Dysplastic nevus

dysplastic nevus ing sikil Salah siji jinis moles - neoplasma pigmented. Iki minangka akumulasi sel melanocytic ing epidermis utawa ing dermis, sing dibentuk minangka asil mutasi gene nalika perkembangan fetus.

Subspesies iku salib antarane mole normal lan melanoma - tumor kanker. Risiko malignancy (transformasi dadi wangun ganas) minangka sing paling dhuwur ing kabeh entitas sing padha. Malah katon nevus dysplastic beda.

Ing cendhak, mole kasebut kudu dituduhake ing oncologist.

Gejala

Tumor nduweni warna coklat, coklat utawa coklat peteng, ora merata amarga distribusi melanin sing ora seimbang. Langit sing luwih kuat predominate ing sisih tengah. Iki minangka nevi atipikal sing tunggal utawa macem-macem ing tangan lan tutup saka sisih ndhuwur awak.

Ukurane rada gedhe - sekitar 1 cm lan luwih. Padha luwih gedhe tinimbang kabeh neoplasma sing ana ing awak.

Lumahing iku heterogen, gumuk ing tengah, sing luwih cedhak karo periphery. Titik iku rata, lan bagéan tengah diwakili minangka simpul lan rada mundhak ing sadhuwure integument.

Ora kaya mole, nevus dysplastic nduweni pinggiran bergerigi lan wujud asimetris sing kaya omelet. Ing permukaane tuwuh dawa, werna rambut sing kandel. Around fokus bisa katon klompok unsur cilik sing kasebar. Tampilan tumor rada mirip karo keratosis seborohe.

Foto jinis nevi dysplastic

Manungsa waé, isi bisa nyenengake.

Nimbulaké

Sembarang birthmark bisa dadi melanoma sajrone pangaruh faktor eksternal utawa internal. Nanging jenis iki wiwitane kerusakan ing malignancy, lan mulane mbutuhake pemantauan konstan.

Dipercaya yèn alasan utama panampilané minangka predisposisi turunan. Yen umume getih duwe riwayat komplikasi kanthi tumor tumor kasebut, banjur ing 90% kasus ing pembentukan janin ora bisa dihindari.

Kajaba iku, sing nyedhaki tingkat kakuasaan, luwih gedhe kemungkinan sel nevus dysplastic ing kulit.

nevi ing pundak lan dodo Titik ditemokake ing 5 saka 100 wong kanthi frekuensi sing padha ing loro lanang lan wadon. Kira-kira 2-8% saka populasi total duwe siji utawa luwih neoplasma. Tendensi marang dheweke disebut sindrom nevi atipikal.

Nanging para ilmuwan Amerika nyaranake nggunakake istilah sindrom dysplasias melanocytic atipikal, sing dibedakake dadi 5 jinis:

  • A - tanpa dumadi saka melanoma, sporadis (ora turun temurun);
  • B - kulawarga tanpa melanoma;
  • C - sporadis karo melanoma;
  • D-1 - familial with melanoma;
  • D-2 - familial karo melanoma ing 2 utawa luwih kerabat.

Ing akumulasi sel nevus ing janin ora ateges manawa mancur bakal dideteksi sasampunipun lair saka bocah, senajan uga ora ditepungi. Ing sawetara kasus, manifestasi kasebut digandhengake karo owah-owahan hormon ing awak, sing mengaruhi divisi melanosit:

  • sak puber;
  • nalika meteng.

Faktor sekunder kalebu:

  • cahya kanggo sinar matahari;
  • kunjungan solarium.

Item anyar bisa dumadi ing saindhenging urip. Nanging, dysplastic nevus ora minangka patologi, nanging sawijining fitur genetik organisme. Ing obat, dheweke duwe pirang-pirang jeneng:

  • Clark nevus (kanthi jeneng ilmuwan sing pisanan sinau patologi);
  • atypical nevus;
  • atypical birthmark.

Resiko kesehatan

Birthmark dhewe ora mbebayani, nanging kudu ngawasi kanthi teliti dening operator. Sakwise, kira-kira 65% saka nevi kuwi cepet utawa mengko dadi melanoma. Iki ora ateges yen wong kudu ngalami stress ing kabeh urip, minangka pengalaman gemeter sistematis ngaktifake proses patologis keganasan.

Pratandha ing ngisor iki kudu diwaspadai:

  • munculé sensasi ing wilayah tumor (perasaan bursting, kobong, gatal, nyeri);
  • pambentukan panggonan lan plakat anyar;
  • mundhut saka lumahing lemah, ngilangake struktur sing alus, ilang pola kulit;
  • owah-owahan warna utawa intensitas warna, katon pigmentasi;
  • katon ing babagan neoplasma saka pembengkakan, abang.

Diagnostik

papilomma examination Ing wektu sing tepat diagnosis ngidini supaya sampeyan ora nyegah kanker, mula, dadi tujuan utama ing kasus ngarsane nevus dysplastic. Iki ditindakake kanthi dhasar pamriksan visual lan sinau babagan owah-owahan ing titik kasebut.

Neoplasma kanthi ukuran kurang saka 15 mm sing tundhuk biopsi, sing dijupuk saka situs 2 mm saka pinggir.

Yen mung sel melanocytic atipikal sing ditemokake ing dhaérah tapel wates dermis lan epidermis, banjur transformasi ora diwiwiti. Melanoma kalebu melanocytes atipikal sing disebarake ing kabeh lapisan epidermis.

Sawise eksisi, materi kasebut dikirim kanggo analisis histologis.

Perawatan

Kanggo nyegah munculé dysplastic nevus, sayangé, mokal. Pasien mung bisa ngetrapake cara khusus kanggo urip, tetep nonton owah-owahan ing tumor:

  1. Registrasi medis wajib.
  2. Paling 1 wektu ing 4 sasi, sampeyan kudu ngunjungi dermatologist utawa oncologist.
  3. Sampeyan kudu mriksa kulit saben dina, mbayar manungsa waé tartamtu kanggo katon moles anyar.
  4. Yen ana anggepan yen nevus dysplastic wis berubah wujud, warna, ukuran, rasa sakit, gatal-gatal, banjur sampeyan kudu langsung nyuwun dhokter. Kabeh tandha-tandha kasebut nuduhake awal proses malignancy.

Temtun indikasi kanggo aman:

  • lokalisasi ing dhaerah, sikil utawa tangan, ing membran mukosa;
  • ngarsane tanda lahir ing sirah ing rambut utawa ing wilayah genital;
  • paningkatan ukuran ukuran neoplasma utawa regejegan mbalikke;
  • tambah pigmentasi utawa heterogenitas;
  • pendarahan, inflamasi;
  • trauma tumor.

Unsur cemlorot utawa siji-siji sing ditangani kanthi cara bedah. Mung liwat eksisi radikal karo bagean saka jaringan sehat bakal bisa kanggo ngatasi transformasi ganas lan ngilangi kabeh sel kanker. Batas sing tepat ing titik dituduhake karo lampu Kayu.

Impek cara liya saka karusakan utawa koagulasi ing kasus iki ora bisa ditampa. Menapa malih, piyambakipun mboten nyegah kamungkinan pemeriksaan histologis lanjutan. Sawetara nevi kudu ditrapake kanthi teliti, ngilangi mung sing duwe owah-owahan.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.