Dermatitis Dühring, utawa herpetiform

Pichalka

Herpethiform dermatitis Dühring (sinonim - Dehhring's disease, herpes pemphigoid, Herpetiform dermatitis) iku jeneng umum kanggo panyakit kulit sing ditondoi dening ruam sing dumadi sacara simetris lan mestine kambuh kronis.

Klompok iki uga kalebu penyakit dermatitis Herpetiform ing wanita ngandhut .

Alesanipun

Sumber utama gluten Malah obat modern ora ngerti jawaban kanggo sawetara pitakonan, khusus, penyebab dermatitis herpetiform durung ditlarifikasi. Nanging ora ana prakara, amarga prinsip perawatan wis ditepungi nganti suwe.

Dipercaya menawa penyakit kasebut nduweni mekanisme autoimun sing kedadeyan, ing njeronane awak nganggep sel kulit dhewe minangka agen asing lan wiwit ngemu protèin tartamtu (antibodi) marang wong-wong mau.

Bentenane penting saka wangun dermatitis liya yaiku asosiasi karo toleransi gluten sing kurang. Resiko panularan dermatitis Dühring sacara signifikan tambah ing ngarsane intoleransi kanggo protein sereal iki.

Sawetara dokter nganggep predisposisi lan hypersensitivity tumurun kanggo yodium duwé peran kunci ing pangembangan dermatitis Dühring.

Gejala

Gatal Sadurunge wiwitan ruam, ana kelemahan umum, demam, sensasi tingling kulit.

Ing dermatitis herpetiformis, rash katon ing latar mburi ngiringke kulit bebarengan utawa ing interval cendhak.

Ruam biasané dumunung ing awak, permukaan lumahing awak lan sikil, pantat. Membran mucous sing kena pengaruh banget (ing 10% saka kasus).

Reregetan kulit ing penyakit iki cilik, dibunderaké karo wates sing cetha.

Ruam diwakili dening macem-macem unsur:

  • gelembung berdiameter 0,2-0,5 cm, sing mirip karo réprodhuksi karo herpes, mula jenenge penyakit kasebut;
  • gelembung 0.5-2 cm kanthi isi transparan utawa purulent;
  • papules (segel cilik sing munggah ing ndhuwur kulit), kanthi garis-garis aneh lan wates pink-abang sing cetha, asring kanthi desquamation.

Nalika gelembung lan gelembung mbukak, erosi lan crusts mbentuk ing panggonan.

Dermatitis Dühring digambarake. Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Ruam kasebut diiringi pruritus sing kuat lan kobong.

Dermatitis herpetiforme yaiku paroxysmal, berulang ing interval wektu sing beda. Jeblugan ora ana sing dawa, senadyan perawatan kasebut.

Ing wanita ngandhut:

tumindak Dermatitis herpetiformis ing wanita ngandhut (herpes ngandhang) biasane ana ing 3-4 wulan ngandhut, kurang asring sadurunge utawa sawise melahirake.

Ing kulit bagéyan gedhe lan endhas ing latar mburi bintik abang katon rash ing wangun gelembung conical karo isi transparan utawa purulent. Banjur gelembung nggabung, nyebul, crust dibentuk ing panggonan kasebut.

Ruam kasebut diiringi abot pruritus.

Dermatitis herpetiformis ing wanita ngandhut bisa dumadi ing sajrone kehamilan.

Diagnostik

Diagnosis ditetepake miturut gejala karakteristik, tes getih, conto karo yodium.

Ing analisis getih kanggo Dühring dermatitis, paningkatan ing tingkat eosinofil, owah-owahan ing komposisi uyah lan protein.

Wiwit dermatitis herpetiformis dadi hipersensitif kanggo yodium, wis ditemtokake kanthi nindakake test Yaddason. Nalika ngemot area sing resik saka kulit kompress khusus karo 50% salep kalium iodide, ing 1-2 dina ruam padha katon ing sangisore compress.

Perawatan

Gluten free karbohidrat

A diet karo kajaba saka serealia gluten (mung beras, buckwheat, jagung, kacang-kacangan) lan pangecualian saka produk sing ngemot yodium tetep.

Obat sulfa lan diucifon uga cukup efektif (0,05-0,1 g, 2 kali dina). Perawatan uga dilakoni ing siklus 5 dina ing interval 2-4 dina. Kursus kasebut dumadi saka 2-4 siklus.

B12 kanthi asam folat Panggunaan sulfonamides lan diutsifon bebarengan utawa intervensi sing dilarang.

Kanggo nyegah anemia ing perawatan sulfonamida, DDS nuduhake nggunakake vitamin B12, asam folat

Ing kasus sing abot, penyakit glukokortikoid lisan diterbitake kanthi dosis 20-40 mg / dinten (saka prednisone ).

Pengobatan topikal yaiku kanggo aplikasi pewarna lan salep aniline kanthi glukokortikosteroid ing kulit sing kena pengaruh.

Resepsi sanatorium-resort ditindakake ing sumber hidrogen sulfida tanpa anané eksaserbasi.

Nyegah

Nyegah dermatitis Dühring bakal ngetutake diet ketat kajaba serealia gluten (gandum, barley, gandum), produk kanthi iodin dhuwur (rumput laut, iwak).

Uga, patients karo dermatitis iki contraindicated ing obat apa wae karo yodium.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.