Dimexide, solusi

Analog

Marbiopharm Ora ana analog sing lengkap

Rega

: 57 р. Rata-rata online rega * : 57 r.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Menyang bagean: Carane ngencerke lan kompres kanthi bener

Tula pabrik obat

Dimexide minangka produk obat sintetis saka njaba nggunakake antiseptic, analgesic, anti-inflammatory lan fibrinolytic properties. Obat iki digunakake kanggo ngobati penyakit kulit, otot lan nyeri sendhine, uga kanthi obatan liya, nambah penetrasi liwat kulit lan membran mukus.

Dimexide (dimethyl sulfoxide) katon kaya cairan kekuningan kanthi ambu ora enak. Senyawa kasebut nduweni kemampuan kanggo nglebokake getih kanthi gampang liwat kulit utuh lan mbubarake bahan kimia sing beda karo struktur: uyah, alkaloid, antibiotik, vitamin, hormon, sitostatika.

Amarga iki, obat kasebut nyepetake penetrasi liwat kulit akeh zat tanpa ngganti sifat-sifat kasebut (heparin, glukosa, yodium, penisilin, hidrocortisone, diclofenac lan kompleks komplek organik tetanduran obat.

Indikasi

Tathimphamprep Dimexide digunakake utamané minangka minangka salah sawijining komponen ing perawatan komplèks saka penyakit ing ngisor iki:

  • Pathologi OPS - radiculitis, ankylosing spondylitis, arthritis reumatoid, synovitis reaktif, deforming osteoarthrosis (kanthi kekalahan jaringan periartikular).
  • Nyuda (discoid) lupus.
  • Scleroderma diwatesi.
  • Synovitis reaktif.
  • Mycosis saka sikil.
  • Ciloko purulent, ulkus trophik, furunculosis, kukul.
  • Infiltrat traumatik.
  • Keloid scars.
  • Thrombophlebitis.
  • Sprain.
  • Alopecia.

Dosis lan administrasi

Obat digawe ing wangun konsentrasi, sing digunakake ing wangun diencerake karo persentase sing dibutuhake saka zat aktif. Solusi iki wis sakabeheng (irigasi) utawa kompres weteng (tampon) kanggo nglumpukake wilayah sing kena pengaruh kanthi panangkaran kulit sehat sing cedhak. Kompres tutup nganggo kain foil lan kain alami. Duration aplikasi - saka 10 nganti 15 dina. Gumantung ing penyakit, solusi Dimexide digunakake minangka ing ngisor iki:

  • Ing perawatan ulkus tropis utawa erysipelas, larutan 30-50% saka 50-100 ml. 2-3 r. ing dina
  • Nalika ngobati streptoderma lan eczema kasebar, kompres diaplikasi kanthi p- rum 40-90%.
  • Nalika rasa sakit lan anestesi lokal 25-50% solusi ing wangun 100-150 ml kompres. 2-3 r. Ing dina.
  • On high sensitive areas lan kulit wesi digunakake 10-30% pp.
  • Kanggo operasi plastik, pamuturan nganggo 10-20% p-rum diterapake, diterapake ing grafts transplantasi sasampunipun operasi lan sak periode pascaoperasi nganti rampung sembuh. Simpen graft kulit ing pangresul 5% solusi Dimexidum lan Ringer.
  • Solusi kanthi konsentrasi 10% saka zat aktif wis dikumbah foci lan rongga purulent-necrotik.

Kanggo ngeculake Dimexidum, jumlah konsentrasi sing dibutuhake dituangake ing wadhah lan ditambah banyu sing disaring. Minyak sayur bisa digunakake tinimbang banyu, utamané nalika nggunakake tampon. Konsentrasi sing beda-beda saka tamba kasebut dijupuk kanthi nyampurake banyu lan obat ing proporsi ing ngisor iki:

Konsentrasi larutan sing dibutuhake Volume banyu, ml Volume Dimexidum, ml
10% 18 2
20% 8 2
25% 6 2
30% 14 6
40% 6 4
50% 5 5
90% 2 18

Contraindications

Frozen Dimexide Dimexide wis kontraindikasi ing kasus ing ngisor iki:

  • Nalika hypersensitivity menyang tamba.
  • Ing wangun abot ginjel ginjel utawa hepatic.
  • Atherosclerosis abot.
  • Infark miokardium atau stenocardia.
  • Katarak utawa glaukoma.
  • Stroke
  • Karo
  • Sajrone meteng lan nyusoni.
  • Ing umur 12 taun.

Pregnant lan lactation

Sajrone meteng lan lactation, Dimexide wis kontraindikasi .

Overdosis

Kanthi overdosis tamba kasebut bisa nyebabake reaksi alergi. Nalika nggunakake Dimexidum undiluted, bisa diobong kimia. Ngobong tamba lan ngobong uga nyebabake lara.

Efek sisih

Sawise nganakake solusi banyu saka Dimexidum, efek sisih ngisor iki jarang diamati:

  • Reaksi alergi.
  • Gatal lan kontak dermatitis.
  • Kobong lan kulit garing.
  • Rash Erythematous.
  • Arang banget - bronchospasm.

Nalika reaksi alergi occurs, panggunaan obat kasebut tetep ora ditetepake, lan, yen perlu, disaranake blocker reseptor H1 histamin.

Komposisi lan farmakokinetik

GalenoPharm Dimexide kasedhiya ing bentuk botol dropper oranye kanthi 25 ml. undiluted sulfoksida - cairan sing ora ana warna karo ambu ora enak, larut ing banyu lan alkohol. Digunakna kanggo nyiapake solusi kanggo nggunakake jaba. Wis antiseptik, antipiretik, antihistamin, anti-inflamasi, analgesik, lan fibrinolitik.

Cepet nyemprotake membran biologis, kalebu membran lan kulit mucous, nambah permeabilitas kanggo obatan liyane. Nalika aplikasi nembus getih sawise 5 menit, lan tekan konsentrasi puncak sawise 5-6 jam. Ngganti sensitivitas microflora tahan antibiotik. Iki digunakake ing kombinasi karo obat-obatan liyane (sadurunge dissolved ing utawa sawise Applied menyang kulit) kanggo penetrasi kualitas lan jero menyang jaringan.

Liyane

Sadurunge nggunakake obat kasebut, perlu kanggo nyoba toleransi kanthi nggunakake solusi ing tangan kanthi tampon. Hipersensitivitas lan gatel kasebut bakal nuduhaké hypersensitivity.

Resep. Umur urip 2 taun. Simpen ing panggonan sing garing lan peteng, ora bisa dicekel bocah.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Efek saka tamba kasebut dites sawise maca mammolog sing nyatakake Dimexide bebarengan karo obat hormonal kanggo perawatan mastopathy. Dokter diterangno yen ora ana efek, kudu mbusak nodul kanthi operasi. Solusi iki ditrapake kanggo 10 dina kanggo setengah jam. Diagnostik kasebut nuduhake yen resorpsi saka asu kasebut wiwit. Ing kasusku, penyakit iki bisa ditrapake, aku ngarep-arep yen kabeh bakal kelakon tanpa bantuan dokter bedah. Vika, Krasnodar

Ing langkah-langkah, dheweke nglangi sikile kanthi kuat, sawise wektu cendhak, swiwi, lan ora bisa mlaku. Ing omah, ibu mertua (perawat dening profesi) tuku Dimexide lan bandage elastis, sawise dheweke nyiapake solusi, ngolah kompress kanggo setengah jam, lan rewound sikil dheweke karo bandage. Nganti dina sabanjure, sendi padha lara. Sawise prosedur kasebut, ing dina kapindho, rasa sakit mudhun kanthi nyoto, ing dina katelu, pembengkakan kasebut mulai entek, lan kompresse kaping papat dikira ora bakal dilakoni. Aku pangarep-arep bisa katon tanpa obat. Yaroslav, Borisoglebsk

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.