Topeng rosacea buatan tangan

couperose bolong ing pasuryan Iku apik kanggo miwiti kanggo nangani masalah nalika prau ing kulit isih lancip, lan werna iku kemerahan-mawar.

Yen prau nutupi permukaan kulit lan nduwe werna biru-abu-abu, banjur mung phlebologist bakal mbantu ngatasi masalah kasebut.

Waca liyane babagan pangobatan liyane kanggo rosacea kene .

Nanging akeh wanita ora miwiti penyakit kasebut lan mulai ngukur tindakan pencegahan lan terapeutik sing aktif ing ngarep ing tahap awal penyakit, sing nyumbang, yen ora rampung ngilangi masalah kasebut, banjur alon utawa mudhun proses tampilan jaringan vaskular.

Wigati! Wanita sing nggunakake topeng terapi kanggo rosacea paling ora loro kaping seminggu ora mung nyegah tampilan jaringan pembuluh darah, nanging uga katon luwih enom, luwih enak lan luwih sehat tinimbang kanca-kanca.

Topeng karo Ascorutin lan Teh Hijau

askorutin Ascorutin minangka persiapan kompleks sing ngandung asam ascorbic lan rutin. Obat-obatan kasebut ing kombinasi nyumbang kanggo nguatake tembok vascular, amarga padha njupuk bagean aktif ing proses redoks awak. Rutin ora mung nyegah oksidasi gedhe saka asam askorbat, nanging uga minangka bahan bangunan kanggo tembok prau.

Flavonoid, mineral lan vitamin saka teh ijo:

  • nyebabake kontraksi pembuluh getih;
  • ngencengi pori-pori kulit, nggawe luwih enom lan entheng.

Kanggo nyiapake topeng sampeyan kudu nggawe tèh ijo kuwat. Njupuk rong tablespoons lan ngeculake rong tablet saka askorutin ing wong.

Kanggo masker sing uga diterapake ing pasuryan, perlu nambah lempung terapi menyang campuran. Kanggo kulit berminyak lan keropos, luwih becik njupuk lempung sing ireng, lan putih alus lan garing.

krim sing ora nguntungke ing mangkuk Sampeyan bisa nambah spoonful krim utawa krim sing ora nguntungke kanggo topeng kanggo ngurangi efek agresif ing kulit asam askorbat lan tanin teh ijo.

Krim utawa krim sing ora ngasilake krim asam ora bakal nyuda kulit lan mbantu komponen aktif saka topeng kanggo tumindak ing urat lancip. Topeng ditrapake kanggo ngresiki kulit rong jam sadurunge bedtime. Sampeyan kudu katahan kanggo 15-20 menit. Sawisé iku, topeng dibusak kanthi swab sing weteng, lan pasuryan wis di-smear karo krim wengi.

Kentang topeng

Kentang minangka juara ing kandungan vitamin C, nyusup woh-wohan jeruk ing indikator iki. Kajaba iku, kentang ngandhut:

  • meh kabeh vitamin B kelompok, sing mbenakake pembentukan sel kulit;
  • Vitamins A lan E, mrodhuksi penyembuhan retakan cilik lan microtraumas.

kentang Kentang minangka salah siji sumber utama kalium, sing tanggung jawab kanggo normalisasi keseimbangan banyu saka jaringan, nyuda tekanan lan nguatake pembuluh getih.

Nalika telangiektasia ing ngarep digunakake jus kentang mentah. Ora ana kudune ora ngemot jus kentang sing anyar, amarga bisa nglukis kulit ing werna peteng. Kentang anyar asring ngandhut daging sapi korne, sing beracun lan ora bisa nresnani wong utawa bantuan kanggo ngilangi rosacea.

Kanggo nyiapake topeng, sampeyan kudu ngumbah lan ngresiki kentang ukuran medium. Sampeyan kudu grated ing grater nggoleki utawa ing cara liyane. Ing mush sampeyan bisa nambah sendok susu utawa krim. Kaya ing resep sadurunge, susu bakal ngetrapake efek saka asam askorbat.

Topeng dilapisi nganggo lapisan tipis kanggo kabeh permukaan. Tansah nganti pangatusan parsial utawa lengkap. Banjur sampeyan bisa ngaplikasi lapisan kaping kalih lan tetep liyane 10-15 menit. Yen sampeyan ngresiki kulit sing rada entheng, banjur bisa nganggep yen topeng kanthi cepet lan tetep ing pasuryan maneh ora trep. Jumbuhake massa karo samubarang regane lan ngresiki kulit nganggo krim.

Jahe lan Salad

jahe lan cah wadon nyebar krim Jahe minangka obat anti aging universal. Jahe ing krim lan tutup bisa ngilangi cacat kosmetik. Jahe isine akeh:

  • Vitamin E, sing minangka cara unik kanggo ngasilake sel lan jaringan;
  • Vitamin B melu pembentukan jaringan;
  • vitamin K, sing tanggung jawab kanggo ngurangi kerapuhan lan permeabilitas tembok kapiler.

Uga ngandhut vitamin C, nanging jumlahé ora kritis lan ora bisa nyebabake iritasi epidermis. Jahe ora nyebabake sirkulasi getih. Nyuda pasuryan lan nyumbang kanggo nutrisi lan regenerasi kulit.

Godhong salad yaiku juara vitamin A lan asam folat. Zat kasebut nyumbang marang pembentukan epidermis, ngilangake kekeselen, iritasi lan nggawe lapisan sel sing luwih kenthel, sing ngidini sampeyan ndhelikake prau cilik.

Kajaba iku, selada ngandhut:

  • vitamin C;
  • B vitamins;
  • carotene;
  • Vitamin PP.

Sanajan efek sing ditetepake kasebut, ora ana jahe utawa lonthe digunakake ing topeng mentahan. Jahe bisa noda kulit, lan salad kurang "dipérang" karo vitamins lan mineral karo kulit.

Jahe kanggo nggawe topeng dikupas, diolah ing grate lan diwutahake kanthi 1 sendok teh banyu adhem, lan sawise kasebut, massa sing diasilake diiseni lan direbus nganggo panas sing kurang 7 menit.

Lettuce seger disigar karo banyu nggodhok, digodhog, adhem lan ditambahake ing pulp jahe sing adhem. Pangobatan panas ngidini godhong lettuce luwih bisa menehi vitamins lan mineral.

Sadurunge dipigunakaké, massa sing diasilake rada wrung metu lan diterapake kanggo kulit sing rusak, nyingkirake area sing ana ing mripat. Sampeyan bisa terus topeng kanggo 10-20 menit. Sawisé iku, gruel dibusak saka kulit kanthi susu kosmetik utawa lotion lan pasuryan wis diencerake kanthi krim nourishing.

Jamu lan healing herbs

Chamomile kit sepindah Kanggo nyiapake topeng kudu:

  • Chamomile;
  • horsetail;
  • Chestnut kuda (kembang);
  • calendula;
  • yarrow

Chamomile duwe efek sing bermanfaat ing kulit, nyuda inflamasi, ngilangake iritasi, meremajakan lan njaga kulit. Chamazulene, komponen minyak esensial sing nglawan rashes alergi, lan coumarin nyedhiyakake perbaikan jaringan. Kajaba iku, farmasi chamomile ngandhut sitosterol, sing mbenakake microcirculation getih lan mbenakake akses menyang sel oksigen. Asam organik nyedhiyakake hidrasi jero ing epidermis, lan choline nambahake proses metabolisme.

Lapangan horsetail - sumber silikon, sing nyepetake pembaharuan sel kulit, saingga ningkatake kondhisi.

Kembang kastanye jaran Kembang kastanye jaran kandhung kalebu escin. Iku ngrangsang sirkulasi getih ing kapiler lan ningkatake kemampuan kapal supaya bisa dikontrak. Pecahnya aliran getih ing area couperosis, ngatasi stagnasi, ngilangake tembok kapiler, lan ngetokake tembok kapiler.

Calendula utawa marigold ngenggoni panggonan pisanan ing antarane ngilangi iritasi lan inflamasi kulit, iku agen penguat sing aktif. Marigold sugih ing:

  • vitamin C;
  • albumin;
  • saponin;
  • flavochrome;
  • lycopene;
  • lan citraxantin, sing mbenakake metabolisme ing tembok prau lan epidermis.

Calendula minangka bagéan saka akeh krim, salep, lotion, lan tonik kanggo kulit masalah utawa masalah.

ысячелистник , позволяет повысить прочность стенки капилляров. Vitamin K, sing sugih ing jeruk , bisa nambah kekuatan tembok kapiler. Kajaba iku, yarrow ngandhut tannin, resin lan kenceng sing ngrangsang metabolisme sel, ningkatake kulit, dadi luwih elastis lan padhet. Asam amino lan asam organik ing tanduran iki nyumbang kanggo nyepetake metabolisme sel.

sugih duduh kaldu Kanggo preparation tutup saka tetanduran nyiyapake duduh kaldu sing sugih. Kanggo nindakake iki, saben kandhutan saben zat ditusukake setengah godhok saka banyu sing nggodhok lan ngandhut nganti 15 menit. Banjur nambahake pati kentang menyang larutan panas, lempung putih utawa ireng bisa ditambah. Sampeyan perlu kanggo entuk konsistensi pasty saka solusi.

Ora angel, yen bahan mentahan sayur-sayuran tiba ing topeng. Topeng bisa ditrapake anget, lan sampeyan bisa nglangi. Masalah utama sing topeng ora panas, kaya telangiektasia ora bisa dipanasake. Topeng diaplikasi ing pasuryan lan ngiwa kanggo 20 menit. Sawise kuwi, wis diresiki, lan kulit diobati kanthi krim.

Remedial rakyat sing digunakake ing perang nglawan couperosis, duweni efek sing jelas lan bisa ngubah situasi kasebut ing tahap wiwitan penyakit. Yen tutup rong minggu ora menehi asil sing ngetokake, mesthi bakal bisa ngrampungake masalah telangiectasia bebarengan karo dokter.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.