Generik lan masalah pasar farmakologis

Apa generik?

Generik (generik) diarani obat generik, yaiku salinan komposisi obat asli saka bahan aktif. Generik (analogi) bisa diluncurake mung sawisé tilar mangsa protèktif patèn zat aktif saka obat asli. mirah - kiwa, larang - tengen Pasangan ideal kudu:

  1. kanggo ngeterake awak kanthi jumlah aktif aktif (ekivalensi biologis);
  2. kalebu komponen sing padha (setara farmasi);
  3. duwe efek babagan terapi sing padha minangka asli (khasiat pengobatan).

Ing laku, ing sawetawis negara, kalebu Rusia, mung indikator kapisan sing dikontrol .

Perusahaan umum dibutuhake kanggo mbuktekake yen bahan aktif identik karo obat asli. Nanging panuku (filler, preservatives, pewarna) ing mitra kasebut biasane beda (luwih murah). Kahanan iki bisa ngurangi khasiat terapi saka generik.

Panggabungan generik ing pasar obat internasional terus berkembang. Persentasi iki luwih murah tinimbang negara kanthi standar urip sing dhuwur, ing pundhi akeh pasien sing bisa mbayar asline.

Apa asli luwih apik?

Bagean utama biaya tamba asli yaiku rega-rega biaya saka prodhuk mrodhuksi kanggo nggawe obat anyar. Iku kalebu langkah-langkah ing ngisor iki:

  • pengembangan zat obat anyar;
  • sinau keberhasilan lan efek samping;
  • pengembangan teknologi produksi;
  • tes ing kéwan lan sukarelawan;
  • kampanye iklan kanggo entri pasar aktif.

apik utawa ala? Paten sing ditampa kanggo tamba anyar 20-25 taun. Separo kapisan periode iki, perusahaan farmasi reimburses biaya sing ditampa, lan setengah liya - nggawe bathi. Iki ngidini kanggo terus aktivitas ing pasar farmasi. Jumlah perusahaan sing ngasilake obat-obatan inovatif ing pasar farmasi global ora ngluwihi setengah sewu.

Obat asli sing larang. Nanging pasien sing njupuk obatan kasebut bisa yakin karo kualitas lan efektifitas.

Efek samping saka obat kasebut bisa uga diminimalake amarga pilihan lan bahan bakar optimal.

Obat asli sing luwih dhuwur saka zat. Iki ora bener kanggo akeh generik sing digawe saka bahan mentah India utawa Cina.

Apa sing menehi analog

Pil mirah utawa larang? Biaya generik kaping pirang-pirang kurang saka rega obat asli. Kurang biaya amarga faktor baku. Sawise kabeh, manufaktur analog digunakake rumus siap kanggo obat zat aktif. Padha ora perlu ngetrapake dana gedhe sing diinvestasikan kanggo nyiptakake obat kasebut. Puluhan èwu perusahaan sing melu produksi analog.

Nanging, ing sawetara kasus, kualitas analog mirah godhong akeh sing dikarepake. Manufaktur umum ora ngadhepi tugas menang pasar farmasi lan nggawe reputasi apik kanggo obat kasebut. Iki wis rampung dening wong liya.

Mulane, manungsa waé kurang dibayar kanggo kombinasi zat aktif kanthi zat tambahan lan stabilitas senyawa kimia. Unsur sing aktif sing ora milih bisa ngurangi khasiat terapeutik bahan aktif.

Kesimpulan

Kita ora bakal mati. Tuku setara murah sampeyan bisa njaluk kualitas apik, nanging ora tansah .

Paling analog uga paling murah ing prototipe. Yen sampeyan ngidini, tuku obat asli.

Nalika mundhut, sampeyan kudu ngetutake aturan tartamtu supaya ora mbukak obat sing murah:

  • sampeyan kudu takon karo para dokter: padha ngerti kualitas ora mung saka obat asli, nanging uga analog;
  • Iku luwih apik kanggo tuku generik, ora digawe taun pisanan;
  • luwih becik tuku obat ing apotekha gedhe sing ngurmati reputasi;
  • yen bisa, sampeyan kudu tuku obat-obatan sing diprodhuksi ing negara kanthi sistem kontrol kontrol pasar obat (lawas anggota Uni Eropa, Amerika Serikat, Kanada, Australia, Jepang).

Pasien sing wis duwe pengalaman nampa asli, minangka aturan, bisa mriksa efek saka generik kanthi perbandingan.

Tulis ing komentar apa generik sing sampeyan gunakake lan pendapat babagan kualitase. Yen artikel iki mbiyantu, klik "bagikan."

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.