Diprospan, injeksi

Analog

Paket 5 ampul

Persiapan kortikosteroid >> lainnya

Rega

203 р. Rata-rata online rega * 203 r. (1 ampoule)

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

"Diprospan" minangka obat hormonal, sing kanthi tumindak farmakologis kalebu klompok glukokortikoid .

Nduweni efek anti-inflamasi sing kuat, lan kanthi cepet uga ngilangi gejala sing ngiringi reaksi alergi.

Liyane keuntungan saka tamba iki kasedhiya - rega Diprospan luwih murah tinimbang kanggo obat kanthi efek sing padha.

Penting banget! Sampeyan pancen dilarang ngetik "Diprospan" kanthi cara intravena - iki bisa nyebabake pati pasien!

Deskripsi obat

ampul% ing wadhah plastik Komponen utama "Diprospana" yaiku betamethasone, sing ana ing komposisi obat kasebut ing rong bab:

  • betamethasone dipropionat, perlu kanggo nyedhiyakake efek terapeutik sing dawa (dawa);
  • betamethasone disodium fosfat, sing tanggung jawab kanggo efek serat terapeutik sing cepet.

Obat kasebut diutus utamane kanggo nyegah proses peradangan ing tingkat sel. Kajaba iku, alat nduweni sifat ing ngisor iki:

  • rangsangan sistem kekebalan;
  • efek anti-kejut;
  • ngalangi serangan alergi.

Miturut asil riset sing dilakoni ing laboratorium ilmiah, "Diprospan" bisa nimbulake panahanan sodium ing awak, uga nyepetake ekskresi ion kalium, amonium lan hidrogen. Nalika nggunakake dosis sing disaranake saka tamba, manifestasi kasebut biasane ora ana, utawa keruwetan sing dadi cilik sing ora nduweni makna klinis.

Efek terapeutik "Diprospana" ana 10 (maksimum 20) menit sawise administrasi obat kasebut.

Obat iki kasedhiya ing wangun suntik ing wangun solusi lan penundaan. Produk kasebut dilebokake ing 1 ml ampoules dilebokake ing kothak karton (saben paket ngandhut 1 utawa 5 ampul).

Indikasi sing digunakake

paket 1 ampoule Obat iki duwe sawetara kegunaan, saéngga dianjurake kanggo ngobati penyakit sing nglibatake lémon inflamasi.

Penyakit kulit:

  • reaksi transfusi;
  • leukemia;
  • limfoma.

Penyakit ginjal: glomerulonefritis.

Penyakit alergi:

Penyakit sistem pencernaan:

  • enteropati gluten;
  • ulcerative colitis (non-spesifik);
  • Penyakit Crohn.

Panyakit rematik:

  • rematik arthritis;
  • bursitis;
  • osteoarthritis;
  • exostosis;
  • tendonitis;
  • torticollis;
  • hak spur, lan liya-liyane.

Sistem Negara:

  • scleroderma;
  • dermatomyositis;
  • lupus lan liyane

Adrenal Diseases:

  • sindrom adrenogenital;
  • insufisiensi adrenal (primer lan sekunder).

Cara regimen aplikasi lan dosing

Ana sawetara cara kanggo ngobati tamba: intramuskular, intradermal, intraarticular lan periarticular (injeksi diselehake ing area sekitar sendi).

Penting banget! Sampeyan pancen dilarang ngetik "Diprospan" kanthi cara intravena - iki bisa nyebabake pati pasien!

ampoule ing tangan Administrasi intramuskular. Kanggo perawatan penyakit, tamba kasebut diwajibake ing dosis 1-2 ml, sing ditindakake siji-wektu. Interval antarane injeksi kudu paling ora 2 minggu, ing sawetara kasus interval antara injeksi 4 minggu.

Pengenalan intra-artikular lan periartikular . Dosis obat kanggo suntikan sing dilakoni kanthi metode administrasi iki gumantung ing area ing ngendi obat kasebut bakal disuntikake:

  • Hip joint - 1-2 ml;
  • pundhak, pundhak lan lutut - 1 ml;
  • interphalangeal, metacarpophalangeal lan sternoclavicular joints - 0.25-5 ml;
  • carpal lan elbow joints - 0.5-1 ml.
Administrasi intra-artikular mbutuhake ahli bedah sing trampil banget, ora nyoba kanggo nindakake dhewe!

Intradermal introduksi. Dosis mingguan 1 ml - ora bisa ngluwihi kanggo nyegah konsekuensi negatif kanggo kesehatan pasien. Biasane, dosis saka 0,25 nganti 1 ml digunakake kanggo njamin efek terapeutik, nanging ing sawetara kasus, dokter bisa nemtokake perlu kanggo nambah jumlah obat kasebut nganti 2 ml.

Suntikan saka "Diprospana" paling asring ora mbutuhake tambahan anestesi, ananging ora angel. Nanging, ing kasus-kasus individu, panggunaan obat-obatan kanthi sipat analgesik cukup bisa.

Contraindications

Injeksi "Diprospana" dikategorikake contraindicated ing wong sing nuduhake sensitivitas tambah kanggo zat aktif utama. Uga perlu kanggo njaga janjian dana kanggo pasien karo pathologi saluran pencernaan, kalebu:

  • ulcerative lesi ing weteng lan duodenum;
  • batu karang;
  • diverticulitis;
  • Fungsi ati sing ora normal.

Kontraindikasi relatif kanggo blokade nggunakake Diprospana yaiku:

  • diabetes mellitus;
  • tuberkulosis;
  • penyakit nephritic;
  • glaukoma;
  • sirosis;
  • kelainan mental;
  • osteoporosis;
  • hipertensi;
  • Infeksi HIV;
  • trombophlebitis;
  • pitik pox.

Efek sisih

Efek sing ora dikarepake saka panggunaan "Diprospana" biasane kedadeyan karo terapi sing terus-terusan karo tamba iki. Ing antarane manifestasi kasebut:

  • pathologi saka jantung lan getih (gagal jantung, tekanan tambah);
  • Penyimpanan cairan ing jaringan lan organ, nyebabake munculna puffiness;
  • gain bobot;
  • abscesses;
  • atropi kulit (uga saka jinis subkutan);
  • kelainan metabolisme otot;
  • tendon pecah, osteoporosis;
  • pancreatitis;
  • mangan kelainan (flatulence, hiccups, erosions lan ulcers weteng);
  • angioedema;
  • tambah sweating;
  • munculé kukul steroid;
  • kelainan siklus ing wanita;
  • pathologi lan kelainan pubertas bocah lan remaja;
  • sindrom convulsive, sirah, migren;
  • depresi, psychosis, gangguan turu.

Pengobatan intra-articular saka obat kasebut bisa nyebabake efek samping ing ngisor iki:

  • peracunan getih (sepsis);
  • karusakan kanggo endings syaraf, tulang rawan lan tendons;
  • tulang necrosis (aseptik);
  • arthritis microcrystalline;
  • pendarahan ing rongga sendi.

Kanthi nggunakake siji utawa nggunakake dosis cilik, "Diprospan" bisa ditularake dening kabeh kategori umur pasien.

Cathetan lan instruksi khusus

Diprospan Obat iki bisa digabung karo perawatan keracunan alkohol, amarga glukokortikoid ngurangi efek beracun saka etil alkohol ing awak manungsa.

Aplikasi nalika meteng mung bisa dimanfaatake, amarga zat-zat sing mbentuk larutan lan suspensi, nembus penghalang plasenta tumuju fetus. Yen meteng ana ing perawatan kanthi "Diprospan", obat kasebut ora bisa dibatalake kanthi cepet - dhokter kudu njupuk rencana penarikan narkoba, kanthi anggepan penyakit kasebut, uga patologi lan masalah.

Sajrone lactation, sampeyan uga kudu nyatakake fakta sing glucocorticoids ing jumlah cilik sing diekskripsikake ing susu ibu.

Suntikan "Diprospana" ora bisa dilebokake ing wektu vaksinasi, amarga antibodi ing tindakan ora ditrapake. Sawise diperkenalkan vaksin kudu paling sethithik 7-10 dina.

Terapi obat kanggo pasien pediatrik kudu mbutuhake konsultasi biasa dening dokter mata, amarga ana risiko ngembangake katarak lan glaukoma.

Wong kudu nyatakake yen "Diprospana" bisa ngalami fungsi reproduktif kanthi ngurangi aktivitas sperma lan kualitas sperma sing luwih gedhe.

Liyane

Resep. Umur urip 3 taun. Simpen ing panggonan sing peteng, ora ana ing sikil, ing suhu 2-25 ° C.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Aku diwenehi injeksi "Diprospana" ing spel tumit. Apa aku mung nyoba - physiotherapy, ointment, pil, cara tradisional. Supaya dheweke ora bisa mlaku, kudu nginep ing sawetara dina. Akibaté, dokter bedhil menehi pitunjuk marang suntikan kasebut. Temtuné, mesthine, nanging aku nemtokake. Aku bakal ngomong kanthi cepet yen injeksi iki banget nglarani - Aku meh ora bisa ngenteni prosedur rampung, sanajan ora luwih saka menit. Ing dina sabanjure aku bisa metu saka amben lan tumuju ing tumit tanpa nandhang lara apa-apa. Minangka kanggo efek samping, aku mung ngalami kasangsaran tartamtu ing dina pisanan sawise injeksi, nanging dhokter ngandika yen iki normal. Ora ana manifestasi negatif maneh. Anna Vladimirovna, 33 taun, Oryol

Aku athlete profesional, lan kabeh penyakit saka sistem musculoskeletal ora ana sing langka kanggo aku. Suntikan "Diprospana" kudu digawe nalika dhokter nggawe diagnosis "bursitis". Perasaan, mesthi, ora paling nyenengake, nanging ing umum aku ora bisa ngomong yen iku banget nglarani. Paling penting, tamba banget efektif - sawise rong injeksi, aku kanthi waras lan bisa terus latihan kanthi cara sing lembut. Yen tiba-tiba kudu gawe maneh, aku mesthi ora bakal nolak. Anton, 22 taun, Sterlitamak

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

10 komentar

  • Iman :

    Ing Februari, blokade tumit tumit digawe karo diprospan karo lidocaine. Apik banget, dheweke ora rumangsa nesu, sawise sedina dheweke lunga. Sadurunge, dheweke ora bisa mlaku ing sikile. Nanging exacerbation saka neuralgia trigeminal karo serangan convulsive wiwit, aku nambani kanggo 3 wulan. Dina iki maneh aku ora bisa mlebu ing tumit. Bunder sing bewitched.

    • Nikolay :

      Vera.Diprospan apik, dheweke bakal ngilangi rasa nyeri, nanging ora bisa ilang, 10 taun ana masalah sing padha (spur), kanca-kancaku, dhokter menehi saran: Saben esuk kita ngombe banyu menyang jedhing -15 cm lan kabeh gawe roket proletarian ngetung tumit saka 50 razik A kanca iku ahli bedah sing ngandhani yen iki obscurantism, nanging mbantu, aneh banget. (30 taun pengalaman) Aku nyoba. Setunggal wulan salajengipun, piyambakipun damel netra X-ray net.Takie ing ngandhap punika.

  • Lyudmila :

    Tangane ora munggah. Sawise injeksi, aku kelalen nyiksa setengah taun lan tangan iki luwih apik tinimbang liyane. Mbantu parade nglangi. Aku seneng karo obat iki.

  • Anton :

    Aku duwe alopecia fokus, kabeh duwe ganjil, padha ngomong yen obat kudu mbantu, sayang karo aku sing ngerti, mungkin wong duwe masalah sing padha, aku bakal ngucapke matur nuwun.

  • Natalia :

    Obat iki mbantu aku !!! Aku ngalami alergi kanggo 4 taun sak durunge. Mung siji ampoule per mangsa aggravation, ing pungkasan mangsa panas. Aku ilang alergi.

    • Vladimir :

      Sampeyan pancen setuju karo sampeyan mung sarana sing mbantu saka alergi, sayangé ilang saka Advertisement.

  • Dinah :

    Apa sampeyan bisa ngomong apa sing kena pengaruh psoriasis?

    • Victoria :

      Kita menehi injeksi bojone seminggu seminggu 5 ampul. Mlayu nganti setengah taun, lan banjur maneh kita nemoni

    • Gulya :

      Nanging mbantu, nanging sayangé ora ana ing jual. Aku ora bisa nemokake.

  • Marina :

    Aku duwe asma bronkial, ing akhir Agustus ana alergi sing elek, aku dianggep alergist kanggo sebulan, nanging ora ana sing mbantu. Kancaku menehi saran Diprospan lan mujizat sing kedadeyan, aku kelalen alergi lan penyakit ku 3 wulan, aku bakal menehi injeksi liyane sesuk, nganti Maret cukup .

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.