Ampoules "Dexamethasone" ngasilake manufaktur sawetara, ing Kajaba iku, ana sinonim:

  • Decadron
  • Dexaven
  • Dexazone
  • Dexamed
  • Dexafar
  • Dexon

Preparasi kortikosteroid >>

Rega

rumus dexamethasone 197 р. Rata-rata rega online * 197 r. (Pack saka 25 ampul)

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

"Dexamethasone" minangka obat sing digunakake minangka agen anti-inflamasi, lan uga ngatasi alergi lan pruritus. Obat iku kalebu klompok glukokortikoid, sauntara digunakake mung minangka instruksi dhokter.

Gambaran lan sifat

Paket 25 ampul "Dexamethasone" - agen hormonal spektrum sing godhongé amba. Obat iki nduweni sifat ing ngisor iki:

  • efektif nyuda inflammation;
  • ngilangi reaksi alergi;
  • nduweni efek anti-kejut;
  • normalizes imbangan banyu;
  • melu ing sintesis glikogen;
  • njaga glukosa homeostasis;
  • mbantu mbentuk pertukaran sodium lan kalium;
  • nuduhake aktivitas imunosupresif;
  • relieves gatal (ing kulit lan membran mukosa).

ampul ing telapak tangan sampeyan Komponen utama obat kasebut yaiku dexamethasone, sing nduweni pengaruh sing kuat ing episentrum lesi, saéngga sampeyan bisa cepet ngatasi kanthi prosès peradangan intensitas dhuwur.

"Dexamethasone" kanggo injeksi kasedhiya ing bentuk solusi ing 1 lan 2 ml ampoules (25 ampul saben paket).

Efek terapeutik nerangake:

  • nalika ditrapake sacara intravena - cepet (ing 5-15 menit);
  • intramuskular - sawise 8 jam.

Obat iki duwe efek sing tahan suwe, sing dumadi saka 3 nganti 4 minggu (kanthi introduksi otot) lan saka 3 dina nganti 3 minggu karo panggunaan lokal (introduksi zat ing wilayah sing kena pengaruh).

Indikasi

5 ampoules ing blister "Dexamethasone" ing wangun suntikan biasane digunakake kanggo proses peradangan abot, uga reaksi alergi marang rangsangan njaba (minangka aturan, ing kasus darurat) .

Indikasi kanggo nggunakake injeksi Dexamethasone yaiku:

  • tumor otak, disertai pembentukan busung;
  • pembengkakan otak akibat cedera otak traumatik utawa operasi;
  • bronkial asma (ing tahap akut);
  • bronchitis akut;
  • Dysfunction (gagal akut) saka korteks adrenal;
  • kejut (kalebu kejutan anafilaksis );
  • therapy saka limfoma lan leukemia ing pasien luwih saka 18 taun;
  • leukemia (akut) ing pasien pediatrik;
  • hiperkalsemia ing latar mburi penyakit onkologis (ing kasus ora bisa kedadeyan nganggo lisan);
  • sing perlu kanggo sinau diagnostik babagan korteks adrenal;
  • conjunctivitis lan penyakit mata liyane (yen ana risiko ilang paningalan utawa rusak banget);
  • folliculitis fibro-compacted;
  • granuloma berbentuk cincin;
  • sarcoidosis;
  • serangan alergi abot (ekstrim);
  • lesions saka sendi, diiringi peradangan alam non-infèksius.

Dosis lan administrasi

Dexamethasone minangka obat resep hormon, spesialis ngirim resep lan nyuntik formulir. Obat-obatan kasebut kebak karo akibat.

dexamet4 "Dexamethasone" sadurunge dienggo kudu diencerake karo saline utawa glukosa, sauntara pancen dilarang kanggo nyampur obat kanthi obat liya (sajrone jarum syringe utawa botol dropper).

Dosis awal kanggo pasien diwasa yaiku 0.5-0.9 mg (ditindakake kanthi rute intravena utawa intramuskular), sawise iku bisa diatur regimen dosis yen perlu.

Obat kudu dilakokake nganggo cara jet (nembak) utawa infus (dropper). Sabanjure terapi yaiku 3-4 dina sawise pasien ditransfer menyang intake lisan. Dosis harian "Dexamethasone" yaiku 4-20 mg (ditemtokake dening dokter, miturut kondisi pasien lan faktor liyane).

Dosis obat kasebut kanthi metode administrasi liyane

Tipe administrasi Dosis
Intra-artikuler (umum) 0.4-4 mg
Pambuka kanggo joints gedhe 2-4 mg
Pambuka kanggo sendi cilik 0.8-1 mg
Pambuka sakhine sinovial 2-3 mg
Tali tendon vagina 0.4-1 mg
Tendon introduksi 1-2 mg
Administrasi lokal (ing wilayah sing kena pengaruh) 0.4-4 mg (maksimum 2 kali)
Pambuka kanggo jaringan alus 2-6 mg

Penting!

Obat ing wilayah sendi disuntikake mung sapisan, pangenalan sakteruse diijini sawise 3-4 sasi. Nomer total suntikan saben taun (ing siji peserta) ora kudu ngluwihi kaping 3-4, yen ana risiko rusak ing jaringan kartilage.

Dosis obat nalika digunakake ing bocah-bocah (mung kanthi cara intramuskular)

Indikasi Dosis Frekuensi panggunaan
Kurang ajar adrenal 23,3 mcg / kg 3 suntikan (sijine sapisan saben telung dina)
7.76-11.65 μg / kg 1 dina saben dina
Indikasi liyane 27.76-166.65 μg / kg Saben jam 12-24

Contraindications

dexsametozon "Dexamethasone" ing injeksi digunakake ing kursus-kursus cendhak, nanging ana watesan tartamtu kanggo panggunaan, kayata:

  • osteoporosis;
  • penyakit jamur lan virus organ-organ sing wigati, infeksi mata, trachoma, glaucoma, patologi kornea (kanggo panggunaan ophthalmology);
  • penyakit infèksi tanpa anané perawatan (virus, jamur lan bakteri);
  • nyusoni;
  • Sindrom Cushing;
  • purpura thrombositopenic idiopatik (kanggo injeksi menyang otot);
  • intoleransi kanggo komponen obat kasebut.

Ati-ati kudu diterapake "Dexamethasone" kanggo wong sing duwe diagnosa ing ngisor iki:

  • sirosis ati;
  • hepatitis;
  • Disfungsi ginjal;
  • psikosis.

Wigati! Gunakake nalika meteng mung bisa kanggo alasan kesehatan.

Efek sisih

dexametason_v_ampulax-3 Konsekuensi ing ngisor iki didiagnosis nalika formulasi injeksi Dexamethasone:

  • kemerahan kulit ing pasuryan lan gulu;
  • gangguan;
  • gagal jantung
  • gangguan gemeter;
  • kegelisahan;
  • gangguan orientasi ing angkasa;
  • euphoria, hallucinations;
  • katarak;
  • glaukoma;
  • tambah tekanan intraokuler;
  • reaksi lokal (karo administrasi lokal);
  • kobong lan mati ing situs injeksi;
  • cacat sesanti
Penting! Kanthi injeksi intraarticular sing tahan, ana risiko tendon pecah.

Liyane

Obat iki didol kanthi resep. Umur urip - 2 taun saka tanggal produksi. Simpen ing kulkas utawa ing suhu kamar (ora luwih saka 25 derajat).

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Bojoku disuntik karo Dexamethasone kanggo 35 minggu. Tanda minangka panambahan titer antibodi. Dadi mung 3 nembak kanthi interval 6 jam. Bojoku nglairake anak lanang sing sehat ing wektu iki, mula aku ora weruh apa-apa sing salah karo obat kasebut yen digunakake kanthi bener (ing rumah sakit utawa ing pengawasan dokter). " Alexey, 25, Rusia

Sayange, duka nyata ing keluarga kita - ibu mertua saya didiagnosa kanker otak (glioblastoma). Wong kasebut nyatakake pirang-pirang obat, salah sijine yaiku Dexamethasone ing ampul. Injeksi rampung kanthi mandiri kaping 2 saben dina (tanpa iki kanthi cara apa wae, mung suntikan kasebut lan prolong urip). Ibune marakake normal, obat kasebut bisa mbantu nyegah serangan sing nyerang (minangka komponen tambahan), lan bisa nambah kondisi kasebut. Kita ora arep metu therapy, amarga kita waca asil nyata saka nggunakake. Antonina

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

7 komentar

  • Natalia :

    Banget tamba. Kolat karo bojone, sing nduweni kanker ureter. Iku sing ngangkat dheweke menyang kaki lan bali menyang urip lengkap. Kolya luwih saka sasi, kita ora bakal mbuwang.

  • Marina :

    iku bisa kanggo prick (dexometazan -1.0 diclonat-3.0 vit.v12-1.0 bebarengan)

  • Maric :

    Mangga ngomong! Aku ditugasake neurolog dhokter kanthi 3 nembak dexamethasone lan aku maca nembak hormonal iki, kegagalan awak ora kena obesitas

  • Tatyana :

    Hello! Bapakku duwe atherosclerosis saka ekstremitas ngisor, kabeh obat-obatan disassembled lan teka ing paket dexamethasone. Iku dadine obat iki diresiki kanggo bapakku, Mungkin nalika ora ana diagnosis sing bener. Matur nuwun kanggo jawaban!

    • Doc :

      Hello

      Yagene kowe pengin nembus kortikosteroid resep?

      Penyakit pembuluh darah minangka contraindication, supaya dexamethasone bisa disaranake dening dokter, dheweke kudu nemtokake dosis kasebut.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.