Dermatofibroma

wanita ing dokter Dermatofibroma yaiku neoplasma kulit kulit lan jaringan ikat, sing katon kaya mole utawa wart.

Formasi kaya iki bisa katon ing maneka bagean epidermis, nanging paling kerep tungkak, sikil, pundhak lan pundhak ndhuwur iku papan sing paling umum.

Dermatofibroma menonjol ing sadhuwure permukaan kulit lan diwarnai kanthi werna sing cerah, lan nganti pirang-pirang wektune ukuran pembentukan kasebut ora ngurangi. Biasane, segel iki ora nyebabake rasa ora nyenengake, nanging ing sawetara kasus rasa lan rasa bisa kedadeyan.

Waca liyane jinis tumor.

Penyebab penyakit

kumelun saka pabrik Nganti saiki, ora bisa ngenali panyebab sing nimbulaké dermatofibromas ing kulit manungsa. Dikertifikasi manawa macem-macem jinis karusakan bisa nimbulaké tatanan ing epidermis. Ing kasus-kasus sing paling akeh, penyakit kasebut didiagnosis ing pasien sing nandhang penyakit kulit kronis.

Para ahli nganggep predisposisi turun temurun bisa nimbulaké dermatofibromas. Nambah kemungkinan ngembangaké patologi kasebut lan maneka warna panyakit ati, uga urip wong ing kahanan lingkungan sing saleh. Biasane, formasi iki katon ing kulit wong diwasa sawise 30 taun lan paling asring ing wanita.

Gejala patologi

Dermatofibroma Dermatofibroma nyedhiyakake wutah cilik sing rada nyedhaki kulit.

Tumor kaya iki ora beda karo werna saka kulit, bisa uga duwe sinar lampu, lan uga luwih entheng utawa luwih peteng tinimbang kulit ing saubengé.

Ana fibroid coklat, shades pink, ing kasus iki mung spesialis bisa mbedakake fibroid saka papilloma utawa nevus.

Gejala kasebut minangka ciri khas:

  • Dermatofibroma minangka segel sing bisa ngobati yen rusak;
  • Ukuran saka tatanan iki bisa digawe beda, wiwit 3-5 milimeter lan pungkasan karo sawetara sentimeter;
  • Ing kasus kasebut, yen sampeyan ngetokake fibroid ing kulit, banjur ngetokake mlebu;
  • nalika nutul tumor, rasa lan rasa bisa katon.

Mung bagian cilik dermatofibroma mundhak ing ndhuwur kulit, lan akeh sing dumunung ing epidermis. Cacat kulit kuwi duwe struktur sing kandhel lan permukaan sing alus, lan pangembangan bisa suwe.

Ing sawetara kasus, patologi iki ilang kanthi tanpa perawatan khusus. Nanging, dermatofibroma bisa dadi tumor ganas ing kulit. Mulane, yen fibroid kulit dicurigai, disaranake kanggo nggoleki pitulungan saka spesialis sing bakal nglakoni pemeriksaan sing rutin pasien lan, yen perlu, resik perawatan.

Jenis lesi kulit

Foto neoplasma dermatofibroma

Manungsa waé, isi bisa nyenengake.

Para ahli ngenali jinis dermatofibroma ing ngisor iki sing bisa katon ing epidermis:

  1. Dermatofibroma lenticular yaiku kumpulan nodul abang cilik, diameter sing ora ngluwihi 1 cm. Alasan utama katon kaya neoplasma ing kulit yaiku ciloko saka macem-macem jinis, lan prosès perkembangan kompak bisa suwe.
  2. Dermatofibroma alus kayata formasi lobular saka struktur alus sing meh padhang. Ukuran tumor kasebut beda-beda, lan werna - kuning utawa biru peteng. Ing kasus sing paling umum, torsi utawa wilayah wajah dadi panggonan lokalisasi fibroid kasebut.
  3. Dermatofibroma padhet - akéh irisan-irisan sing kandhel, dicithak ing werna sing padhet utawa rada reddish. Formasi kasebut bisa nimbulaké bagéan awak, lan ukurané ora ngluwihi sawetara sentimeter. Sajrone wektu, fibroid kasebut bisa sirna dhewe tanpa perawatan khusus.

Diagnosis patologi iki ditindakake dening spesialis kanthi pemeriksaan visual saka pasien. Biasane biopsi ditindakake, yaiku bagean cilik saka dermatofibroma sing dijupuk lan ditliti ing mikroskop. Analisis iki ndadekake kemungkinan risiko kanker berkembang.

Nyatane, kulit fibroid ora kena dianggep yen ora nyebabake rasa sakit lan ora nglanggar cara urip sing biasa.

Fitur perawatan patologi

penghapusan wart laser

Ing sawetara kasus, dermatofibroma liwat dhewe tanpa perawatan khusus, Nanging, iki kedadeyan banget.

Ing sawetara kasus, tumor iki ing kulit tetep ing saindhenging urip.

Pengobatan mung bisa dioperasi. Dermatofibromas digunakake kanggo nindakake operasi kanggo mbusak mau yen segel kerusakan katon wong utawa panggonan lokasi dadi panggonan sing paling rentan kanggo ciloko. Intervensi bedah dianggep minangka cara mung perawatan sing bisa permanen ngilangi patologi kasebut.

Amarga lokasi jero dermatofibroma, sayatan digawe ing lapisan jero epidomis, saéngga sawise operasi bisa uga katon lara menyang lingkungan. Prosedur kasebut entuk wektu sethithik lan dileksanakake kanthi nggunakake bius lokal. Kanthi rampung operasi kasebut, ora ana efek samping.

Sawise operasi iku penting kanggo ngurus tatu. Kanggo sawetara wektu, bakal banget katon kanggo wong liya, lan nimbulaké gatal parah. Sing cetha, amarga cures uga bakal luwih entheng lan minangka asil bakal dibandhingake karo werna kulit. Supaya cetha kurang katon, sampeyan bisa nggunakake polishing laser.

Saliyane operasi, panyimpenan dermatofibroma bisa dilakokaké kanthi nggunakake electrocoagulation utawa perawatan karo nitrogen cair.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.