Dermatitis

cm4 Dermatitis minangka obat kulit inflamasi. Ana ing tumindak rangsangan macem-macem, kayata bahan kimia agresif utawa alergen. Ing 99% kasus, ora ana hubungane karo microflora patogen lan ora contagious.

Bisa uga bingung karo penyakit kulit liyane. Kanggo nyegah iki, ndeleng potret lan deskripsi ing ngisor iki:

Kasus paling kerep

1. Atopic dermatitis (ATD) . Triger ("ngalih") bisa wae alergen beda, nanging mung micu reaksi kasebut, mekanisme penyakit luwih rumit.

Foto AD kanggo bocah-bocah (klik kene kanggo mbukak)

Photo AtD ing wong diwasa

Pasien kudu nduweni predisposisi genetik kanggo AD, resiko mundhak sacara signifikan yen siji utawa loro wong tuwane alergi. Kanggo pisanan ditemtokake ing awal kanak-kanak . Saran kanggo pasien enom yaiku "diatese."

Yen ora diobati, bisa dadi wangun kronis - ekzema utawa dermatitis atopik, uga nyedhiyakake macem-macem komplikasi. Maca liyane babagan perawatan: ing bocah , ing wong diwasa .

2. Diesel alergi Weruh karo AD, kurang mbebayani, nanging ora ateges ora kudu diobati. Eliminasi alergen lan, yen perlu, antihistamin menehi efek apik ing 99% kasus.

Conto dermatitis atopik

Alergen bisa langsung kontak karo kulit (bahan kimia rumah tangga) utawa bisa liwat saluran pernafasan (serbuk sari, bledug), liwat usus (alergen pangan). Asil saka kabeh iki yaiku produksi antibodi lan ruam alergi yen pasien predisposed. Waca liyane gejala lan perawatan .

3. Dermatitis kontak prasaja - reaksi kulit kanggo bahan kimia agresif langsung ing titik kontak. Kapilih ing paragraf kapisah, amarga reaksi kasebut ora ana antibodi lan alergen. Iku asring penyakit pekerjaan yen karya kasebut kalebu bahan kimia, produk pembersih lan kontak terus-terusan karo wong-wong mau.

Foto

Bab ingkang pisanan yaiku kanggo ngilangi kontak karo irritant lan supaya ing mangsa ngarep. Contone, nggoleki kosmetik lan bahan kimia kluwarga, yen ora cocok, gunakake perlengkapan perlindungan ing produksi. Salebeting tahap akut sing digunakake ing tahap akut.

4. Dermatitis seborrheic ora kasus langka. Biasane nyebabake kulit kepala, sok-sok ngadhepi . Wangun iki minangka penyakit sing gegandhèngan karo gangguan fungsi CNS, sing nimbulaké sekresi gedhe saka kelenjar sebaceous kulit.

Kepala seborrhea

Sebroeyny dt ing pasuryan

Seborrhea biasane kecacatan kosmetik suntingan, nanging bisa nyebabake komplikasi. Begjané kanggo dina iki, dermatitis seborrheik bisa diobati (luwih mandheg), luwih .

Langka bentuk dermatitis

Dt sak . Outwardly padha karo herpes, sinonim - herpetiform. Nanging akeh sing diwiwiti tanpa partisipasi saka virus utawa bakteri, mekanisme penyakit kasebut yaiku autoimun.

Foto

Hubungane karo intoleransi utawa toleransi kurang saka gluten dikenal kanthi pasti. Saliyane pangecualian saka cereals saka diet, sampeyan perlu perawatan khusus, liyane ..

Dermatitis eksfoliatif ing wong diwasa (erythroderma) - karusakan luwih saka 90% kulit. Meh tansah dadi komplikasi ing penyakit kulit abot - dermatitis atopik lan seborrheic, psoriasis, edema lekuk.

Alasan kasebut minangka perawatan sing ora bener, resep resep obat, upaya ngobati obat-obat rakyat. Nambani obatan utawa kontak karo irritants / allergens uga bisa nyebabake kerusakan kanthi luwih cepet.

Penting kanggo mungkasi njupuk kabeh obat lan takon dhokter, sampeyan kudu perawatan ing rumah sakit, liyane .

Dr. Ritter, utawa exfoliative dt ing bayi anyar iku wangun abot pemphigus. Nduwe asal bakteri, cukup berbahaya. Mung bayi sing anyar tundhuk kulité utamané sensitif marang patogen lan merlokaké perawatan khusus.

Foto

Pengobatan sing ditindakake mung ing rumah sakit, miturut pengawasan dokter, luwih akeh.

Negara-negara sing kadhaptar ing ndhuwur bisa njupuk wangun bullous utawa udan , kanthi kekhasan dhewe. Ing saben kasus, luwih becik katon dening dhokter tinimbang nyoba kanggo milih perawatan ing awak dhewe.

Aja lali babagan photodermatitis , sing luwih cenderung kanggo penyakit alergi tinimbang kanggo otoimun.

Dadi, yen gejala pasien padha karo sampel ing ndhuwur, tindakake pranala sing cocok kanggo sinau babagan perawatan lan pencegahan siji utawa wangun dermatitis liyane.

1 Pungkasan, rekomendasi umum:

  • Aja nggunakake obat sing ora perlu, utamané hormonal (glukokortikosteroid). Padha menehi efek sing kuat nanging cendhak, nalika paling asring perawatan kulit tengen cukup.
  • Anak-anak cilik kudu ngleksanaake emulsion sacara periodik ing kulit. Kulit anak sing nyenengake ing lingkungan sing agresif bisa kanthi gampang ilang situs kasebut, lan obatan kasebut digunakake kanggo nglindhungi.
  • Njaluk nyisihake masalah gastrointestinal nalika katon. Ing kasus dysbiosis, ngombe dalan bifidobacteria, untung padha didol ing sembarang farmasi.
  • Panyakit kulit bisa mbebayani lan ora tansah bisa ngenali saka foto utawa mbatalake, hubungi klinik kanthi cepet lan tanpa konsekwensi ngatasi masalah.
  • Yen sampeyan ora yakin babagan diagnosa, waca artikel " Foto lan deskripsi jamur ing kulit, " mbok menawa perih kudu diobati karo ointment antifungal.
  • Mimpin gaya hidup sing sehat, ora mangan panganan junk, pindhah ( rekomendasi dietary ). Panyerat endhek wis dikonfirmasi kaping pirang-pirang hubungan gaya urip lan kesehatan manungsa.

Jroning luwih rinci, wangun-bentuk panyakit kasebut diterangake ing artikel sing relevan:

Dhaptar kortikosteroid salep

Ana klompok obatan sing luwih gedhe sing digunakake kanggo perawatan patologi dermatologis kayata dermatitis, alergi rashes, dll. Ubat-obatan kasebut disebut kortikosteroid antarane apoteker. Informasi umum Corticosteroid iku zat hormonal sing diprodhuksi déning kelenjar adrenal kanggo ngatur prosès ijol-ijolan inti. Hormon iki mblokir pambentukan prostaglandin, sing nyatane minangka inisiator saka proses inflamasi. Minangka asil saka nggunakake bener kortikosteroid [...]

Maca ...
Generasi antihistamin

Saben taun, jumlah reaksi alergi, kalebu dermatitis, terus nambah, sing ana hubungane karo degradasi lingkungan lan "unloading" sistem kekebalan awak ing peradaban. Obat-obatan iki duwé ikatan karo reseptor H1-histamin lan ngalangi. Mangkono, histamin ora bisa ikatan karo reseptor. Alergi mudhun.

Maca ...
Atopic dermatitis ing bocah-bocah

Statistik laporan sing ing taun pisanan sawise lair, kira-kira 6 saka 10 bayi nandhang saka manifestasi alergi. Lan sawise umur 5 taun - mung 2 saka 10. Iki angel banget kanggo ngobati kambuh kronis kaya bocah, amarga biasane digabung karo penyakit liyane.

Maca ...
Dermatitis atopik ing wong diwasa

Dermatitis atopik ing wong diwasa yaiku penyakit kulit sing ora bisa nyerang, sing nduweni tendensi sing kronis lan berkembang ing njero pengaruh penyakit internal, reaksi alergi, kontak karo rangsangan njaba.

Maca ...
Dermatitis alergi

Kesunyatan umum Klasifikasi Penyebab Symptomatology lan diagnosis Pengobatan Foto Dermatitis alergi - inflamasi kulit, sing nyebabake efek saka allergen-irritant. Patologi nerusake karo gejala karakteristik kayata abang, rasa gatal, katon sores lan gelembung. Yen atopic dermatitis (diathesis) paling kerep ditangani dening wong tuwa nalika pasien isih mlaku ing ngisor meja, dermatitis alergi asring prerogatif saka wong diwasa [...]

Maca ...
Hubungi dermatitis

Ing artikel iki, kita bakal nemokake dermatitis kontak sing gampang kanggo alam sing ora alergi. Penyakit kasebut dumadi sawise kontak kulit kanthi irritants: bahan kimia, minangka asil gesekan utawa suhu (dhuwur) dhuwur.

Maca ...