Dermatitis eksfoliatif

Perawatan iki njupuk ing rumah sakit. Dermatitis exfoliative (erythroderma) iku jeneng umum kanggo macem-macem lesi kulit, ing endi ana lesi ekstensif (paling ora 90%) kulit lan flaking. Penyakit langka sing cukup. Wong luwih saka 40 wong lara, wong loro luwih dhuwur tinimbang wanita.

Ing bocah, diagnosis kasebut nyebabake dermatitis Ritter , artikel sing cocog ditata.

Dermatitis eksfoliatif bisa kedadeyan ing latar mburi penyakit kulit abot kayata dermatitis seborrheic , psoriasis, dermatitis atopik , kemerahan lichen. Alasan kasebut minangka obat (antibiotik, sulfonamida, vitamin ing tahap akut penyakit, lan liya-liyane), uga neoplasma ganas (kanker usus besar, leukemia). Jebul dermatitis exfoliatif kedadeyan sacara spontan, nglawan latar mburi kesehatan sing lengkap.

Gejala

Kelemahane Dermatitis eksfoliatif, saliyane kanggo redness ekstensif lan flaking kulit, ditondoi dening mriyang, sweating, kekirangan umum, lan gatal-gatal.

Ing wiwitan penyakit iki, ana lapisan tipis kulit ndhuwur, pembentukan gelembung-gelembung cilik, sing salajengipun pecah, ing papan panggonan. Sabanjure, peeling ekstensif diwiwiti, dhaerah ngetokake kulit katon kanthi paningkatan pola kulit, rada reddening kulit sing kacathet. Gejala kasebut dikembangake nglawan latar mburi eksaserbasi penyakit sing disambungake, tanpa anané kuwi, kulit kulit wiwitan, sirah lan perineum kena pengaruh, banjur ekstremitas

Ing tahap pungkasan saka alopecia, membran mukus garing, kuku mati. Suhu awak mundhak, ana gatel gatel sing kuwat, nambah denyut jantung, ningkatake kelenjar getah bening. Kanthi limfoma utawa leukemia bebarengan, ana peningkatan ati lan limpa, kelenjar susu ing wong, endhog berminyak.

Ing panaliten getih ana paningkatan leukosit lan eosinofil, peningkatan ESR, owah-owahan komposisi protein, anemia.

PENTING! Yen gejala exfoliative dermatitis katon, perlu kanggo nyegah kabeh obat sing dijupuk sadurunge exacerbation saka penyakit kulit (kajaba obat penting) lan langsung njaluk bantuan medis.

Perawatan

Nelpon Perawatan dermatitis exfoliative ditindakake ing rumah sakit lan ora ana sing liya.

Ing kasus nalika panyebabe ditetepake, perawatan saka penyakit iki ditindakake.

Yen penyebab dermatitis exfoliative ora dingerteni, terapi simtomatik ngarahake detoksifikasi awak sing dilakoni kanthi nyuntikake solusi kaya Polidez, Hemodez, lan 5% p-albumin. Ing sawetara kasus, perlu nambah obatan kanggo nutrisi parenteral (Lipofundin). Kanthi cara sing abot saka hemosorpsi kasebut dilakoni, plasmapheresis.

Panganggone glukokortikosteroid ing perhitungan prednisone 40mg / dina-100mg / dina, diterusake kanthi abang-abang dosis kanggo pangopènan ditampilake. Contraindications kanggo nggunakake obatan kasebut - erythroderma psoriatic.

tube2 Ing acara infèksi sing ditambahake, antibiotik ditambahake kanggo perawatan.

Antihistamines digunakake kanggo ngredhakaké pruritus ( suprastin , tavegil , claritin ).

Pangobatan topikal yaiku nggunakake ointments lan krim karo glucocorticosteroids (dermovet, elokom, advantan), agen moisturizing (emolium, lokobeyz).

Ing erythroderma psoriatic, mycosis jamur, ditindakake phototherapy.

Supaya bisa nyegah penyakit iki, sampeyan kudu mriksa kanthi cetha apa wae dermatitis lan nambani kanthi cepet, coba aja nggawa obat sing bisa nyebabake dermatitis exfoliative, ngetutake diet lan mimpin gaya hidup sehat.

Deleng uga: Kabeh bentuk dermatitis kanthi foto lan deskripsi .

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.