Diet kanggo urtikaria

Ing perawatan komplèks urticaria panggonan sing penting dikuwasani déning diet, sing mbebayani kanggo ngilangaké alergen lan kanggo njaga nyegah rashes. Ing penyakit kulit kanggo saben umur, ana set produk dilarang lan dilarang.

Nutrisi sing tepat kanggo bocah-bocah

bayi dipakani Produk kanggo diet anak-anake kanthi urtikaria dipilih kanthi khusus, amarga sistem kekebalan anak isih lemah lan ora bisa nanggapi kanthi rapi. Umur bayi lan keruwetan penyakit iku minangka kunci kanggo nemtokake panganan sing dilarang.

Yen urtikaria ing bocah disababake dening alergi pangan utawa obat, ngeculake irisan sing pisanan.

Nalika milih produk kanggo bayi-bayi siji lan setengah taun, aturan ing ngisor iki kudu dilakoni:

  • yen tambahan wis diidhentifikasi, yen ruam katon, dibatalake (sampeyan mung kudu nyusoni bayi kanthi susu ibu, utawa, yen digawé kanthi artifisial, kanthi rumus susu hypoallergenic);
  • diet karo pamisah panganan sing dilarang dening ibu sing nyusoni uga kudu diamati;
  • yen bocah wis ditransfer menyang produk "diwasa" lan nomer feedings yaiku 4-5 kaping, sajian sing ditrapake kanggo nedha bengi diganti karo susu ibu utawa rumus susu;
  • sajrone rashes, introduksi produk sing anyar kanggo awak bayi ora diklumpukake (panganan ora alergi anyar uga dilarang).

Maca liyane babagan urtikaria ing bocah-bocah ing kene .

Aturan diet dhasar kanggo wong diwasa

Diet kanggo bocah sing luwih tuwa lan diwasa kudu digawe miturut syarat ing ngisor iki:

sayuran kanggo diet

  • sajian utama kudu bubur saka beras, buckwheat, grits jagung;
  • minangka panganan cair, soup karo sayuran ing banyu tanpa frying becik;
  • sajrone nandhang penyakit iku perlu nggunakake produk fermentasi susu sing diolah kanthi alami: kefir, yogurt, keju (kudu tanpa aditif lan pewarna);
  • Sampeyan kudu nyakup mung sayuran ijo (contone, lonthe, brokoli, zucchini) ing pasugatan;
  • sayuran luwih apik kanggo mangan seger utawa dikukus;
  • Sampeyan perlu kanggo ngilangi saka kentang menu anak utawa nganggo arang sing digodhog tanpa ditambahake mentega;
  • daging diijolake mung varieties lemak, kayata terwelu utawa pitik;
  • teh kudu gula gratis;
  • ngidini nggunakake sayuran, nanging ora mentega;
  • luwih becik nggunakake cookie utawa crispy galetnye, nanging ora roti segar;
  • uyah lan gula uga dilarang.

Overeating ora duwe efek paling apik ing manifestasi penyakit kasebut, saéngga dianjurake kanggo mbatesi jumlah sajian.

Nalika nggodhok daging sawise sawetara menit nggodhok, duduh kaldu kudu ngiris, banjur tuku banyu anyar lan terus masak. Sadurunge masak bubur sereal kudu direndhem paling sethithik 10 jam.

Penting lan selaras karo regime ngombé, gumantung saka umur, amarga mbantu ngilangi racun-racun saka awak.

Sampeyan kudu ngetrapake aturan kasebut sanajan sawise ngilangi urtikaria - panganan diet diawasi ing minggu sabanjure.

Diet kaya mengkono: pisanan, nambah woh kuning lan sayuran menyang menu, banjur oranye, lan mung sawise dadi abang. Sawise panalitiyan, sampeyan bisa mboko sithik mangan bawang seger, iwak rebus, roti putih, woh-wohan lan woh-wohan.

Aturan aturan gumantung ing jinis urtikaria

urticaria ing tangan wanita Asal saka urticaria bisa asale alergi lan ora alergi.

Yen ing kasus sing sepisanan, irritant bisa dadi alergen panganan utawa pengobatan, sing nyebabake penyakit jenis liya yaiku:

  • faktor fisik ( kadhemen , srengenge , ultraviolet, stres mekanik);
  • penyakit sing gegandhengan (masalah karo saluran gastrointestinal, sistem endokrin awak).

Paling asring nalika kena alergen ing awak, urtikaria akut dumadi. Bentuk kronis kasebut disebabake dening faktor fisik lan masalah karo awak.

Carane aku kudu mangan karo urticaria akut?

Dadi manawa kalebu ing diet:

sayuran

  • croup (kajaba semolina);
  • produk susu fermentasi tanpa aditif;
  • keju non-cetha;
  • daging ramping;
  • kabeh jinis kubis (kajaba kanggo abang kubis);
  • squash;
  • labu;
  • Kacang hijau (seger);
  • kacang buncis;
  • greenery;
  • apel ijo utawa kuning lan pears;
  • kuning ceri, currant putih lan gooseberry;
  • lenga sayur olahan;
  • roti utawa bran roti.

Kanthi ilang gejala urtikaria, sampeyan bisa mbudidaya nggunakake iwak lan produk liyane. Sampeyan bisa ngenalake siji produk anyar ing 2-3 dina.

Contone, ing wayah esuk mangan kira-kira 100 gram iwak laut. Ing jam nonton reaksi awak. Yen ora ana reaksi, sampeyan bisa mangan sing luwih cilik saka iwak sing padha kanggo nedha awan lan nedha bengi. Sawise sawetara dina, nyoba ngenalake produk anyar.

Yen urticaria abot diamati, kudu nglakoni pasa 2-3 dina. Ing wektu iki, sampeyan kudu ngombe akèh banyu sing ora karbonat - luwih saka 1,5 liter. Sawise pasa pasa, produk susu, sayuran lan woh-wohan fermentasi wis dikukus, kompote. Jumlah panganan kudu minimal, nambah kanthi cepet.

Banjur, roti bran, daging sing tanpa lemak, lan jus sing anyar uga ditambahake menyang menu. Yen ora ana reaksi negatif saka awak, kalebu sayuran seger lan woh-wohan ing diet.

Sampeyan uga perlu ngilangi sajian pangan lan panas. Dadi manawa kanggo ngetutake diet kanthi 1-3 wulan.

Nutrisi sing tepat kanggo urticaria kronis

dhaptar produk nomer diet 5 Allergists ngomong yen urticaria kronis kerep ana nalika saluran gastrointestinal, patologi ati lan empedu. Rashes katon nalika eksaserbasi. Ing kasus kasebut, diwenehake diet terapi nomer 5. Iki nyebabake watesan:

  • lemak;
  • uyah;
  • cairan.

Barang sing diijini:

  • daging sing digodhog utawa dipanggang kanthi variétas kurang lemak (umpamane, sapi);
  • nggodhok utawa uap mili iwak;
  • keju cengkeh sedheng lan krim sing ora nguntungke;
  • 50 g butter (saben dina);
  • sereal lan sayuran;
  • serealia lan pasta;
  • legumes;
  • woh-wohan lan woh beri karo kurang asam.

Dilarang kanggo kalebu ing diet:

  • daging lemak, iwak;
  • daging, jamur lan iwak;
  • panggang panggang;
  • bawang bombay, bayam;
  • radish lan radish;
  • daging panggang;
  • saus pedas;
  • es krim;
  • warung ireng, coklat lan coklat;
  • saka alkohol.

Yen urticaria disababaké déning irritant mekanis, panggunaan dilarang:

  • panganan olahan (sosis, roti, kue, biskuit, daging abang);
  • kentang goreng, minuman beralkohol lan panganan cepet;
  • seafood;
  • coklat lan ombenan kanthi isi;
  • alkohol;
  • yogurts karo pewarna ditambahake lan rasa;
  • produk susu lan endhog.

Panganan sing ngandhut vitamin E (kayata lenga zaitun), vitamin C (woh seger), lan vitamin B5 (roti gandum) dianjurake.

Makanan sing dilarang karo urticaria

Produk sing dilarang karo urticaria Yen identifikasi stimulus angel, sampeyan kudu ngilangake produk coklat, daging sing dianggo, endhog , panganan goreng, rempah-rempah. Larangan kasebut uga kalebu tèh lan kopi sing kuwat, minuman karo gas, panganan kaleng, jamur, permen, madu, produk roti.

Watesan sayuran (tomat, lémia, radishes), woh wohan beri (raspberries, cherries, strawberries) lan woh-wohan, iwak, susu , mentega, krim abot lan krim sing ora nguntungke.

Sampel menu kanggo dina

Opsi 1 - Nomor tabel diet medis 5

Sarapan: bubur digawe saka sereal beras lan apel lan teh lemah karo krupuk.

Resep masak:

bakal mbutuhake 2 tbsp. l beras, 250 ml banyu lan 1 apel. Nasi diiseni nganti 12 jam, banjur dicuci lan diisi banyu. Diced apple uga ditambahake ana. Godhok setengah jam, banjur ajurake banyu sing isih ana. Bubur siap.

Nedha awan: Sup kentang lan pitik nggodhog.

Sup masak:

lenga zaitun diwutahake ing panci. Leek ngiris sacoro apik, diselehake ing mentega, direbus kanggo 10 luwih panas. Banjur kentang diced sing ditambahake ing panggonan sing padha, sawise 5 menit banyu ditambahake. Sup bisa dadi uyah sing sethithik lan masak sajrone 15 menit nganti kentang wis siap, diiris karo blender. Parsley disigar ditambahake menyang sup rampung.

Nedha bengi: Pasta karo saos keju lan teh karo roti.

Masak keju saos:

njupuk tbsp 1. l ghee lan 2 tbsp. l krim Kabeh pour menyang saucepan lan panas liwat panas medium. Panggang keju non-tajam sing dicithak menyang panggonan sing padha, aduk kanthi uniformitas, nambah uyah sing sethithik. Panggang pasthé wis disiram karo saos sadurunge dibakar lan disiram nganggo parsley utawa dill.

2 pilihan

Sarapan: Sereal buckwheat, segelas yoghurt sedheng lemak.

Panggang goreng:

njupuk tbsp 1. buckwheat ing 3 tbsp. banyu. Klompok kasebut ditahan kanggo 12 jam. Godhok banyu, tuku buckwheat menyang. Masak nganti sereal siap. Bungkus pot saka bubur ing kemul sing anget kanggo setengah jam.

Nedha awan: Sayur sup karo mie + godhong nggodhok.

Sup masak:

Sampeyan kudu ROOT parsley, 1 wortel lan bawang. Sayuran lemah ing blender, banjur 500 ml banyu sing nggodhok diwutahake. Ana sijine kentang, Cut menyang persagi. Godhok 10 menit.

Nedha bengi: keju casserole Cottage.

Masak:

njupuk 500 gram keju pondok, 2,5 tbsp. l Butter, 100 g raisins, 4 tbsp. l semolina, protein saka 2 endhog, sawetara gula. Curd ngilangke, nambah gula lan sereal. Tupung goyangake nganti umpluk, pour ing campuran keju lan cereals. Grease baking pan. Sijine curd menyang lan panggang nganti 30 menit ing 200 ° C.

Waca liyane babagan obatan kanggo ngobati urtikaria ing kene .

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.