Diagnosis lan perawatan saka mycosis gumantung lokasi lesi

ointment Trichophyton rubrum, Scytalidium dimidiatum, Epidermophyton floccosum. Kabeh kasebut ing ndhuwur yaiku jeneng jamur sing nyebabake penyakit dermatologis sing umum. Kita ngomong babagan mycoses dangkal sing mengaruhi rambute, kuku lan kulit alus. Ing akèh negara, dermatomikosis nduwe posisi sing utama, saéngga pitakonan "Mycosis: treatment" kuwatir para pakar mycologists ing ndonya.

Umumé, mycosis saka sikil lan tangan diobati karo obat sistemik, uga cara njaba. Saliyane kanggo ngilangi gejala infeksi jamur, perawatan penyakit sing gegandhengan ditindakake.

Coba fitur perawatan gumantung saka lelara:

Mungkasi kaki

Pasien sing prihatin babagan pitakonan "Cara ngobati mycosis sikil?" Perlu ngerti yen cara utama ngobati penyakit jamur ing kaki yaiku nggunakake obat antipung lokal.

Nalika bentuk squamous: 1-2 p / dina. topikal Ketoconazole , Clotrimazole , Naftifine , Terbinafin , Econazole ing bentuk krim, salep utawa solusi; perawatan karo solusi yodium 2% ing wayah sore (yen perlu).

Ing wangun akut: kalsium glukonat intramuscularly utawa intravena, kalsium pantothenate 0,5 g. chloropyramine lisan kaping 2-3 saben dina kanggo 0,025 g; solusi saka kalium permanganate utawa asam boric topically 2 kaping dina kanggo 1-2 dina; resorcinol ing wangun solusi 1-2 kaping dina kanggo 1-2 dina; Salmon miconazole 7-10 dina, 2 kali dina.

Yen terapi eksternal ora èfèktif, banjur obatan sistemik diwènèhaké. Kabeh mau dijupuk sawise dhahar kanggo 3-4 minggu (kajaba kanggo itraconazole ): terbinafine - 250 mg. saben dina, fluconazole - 150 mg. sapisan seminggu, itraconazole - 200 mg. kanggo 7 dina, dosis nganti 100 mg. saben dina

Ing ngarsane flora bakteri, ointments (krim), betamethasone, neomycin, gentamicin (Applied kaping pindho saben dina kanggo 3-5 dina row) utawa siram karo kalium permanganate 2-3 kaping dina kanggo 1-2 dina sing diwènèhaké.

Yen hiperkeratosis didiagnosis, banjur lapisan mesum dibusak.

Kuku

flukonazol Pangobatan kuku mycosis mbutuhake janjian saka terapi sistemik, nanging ing paling kasus cukup kanggo njupuk obat lokal. Kadhangkala wong-wong dermatologi bisa nggunakake kombinasi kombinasi. Kaputusan kasebut digawe kanthi mripat ing jinis patogen, ing wilayah lesi lan kapital kasebut.

Kanggo mycosis ing tangan yaiku aturan sing padha kanggo sikil lan wilayah kulit liyane. Dadi, bisa dilakoni karo preparasi lokal mung ing kasus distal-lateral wangun mycosis kuku, nalika jamur wis numpuk ora luwih saka 1/3 saka piring kuku. Ing kabeh kasus liyane, preparasi lokal ora ana guna: komponen aktif ora bisa nembus lapisan jero dermis lan numpes agen penyebab penyakit kasebut.

Coba tliti cara perawatan mycosis kuku karo obat sing diwenehake dening dokter.

Ancang aksi sistemik:

  • Terbinafine (jeneng dagang - exifin , lamisil , terbisil ) - nyedhaki T. rubrum lan T. Mentagrophytes. Regimen: kanthi kekalahan tangan ing 250 mg. 6 minggu, karo mycosis saka sikil - 12 minggu ing 250 mg.
  • Itraconazole (analog - orungal ) - efek ngrugekake ing jamur apa wae. Regimen: 1 minggu ing dosis 200 mg. kaping pindho dina karo interval telung minggu. Kursus kasebut kaping pindho kanthi onychomycosis saka sikil lan sapisan kanthi kekalahan saka sikat kuku.
  • Fluconazole ( Diflucan ) - nyebabake jamur ragi lan dermatophytes. Regimen dosis: 2-6 minggu, 150 mg. sapisan seminggu utawa sapisan dina kanggo 50 mg.

Preparation lokal:

Produk kasebut dumadi ing wangun krim utawa solusi lan ditrapake menyang kuku sing kena sapisan utawa kaping pindho saben dina, nganti kuku sehat mundur.

Pangobatan saka mycosis saka kuku bisa digawa metu karo wangun dosis khusus - varnishes antifungal. Nanging, ora kaya obat-obatan akeh sing ora nyerang ginjel lan ati pasien. Kajaba iku, padha bisa digabung karo varnishes kosmetik biasa. Efek paling apik ditampa kanthi nggunakake obat pernis ciclopirox (batrafen) lan amorolin (loceril) .

Carane nambani jamur ing tangan? - Baca ing bagean sing cocok.

Kulit sirah

griseofulvin Penyakit iki ditindakake kanthi obat antijamur sing dijupuk saka njaba lan lisan. Ing kasus sing jarang, terapi patogenetik ditindakake.

Obat utama ing kasus iki yaiku sampo antijamur . Kajaba iku, dhokter bisa nulis resep.

Coba disinaoni obat-obat utama kanggo ngobati mycosis saka sirah.

  • Griseofulvin dianggep minangka tamba cukup efektif, nanging nduweni efek samping. Regimen perawatan kanggo microsporia: anak - 21-22 mg. ing 1 kg. bobot, wong diwasa - 12,5 mg. ing 1 kg. bobot (jumlah maksimum - 1 gr.). Regimen perawatan kanggo trichophytia: anak - 18 mg. saben 1 kg bobot, wong diwasa - 12,5 mg. ing 1 kg. bobot; 3 p. ing dina nganti jamur bakal rampung (uji coba laboratorium), dadine dijupuk saben dina kanggo 14 dina lan 14 dina kaping pindho saben minggu. Instruksi resmi sing digunakake ing kene . Pengobatan sistemik kanthi griseofulvin wis dikuatake eksternal: ngobati Nizoral , Mifungar, Mikospor , Bifosin , Mikozoral , Batrafen 1-2 kali saben dina menyang wilayah sing kena pengaruh saka krim kasebut.
  • Terbinafine - kanthi massa luwih saka 40 kg. 250 mg. sapisan dina, kanthi massa saka 20 nganti 40 kg. - 125 mg., Nganti 20 kg - 65 mg. Obat kasebut dijupuk sawise mangan. Wektu perawatan yaiku 4-12 minggu.
  • Itraconazole - cocok kanggo wong dewasa. Dijupuk 4-6 minggu ing 100 mg. saben dina.

Agen antifungal sing kasebut ing ndhuwur digunakake sawise ngilangi inflamasi. Mangkono, wangun mycosis infiltrative-suppurative saka kulit mbutuhake sadurunge ngilangi crusts lan epilation manual rambute.

Tujuan kasebut bisa ditindakake kanthi nglamar lotion kanthi solusi antiseptik, ngaplikake klambi karo salicylic salep, nggunakake obat anti inflammatory kayata furatsilin, rivanol. Ing wangun sing kronis, kanthi bantuan ointment khusus, lapisan mesum epidermis dibusak dhisik.

Perawatan bocah, malah bayi, ora angel. Wong-wong kasebut diwenehi resep griseofulvin ing dosis bayi, lan yen bocah diwenehi susu, ibu nambani obat kasebut.

Mycosis jamur

kok dadi serius? Tipe mycosis sing paling mbebayani ing kulit, perawatan sing dadi angel - mycosis jamur. Ing tahap awal, penyakit iki meh padha karo eczema, psoriasis lan dermatosa, amarga gejala pisanan minangka bintik-bintik gatal abang sing katon ing bagean awak.

Banjur spots infiltrate lan dadi plak. Penyakit iki berkembang alon, lan plak bisa muncul sawise 5-10 taun saka penyakit. Iki minangka salah sawijining alasan kanggo wong golek dhokter ing panggung tumor, nalika plak bisa nyebar lan ngalami getih, lan jaringan dadi nekrosis.

Ora perlu ngenteni owah-owahan dystrophic lan ngrusak organ internal. Punika patut ngalahake lonceng nalika kasus kelenjar getah bening femoral lan inguinal ora ningkat banget, lan ngetokake wekasan ing wayah wengi.

Pangobatan saka mycosis jamur sukses mung ing tahap awal. Nang njero bakal prescribe hormon steroid lan preparat arsenik, ing kasus canggih - obat sitotoksik lan antibiotik antitumor. Kadhangkala dheweke nindakake terapi sinar-X, phototherapy, lan photochemotherapy extracorporeal.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.