Dermatitis dermatitis eksfoliatif ing bayi anyar

Exfoliative dermatitis Ritter - penyakit kulit infèksi ing bayi anyar karo bakteri. Dermatitis ritter iku wangun abot saka pemphigus epidemik bayi anyar.

Panyebab lan faktor risiko

Lyalka Dermatitis ritter disababaké déning Staphylococcus aureus (S.aureus), sing arang banget beracun. Ing sawetara kasus, kombinasi streptococcus lan staphylococcus.

Kulit bayi sing ditemokake diwenehi reaktivitas khusus. Nalika diinfeksi, bakteri ngalahake racun. Nanggepi tumindak ing kulit langsung mbentuk lecet. Jangkah penyakit kasebut tambah kanthi prematuritas, trauma lair, ngenani toksikosis nalika ngandhut.

Penyakit iki banget nular.

Sumber penyakit

  • Staff kesehatan - perawat, dokter, perawat, lara utawa duwe infeksi staphylococcal.
  • Ibune bocah, sing nandhang lara kulit staphylococcal (furuncle, hydradenitis).
  • Foci infeksi purulen ing bocah-bocah kasebut (asring omphalitis minangka inflamasi cincin umbilical).
  • Pelaku bakteria kasebut yaiku petugas medis utawa wong tuwa sing ora gerah, nanging ngilangi bakteri.
  • Anak lara liyane. Agen penyebab kasebut ditularake liwat kontak kluwarga liwat tangan staf medis, pakaian, lan instrumentasi. Amarga kontrol sing ketat adhedhasar aturan asepsis lan antisepsis, sumber iki langka.

Gejala

Exfoliative dermatitis Ritter arising biasane ing 7-10 dina saka bocah urip. Ana gejala mabuk - demam lan muntah.

Cathetan: Dermatitis exfoliative ing wong diwasa iku penyakit sing béda, senadyan jeneng sing padha.

Ing perkembangane penyakit ana telung tahap.

Tahap Erythematous

rdalmaati Ing area tutuk katon redness padhang edematous, sing cepet liwat kulit ing area lip, neck, genital lan anus. Ing latar mburi bintik abang katon gelembung cilik tegang ukuran kacang. Gelembung iki muncul ing ndhuwur kulit, diisi kanthi wujud sing transparan. Gelang epidermis, dadi longgar.

Tahap eksfoliatif

Bubbles tuwuh kanthi cepet ing ukuran (nganti pirang-pirang centimeter ing diameter). Isi sing dadi muddy. Minangka asil traumatizing kulit nalika nganggo sandhangan, padha cepet mbukak, ninggalake erosi, sing godhongé amba, lan erosi. Kulit ing sakubengé kulit lan adol. Nalika nyuda epidermis kanthi cendhela cedhak erosi, sampeyan bisa nerusake detachment menyang wates kulit sehat (Nikolsky's gejala).

Periode iki paling angel. Anak kasebut mirip pasien kanthi 2 derajat luka bakar. Ana suhu dhuwur, muntah, mundhut bobot awak. Tes getih nuduhake anemia, tambah ing tingkat leukosit lan eosinofil, lan ESR mundhak.

Tahap regeneratif

Ing tahap iki, pembengkakan lan abang kulit mudhun. Nduweni permukaan sing waras.

Ing wangun sing luwih cerah saka penyakit kasebut, tahapan kasebut ora ditepungi kanthi jelas. Penyakit iki tahan 10-14 dina.

Ing kasus dermatitis exfoliative Ritter, penyakit kasebut nerusake miturut tipe sepsis. Asring ana komplikasi - pneumonia, otitis, omphalitis, enterocolitis akut. Kondhisi kasebut bisa mbrasta.

Conto cilik patients karo dermatitis Ritter:

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Kekancingan saka penyakit gumantung saka umur. Ing bocah-bocah sing kena nalika 2-3 minggu, ana dermatitis sing entheng. Kanthi perkembangan minggu pisanan penyakit kasebut angel banget.

Diagnosis diferensial

nedonow_1_65 Ritter dermatitis ekstensif mbedakake karo sindrom Lyell, burns, pemphigus sifilis kongenital, epidermolisis kongenital.

Kanthi sindrom Lyell, ana hubungan jelas karo njupuk obat. Penyakit iki nduweni sifat alergi asal. Uga bisa dumadi ing umur, sawise nggunakake antibiotik lan obatan antipiretik.

Kandhungan sindrom wiwit kencing wiwitan wis ditepungi nalika isih bayi. Bubbles bentuk ing telapak tangan, soles saka sikil lan bokong. Gejala liya saka sifilis bawaan wiwitan saiki.

Burns occurs sawise cahya menyang suhu dhuwur, contone nalika nggunakake bantalan dadi panas.

Ing kasus epidermolisis kongenital, lepuhan kasebut diisolasi, dumunung ing area kulit sing paling kena pengaruh trauma (kepala, pundhak, perangan awak). Inflamasi ora ana.

Dermatitis Ritter Treatment

Perawatan digawa mung ing rumah sakit.

Anak ing couveze

Anak ing couveze

Anak kasebut didhewekaken ing kamar kang kapisah, kanthi nggunakake lenen lan piranti sing ora resmi. Dianjurake supaya pasien dadi ing inkubator.

Pangobatan lokal

  • Gelembung mbukak, mbusak remnants sing.
  • Erosion dilapisi salep antiseptik lan glukokortikoid .
  • Nglangi lan ngumbah bayi digawa metu ing banyu panas kanthi permanganate kalium.

Pangobatan umum

  • Tumindak therapy detoksifikasi, terapi antibiotik.
  • Aplikasi vitamins saka grup C lan B.
  • Yen sepsis berkembang, bocah kasebut diwenehi transfusi getih lan substitusi getih sing disuntik.

Nyegah

Penting kanggo ngenali kanthi tepat individu kanthi operator Staphylococcus aureus lan Streptococcus ing antarane buruh kesehatan saka omah-omah ibu lan wanita ing babaran. Kanggo maksud iki, nglakoni ujian kesehatan.

Chambers ing rumah sakit maternity kudu kuarsa lan nglakoni cleaning wet basah.

Sawise discharge saka rumah sakit, kesehatan kudu diamati.

Sepisan maneh: Aja nglakoni obat kanthi cara apa wae! Yen dermatitis exfoliative disangka, Ritter kudu langsung ngupayakake medical. Penyakit iki bisa nimbulaké fatal .

Deleng uga dermatitis liya .

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.